S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

3 acțiuni tehnologice pe care să ne concentrăm în timpul retragerii

Andrei Ciobanu
29. 6. 2023
6 min read

De la începutul anului 2023, indicele S&P 500 a crescut cu 14%, în timp ce Nasdaq Composite, puternic tehnologic, a crescut cu aproape 38%. Creșterea recentă a acțiunilor i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă ne aflăm într-o nouă piață de tauri. În timp ce prețurile acțiunilor au crescut, persistă incertitudinea în economia în general. Rezerva Federală și-a întrerupt recent ciclul de creșteri agresive ale ratelor dobânzilor. Cu toate acestea, rata fondurilor federale se află la cel mai ridicat nivel din 2007, iar îngrijorările persistă cu privire la modul în care ratele mai mari ale dobânzilor ar putea afecta economia.

1. Meta $META+3.0%

Meta Platforms domină publicitatea digitală cu familia sa de aplicații care include Facebook, Messenger, WhatsApp și Instagram. Potrivit Insider Intelligence, Meta deține o cotă de 20% din piața de publicitate digitală. O singură companie, Google, de la Alphabet, o devansează, cu o cotă de 28%.

Anul trecut, Meta s-a confruntat cu dificultăți, deoarece un mediu macroeconomic dificil a determinat multe companii să reducă cheltuielile cu publicitatea. În timp ce numărul de impresii publicitare a crescut cu 18%, prețul mediu pe anunț a scăzut cu 16%, iar veniturile au crescut cu doar 1%. În noiembrie, a anunțat 11.000 de concedieri și va mai reduce încă 10.000 de locuri de muncă în acest an.

META

Meta

META
$465.68 $13.72 +3.04%

O preocupare care este încă în discuție, chiar dacă cu siguranță nu pare să fie așa în acest moment, este potențiala recesiune de la sfârșitul acestui an sau începutul anului viitor. Dacă vom asista la o recesiune, companiile ar putea reduce și mai mult bugetele de publicitate pentru a menține costurile la un nivel scăzut.

Dacă se întâmplă acest lucru, poate că o scădere a acțiunilor $META+3.0% ar putea fi o mare oportunitate de cumpărare. Această perioadă dificilă pe termen scurt ar putea reduce profiturile companiei, dar rămâne valabil faptul că este o "mașină de făcut bani" incredibilă și că profiturile vor fi întotdeauna acolo. La urma urmei, aplicațiile lor sunt folosite astăzi și în fiecare zi. Potrivit eMarketer, cheltuielile cu publicitatea digitală ar putea crește cu 10% pe an până în 2027 , iar Meta se află în cea mai bună poziție pentru a profita de această creștere.

2. Roku $ROKU+2.1%

Roku domină industria dispozitivelor de streaming și are o cotă de piață de 50%, potrivit Pixalate. Compania are aproape 72 de milioane de conturi active pe platforma sa . În ciuda acestui fapt, acțiunile Roku au suferit o reevaluare semnificativă în ultimii ani.

Compania a avut rezultate excelente în timpul pandemiei, cu venituri în creștere cu 55% în 2021, iar compania a raportat primul an profitabil de când a devenit publică. Cu toate acestea, de la un vârf de aproape 491 de dolari pe acțiune în august 2021, acțiunile Roku au scăzut cu 87%.

ROKU

Roku, Inc.

ROKU
$60.33 $1.22 +2.06%

Acțiunile Roku au suferit de pe urma unei încetiniri a cheltuielilor agenților de publicitate anul trecut, dar cheltuielile de creștere sunt cele care au tras cu adevărat compania în jos. În timp ce veniturile au crescut cu 13% anul trecut, cheltuielile au crescut cu 68% și au oscilat de la un venit net de 242 milioane de dolari la o pierdere netă de 498 milioane de dolari. O încetinire economică și o scădere a cheltuielilor pentru publicitate ar avea, fără îndoială, un impact asupra profitabilității și a prețului acțiunilor, creând o oportunitate excelentă de cumpărare pentru investitorii pe termen lung.

Roku are o oportunitate de a valorifica serviciul său de streaming la domiciliu și lucrează pentru a-și face platforma mai prietenoasă pentru agenții de publicitate. Potrivit Transparency Market Research, se așteaptă ca piața globală a televizoarelor conectate să crească cu 13% până în 2031 . Roku este bine poziționată pentru a profita de acest lucru, ceea ce o face o companie care merită luată în considerare cel puțin în următoarea perioadă de scădere.

Dacă ajută pe cineva să se simtă mai bine, Cathie WOOD a cumpărat această companie, dar nici achizițiile sale nu funcționează întotdeauna...

3. Visa $V+1.6%

Când vine vorba de procesarea plăților și de mutarea banilor în întreaga lume, nimeni nu face mai multe afaceri decât Visa. În 2021, Visa a procesat 244 de miliarde de tranzacții în valoare totală de 13,5 miliarde de dolari. Următorul său concurent cel mai apropiat, Mastercard, a procesat 7,7 miliarde de dolari în 140 de miliarde de tranzacții.

V

Visa

V
$272.67 $4.18 +1.56%

Visa are o afacere rezistentă, care poate prospera atât în perioade de expansiune economică, cât și de inflație. Acest lucru se datorează faptului că firma câștigă bani pe un anumit procent din volumul de plăți care trece prin rețeaua sa. Un alt lucru grozav la afacerea sa este faptul că este lipsită de active, ceea ce duce la marje de profit stelare, în medie de 46% în ultimul deceniu, iar efectele de rețea o mențin într-o poziție competitivă puternică.

Singurul lucru care i-ar putea afecta profiturile pe termen scurt ar fi o încetinire a activității economice și o reducere a cheltuielilor de consum. Dacă acest lucru scade prețul acțiunilor, ar putea fi o ocazie excelentă pentru a lua în considerare cumpărarea de acțiuni ale acestei companii. Acestea nu sunt la fel de volatile, în plus primiți un dividend în fiecare trimestru. Nu m-aș aștepta la o creștere miraculoasă aici, dar ca loc de parcare a banilor tăi s-ar putea să nu fie rău.

Allied Market Research preconizează că veniturile globale din carduri de credit vor crește cu 8,5% anual până în 2028, ceea ce va fi un avantaj pe termen lung pentru industria de plăți dominantă, Visa.

Acesta nu este un sfat financiar. Ofer date disponibile în mod public și împărtășesc opiniile mele cu privire la modul în care aș gestiona eu însumi această situație. Investițiile sunt riscante și fiecare este responsabil pentru deciziile sale.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.