S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 cele mai bune bănci pe care să le cumperi la începutul lunii iunie

Andrei Ciobanu
8. 6. 2023
7 min read

Băncile mișcă lumea, și nu doar pentru că băncile au puterea de a "crea" bani. În ultimele luni, sectorul a fost zguduit de prăbușirea mai multor bănci importante, iar altele au probleme serioase. Mulți oameni și investitori au început să privească sectorul cu alți ochi și nu cred că băncile sunt atât de lipsite de riscuri pe cât credeau. Dar dacă doriți să investiți în companii bancare, iată 3 companii care par a fi opțiuni bune pentru a vă plasa banii.

1. JPMorgan Chase $JPM+1.2%

JPMorgan Chase & Co. a fost fondată în anul 2000 prin fuziunea dintre J.P. Morgan & Co. și Chase Manhattan Corporation. Sediul său central se află în New York. Este una dintre cele mai mari bănci din lume în funcție de capitalizarea de piață și de totalul activelor. În SUA, este cea mai mare bancă în funcție de active.

Banca oferă o gamă largă de servicii financiare. Activitățile de bază ale JPMorgan includ servicii bancare de investiții, gestionarea activelor, tranzacționarea titlurilor de valoare, servicii bancare corporative și comerciale, gestionarea averilor și servicii de investiții. JPMorgan este, de asemenea, cunoscută pentru rolul său pe piețele financiare, cum ar fi tranzacționarea de acțiuni, obligațiuni, mărfuri și produse derivate.

JPM

JPMorgan

JPM
$204.85 $2.38 +1.18%

Banca și bilanțul său pot funcționa în aproape orice mediu, ceea ce o face o raritate într-un sector ciclic. Acțiunile JPMorgan au crescut cu aproximativ 5% în acest an, ceea ce se compară favorabil cu majoritatea acțiunilor și indicilor bancari.

Cheia succesului JPMorgan este reprezenta tă de afacerile sale înfloritoare de consumer and community bank (CCB) și corporate and investment bank (CIB). Atunci când ratele cresc, CCB a JPMorgan tinde să crească, în timp ce CIB tinde să crească într-un mediu cu rate ale dobânzii mai mici, echilibrându-se reciproc în mod plăcut și făcând banca rezistentă.

În timpul recentei crize bancare, JPMorgan a arătat cât de multă încredere au consumatorii, întreprinderile și corporațiile în această marcă și a înregistrat intrări de depozite de aproximativ 50 de miliarde de dolari, deoarece clienții s-au grăbit să apeleze la bancă atunci când alții intrau în panică.

JPMorgan are, de asemenea, un bilanț extrem de solid. În ciuda faptului că, aparent, primește cerințe de capital de reglementare mai mari în fiecare an, conducerea este capabilă să optimizeze bilanțul și să acumuleze capital până la punctul în care poate îndeplini aceste cerințe, returnând în același timp capital acționarilor.

Banca crede - și a dovedit până acum - că poate genera un randament puternic de 17% din capitalul social tangibil comun în orice mediu.

Am$JPM+1.2% în portofoliul meu de acțiuni dintr-un motiv simplu - brandul și calitatea mai presus de orice. Avantajul competitiv se află în numele în sine, pe care toată lumea îl cunoaște. Am cumpărat la 108,85 dolari, ceea ce pare a fi o investiție excelentă astăzi. Iau treptat dividendele și aștept o creștere suplimentară. Este o investiție pe termen lung.

2. Regions Financial $RF+0.4%

Regions Financial, în valoare de 154 de miliarde de dolari, cu sediul în Birmingham, Alabama, a valorificat piețele bancare atractive din sud-estul țării și a dezvoltat ceea ce pare a fi cea mai puternică și mai rezistentă bază de depozite cu costuri reduse din grupul său.

Este una dintre cele mai mari bănci din sud-estul Statelor Unite. Regions Financial Corporation operează peste 1.400 de birouri bancare și 2.000 de bancomate în peste 15 state din regiunea de sud-est a Statelor Unite.

