S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 růstovky, které nevykazují žádné známky zpomalení a mohou vydělat spoustu peněz

Kryštof Jáně
19. 6. 2023
6 min read

Jedním z nejtěžších rozhodnutí investora je, zda koupit akcie, které v nedávné době rychle a značně vyrostly na hodnotě. V jádru chceme všichni dobrý obchod, ale nakoupit akcie za vyšší cenu, než tomu bylo například před pár měsíci, není vždy úplně jednoduché. Vzadu v hlavě to začíná šrotovat, zda není lepší počkat na slevy, ale tato mentalita vede k tomu, že investor časem přijde o zajímavé zisky. Samozřejmě není dobré nakupovat vše, co právě roste, ale někdy to není od věci. Za vším ale musí stát důkladná analýza a rozhodnutí každého investora. Tady jsou možní 3 kandidáti na pokračující růst.

1. Illinois Tool Works $ITW+0.3% 

Při uzavření trhu 15. června vyrostly akcie Illinois Tool Works tento měsíc již o 11,2 %. Příznivá zpráva o pracovních místech a optimismus investorů ohledně ekonomiky jsou skvělou zprávou pro společnost, která se podílí na několika klíčových částech průmyslové ekonomiky. Není tedy divu, že ITW a další cyklické akcie prudce rostou.

To, co však ITW odlišuje od ostatních špičkových průmyslových akcií, je její vynikající vedoucí postavení, diverzifikované podnikání a silné marže. Do roku 2030 si klade za cíl zvýšit svou provozní marži na 30 %, svůj zisk na akcii (EPS) o 9 % až 10 % ročně a dividendu o 7 % ročně.

ITW
$250.60 $0.83 +0.33%

V loňském roce byla provozní marže 23,8 %, zředěný zisk na akcii činil 9,77 USD. Čtvrtletní dividenda činila 1,31 USD na akcii. Pokud sečteme tato čísla pro rok 2022 na základě cílů společnosti a předpokládáme lineární růst, můžeme vidět, že by měla zvýšit svou provozní marži přibližně o 0,8 procentního bodu ročně, zředěný zisk na akcii se do roku 2030 více než zdvojnásobí a roční dividenda se zvýší na 9 USD. na akcii do roku 2030.

Tím, že poskytuje investorům jasnou projekci, kterou by se měli řídit, $ITW+0.3%  nese odpovědnost za budoucí výkonnost. Společnost dosud odvedla fenomenální práci, splnila své sliby a odměňovala investory vynikajícími výnosy.

Je to také Dividendový král, který zvyšoval své výplaty po dobu 52 po sobě jdoucích let, což je známkou toho, že investoři mohou počítat s neustále rostoucí výplatou bez ohledu na tržní cyklus. Sečtěte to všechno a ITW je vysoce kvalitní společnost, kterou stojí za to vlastnit desítky let. A to, že se teď pohybuje na pomezí absolutního vrcholu jen ukazuje na kvalitu této společnosti, která se nezastavuje  a má do budoucna velké plány ambice.

2. Hexcel $HXL-0.6% 

Hexcel je předním globálním výrobcem kompozitních materiálů, včetně uhlíkových vláken, zpevňujících materiálů a pryskyřic. Společnost nabízí širokou škálu produktů a služeb pro různé odvětví, včetně leteckého, automobilového průmyslu, energetiky, sportovních zařízení a dalších.

Pokročilé lehké kompozity této společnosti se používají v celém leteckém sektoru, včetně hlavních flotilách společností Boeing a Airbus, jako jsou letadla 737 MAX a Airbus A320neo. Hexcel také prodává své kompozity na paralelní trhy v oblasti vesmíru a obrany a průmyslového sektoru obecně (včetně větrných turbín).

HXL
$71.97 -$0.47 -0.65%

Kompozity nabízejí oproti kovům výhodu pevnosti a hmotnosti, což je klíčový faktor pro konstrukci letadla, kde snížení hmotnosti pomáhá zlepšit efektivitu. Investiční případ spočívá v rychle se zvyšující rychlosti výroby v Boeingu a Airbusu a ve stále větším používání kompozitů na novějších a přepracovaných letadlech. Generální ředitel Boeingu Dave Calhoun potvrdil, že kompozity byly a budou velkou součástí každého nového letadla, které společnost vyrobí.

Investoři společnosti Hexcel se tedy mohou těšit na robustní a spolehlivý růst ve střednědobém horizontu, protože Boeing a Airbus navyšují výrobu a plní své mnohaleté nevyřízené zakázky.

Mohou také očekávat významný nárůst obsahu Hexcelu na letadlo v dlouhodobém horizontu, protože letecký a obranný průmysl stále více používá kompozity.

Z dlouhodobého hlediska by mělo pocházet zvýšené používání kompozitů ve větrných turbínách a průmyslu obecně. Zelená energie bude tyto materiály potřebovat ať chce nebo ne. Růst společnosti Hexcel je teprve na začátku.

To, že se akcie ještě nedostaly z covidového propadu může být pro investory velmi lákavé, jelikož růst zakázek je slibný a akcie by ho mohly v dalších letech následovat když v těch posledních nějak významně nerostly.

3. Fluence Energy $FLNC+0.3% 

S téměř 13% nárůstem za poslední tři měsíce potěšil index S&P 500 investory svým silným výkonem. Sklad energie Fluence Energy na druhé straně dosáhl výrazně silnějšího výkonu, během stejného období raketově vzrostl o více než 57 %.

Vzhledem k tomu, že společnost v květnu oznámila překvapivě silné výsledky za druhé čtvrtletí, trh si toho všiml a je docela možné, že bude v nadcházejících měsících i nadále získávat pozornost a poroste ještě výše.

FLNC
$18.32 $0.06 +0.33%

Firma, která je na trhu teprve krátce, překonala očekávání analytiků ohledně tržeb ve výši 417,6 milionu USD, přičemž tržby za druhé čtvrtletí dosáhly 698,2 milionu USD.

Společnost také revidovala směrem nahoru výhled tržeb pro rok 2023 z rozsahu 1,6 miliardy USD na 1,8 miliardy USD na rozsah 1,85 miliardy USD až 2 miliardy USD. A s nevyřízenými 11,2 miliardami dolarů může Fluence očekávat silné tržby v roce 2024 a dále.

Investice do obnovitelné energie zahrnují více než solární a větrné akcie. Systémy ukládání energie díky bateriím Fluence jsou také důležitou součástí hnutí zelené energie.

Podle společnosti Rystad Energy, společnosti zabývající se výzkumem energie, budou mít instalace bateriových úložišť do roku 2030 celosvětově 33% složené roční tempo růstu. Pro přední systém bateriového úložiště energie, jaké provozuje Fluence to otvírá nové příležitosti

Nejedná se o finanční poradenství. Poskytuji veřejně dostupné údaje a sdílím své názory na to, jak bych se v daných situacích sám zachoval. Investování je rizikové a každý za svá rozhodnutí nese odpovědnost.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.