S&P 500 ^GSPC 5,306.04 +0.02%
Nvidia NVDA $1,140.59 +7.13%
Tesla TSLA $176.75 -1.39%
Alphabet GOOG $178.02 +0.96%
Amazon AMZN $182.15 +0.77%
Meta META $479.92 +0.36%
Microsoft MSFT $430.32 +0.04%
Apple AAPL $189.99 +0.01%

3 acțiuni cu o scădere de peste 30% care vor străluci pe o piață bull market

Andrei Ciobanu
10. 6. 2023
6 min read

Piața bursieră a dat bătăi de cap investitorilor în ultimii doi ani. După ce multe acțiuni au atins noi maxime în 2021, creșterea ratelor dobânzilor și inflația ridicată au stârnit temeri legate de o recesiune (care încă nu a venit) și au împins piața în jos. Aceste companii ar putea rezista unei recesiuni și ar putea fi o componentă valoroasă a unui portofoliu la momentul potrivit.

1. Amazon $AMZN+0.8%

Această companie probabil că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Colosul gigant construit de Jeff Bezos este liderul mondial în domeniul cumpărăturilor online. Pornind de la o mică librărie, această companie a ajuns în vârf, făcându-l pe fondatorul său cel mai bogat om de pe planetă pentru mulți ani.

În ciuda faptului că este o companie atât de mare, chiar și aceasta a scăpat de turbulențele de pe piață din ultimii ani. Amazon activează într-un sector în care fiecare creștere a ratelor dobânzilor, a inflației și a prețurilor aferente se resimte cu adevărat.

AMZN

Amazon

AMZN
$182.15 $1.40 +0.77%

Acțiunile Amazon au scăzut cu 36% față de maximul istoric înregistrat în urmă cu câțiva ani. Liderul comerțului electronic a pășit în ape tulburi în ultimul an. Inflația și o încetinire a cheltuielilor pentru comerțul electronic au împins creșterea veniturilor Amazon într-o singură cifră, departe de creșterea anuală de două cifre cu care investitorii s-au obișnuit în ultimul deceniu.

La intrarea în anul 2023, afacerea de servicii cloud a Amazon a început, de asemenea, să înregistreze o încetinire a creșterii , pe măsură ce întreprinderile își reduc cheltuielile în fața incertitudinii din economie. Dar, acestea fiind spuse, Amazon este cu siguranță capabilă să crească mult mai rapid până în momentul în care totul, și mai ales economia, va reveni la normal.

Vânzările în magazinul Amazon au înregistrat o creștere constantă de la an la an în primul trimestru . Dar, având în vedere avantajele Amazon de a oferi Prime și prețuri competitive în cea mai mare selecție de pe Pământ, nu este o exagerare să credem că afacerea de comerț electronic a Amazon va crește cu siguranță mai repede de 0%atunci când economia va fi mai puternică.

Investitorii ar trebui să urmărească, de asemenea, un nou val de cerere pentru serviciile de inteligență artificială (AI ) care să stimuleze creșterea accelerată a veniturilor în Amazon Web Services, unde Amazon se mișcă și cu serviciile sale de cloud și abonamentele.

Toate acestea arată mai multe moduri în care Amazon poate oferi randamente pentru investitorii pe termen lung. Acțiunile au crescut cu 43% de la începutul anului.

2 ani $ROK-0.5%

Acțiunile Roku au fost lovite puternic. Dificultățile actuale provin din faptul că agenții de publicitate și-au redus bugetele, iar acest lucru nu este probabil să se rezolve în viitorul apropiat.

Dar perspectivele pe termen lung par convingătoare , așa că prețul actual pare foarte ridicol dacă aveți un orizont de timp lung.

ROKU

Roku, Inc.

ROKU
$56.45 -$0.31 -0.55%

Roku are două părți ale afacerii sale: segmentul de hardware sau player și segmentul de publicitate sau platformă.

Faptul că are două părți separate, dar complementare, este deja o caracteristică considerată foarte atractivă în această afacere. Afacerea hardware, care include vânzările dispozitivelor sale de streaming, a înregistrat o creștere scăzută și apoi o scădere a vânzărilor în ultimii ani, deoarece backup-ul lanțului de aprovizionare și inflația afectează prețurile și cheltuielile.

Cu toate acestea, vânzările de hardware au crescut cu 18% de la an la an în primul trimestru al anului 2023, exact în momentul în care afacerea de publicitate a început să se clatine. Roku este liderul industriei dispozitivelor de streaming, cu o cotă de piață de 43% la sfârșitul primului trimestru, cel mai mare avans față de oricare dintre concurenții săi de până acum.

Acțiunile Roku au scăzut cu 88% față de maximul istoric, dar au crescut cu 42% în 2023 . Acțiunile se tranzacționează la un raport preț-vânzări scăzut, de 2,6, și, prin urmare, există o probabilitate semnificativă ca acțiunile să crească imediat după începerea unei piețe de creștere prelungite și puternice.

3. Home Depot $HD+1.1%

La fel ca și piața imobiliară, Home Depot a cunoscut un boom în timpul pandemiei, deoarece ordinele de a sta acasă și distanțarea socială i-au determinat pe americani să cheltuiască mai mulți bani pentru casele lor, să construiască, să pună vopsea nouă sau să cumpere un frigider nou.

Acțiunile Home Depot au scăzut cu aproape 31% față de maximul de la sfârșitul anului 2021, iar rezultatele sale recente arată provocările cu care se confruntă compania în economia actuală, cu rate ridicate ale dobânzilor.

HD
$328.70 $3.60 +1.11%

Vânzările din trimestru au scăzut cu 4,5%, iar veniturile totale au scăzut cu 4,2%, la 37,3 miliarde de dolari. Între timp , profitul pe acțiune ( EPS) a scăzut de la 4,09 dolari la 3,82 dolari , pe măsură ce marjele s-au redus. compania a fost nevoită să își reducă perspectivele pentru anul în curs. Acum se așteaptă ca veniturile și vânzările comparabile să scadă cu 2% până la 5%, iar EPS să scadă cu 7% și, respectiv, 13%.

Compania se luptă în mod clar pe o piață imobiliară dificilă și plină de provocări, dar nu există nicio îndoială că avantajele competitive pe termen lung ale Home Depot sunt intacte.

Această companie este liderul duopolului de retail de îmbunătățire a locuințelor cu Lowe's ($LOW+0.1%) , iar economiile sale de scară, amprenta națională și relațiile cu experții fac dificilă concurența lanțurilor mai mici în domenii precum prețul.

Între timp, însă, această piață este încă în creștere foarte mult în SUA, mai ales în condițiile în care unele estimări spun că există un deficit de locuințe și până la 4 milioane de locuințe în țară.

Aceasta nu este o afacere de consultanță financiară. Ofer date disponibile public și împărtășesc opiniile mele despre cum aș gestiona eu însumi această situație. Investițiile sunt riscante și fiecare este responsabil pentru deciziile sale.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.