RF
$20.19 $0.09 +0.45%

Banca oferă o gamă largă de servicii financiare, inclusiv servicii bancare personale și de afaceri, credite ipotecare, împrumuturi, gestionarea averii, servicii de investiții și asigurări. Regions Financial Corporation se concentrează pe deservirea întreprinderilor mici, a corporațiilor, a persoanelor fizice și a organizațiilor guvernamentale.

Cheia pare a fi faptul că 70% din depozitele Regions sunt depozite de retail, iar 75% din depozitele totale ale băncii sunt asigurate de către Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). În plus, mulți clienți din regiunile cu solduri mai mici au înregistrat creșteri salariale în ultimii ani, ceea ce îi face mult mai puternici din punct de vedere financiar.

Regions Financial Corporation este, de asemenea, membră a indicelui S&P 500 și este tranzacționată la Bursa de Valori din New York (NYSE) - ticker $RF+0.4%.

În primul trimestru al anului, banca și-a majorat marja netă de dobândă (NIM), care reprezintă, în esență, diferența dintre ceea ce câștigă banca din activele sale generatoare de dobândă, cum ar fi împrumuturile, și plățile pentru pasivele sale purtătoare de dobândă, cum ar fi depozitele, de la 3,99% la 4,22%.

3. Cullen/Frost Bankers $CFR+0.0%

Cullen/Frost Bankers, Inc. este un holding bancar american cu sediul central în San Antonio, Texas. Compania sa mamă este Frost Bank, care este una dintre cele mai vechi și mai mari bănci independente din Texas. Cullen/Frost Bankers, Inc. servește drept holding pentru diverse filiale din industria serviciilor bancare și financiare.

Frost Bank oferă o gamă largă de servicii bancare, inclusiv servicii bancare personale și de afaceri, servicii de gestionare a averii, servicii ipotecare, de creditare, de investiții și de asigurări. Banca se concentrează pe piața regională din Texas și sprijină dezvoltarea afacerilor și a comunității în zonele sale de servicii.

CFR
$105.58 -$0.04 -0.04%

Unul dintre motivele pentru care mulți s-au atașat de activele Cullen/Frost Bankers, care au o valoare de piață de 51 de miliarde de dolari, este poziția mare de numerar a băncii, de aproximativ 18%, care este utilă atunci când trebuie să acopere ieșirile de depozite, deoarece banca poate face acest lucru fără a fi nevoită să renunțe la o parte substanțială.

Cullen/Frost a făcut, de asemenea, o treabă bună în a nu investi prea multă lichiditate în portofoliul său de obligațiuni deținute până la scadență - obligațiuni pe care banca intenționează să le păstreze până la maturitate deplină.

De asemenea, au făcut o treabă excelentă în gestionarea costurilor de finanțare și a NIM (marja netă de dobândă), care a crescut cu 16 puncte de bază în primul trimestru (1 punct de bază = 0,01%), iar conducerea se așteaptă ca NIM să rămână în mare parte stabilă pentru restul anului.

Calitatea creditului băncii pare, de asemenea, bună. Pierderile așteptate din credite au crescut ușor în trimestrul respectiv, dar, în general, portofoliul de credite al băncii pare sănătos, iar conducerea pare a fi conștiincioasă.

Băncile sunt o componentă atât de specială în portofoliu, cel puțin pentru mine. Îți investești banii într-o companie care chiar plasează acei bani pe piață. Pentru unii oameni, acest lucru este complet de neimaginat, dar eu tot cred că, dacă alegi bănci de calitate, cu bilanțuri și active bune, nu poți da greș. De asemenea, băncile tind să fie asigurate și supravegheate de o bancă centrală care nu le va lăsa să dea faliment. Dacă o fac, se vor cumpăra între ele, așa cum am văzut cu ochii noștri acum câteva luni.

Acesta nu este un sfat financiar. Ofer date disponibile public și îmi împărtășesc opiniile despre cum aș gestiona eu însumi aceste situații. Investițiile sunt riscante și fiecare este responsabil pentru deciziile sale.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.