S&P 500 ^GSPC 5,321.41 +0.25%
Tesla TSLA $186.60 +6.66%
Meta META $464.63 -0.90%
Microsoft MSFT $429.04 +0.87%
Apple AAPL $192.35 +0.69%
Nvidia NVDA $953.86 +0.64%
Alphabet GOOG $179.54 +0.61%
Amazon AMZN $183.15 -0.21%

3 růstové akcie připraveny se odrazit ode dna

Kryštof Jáně
1. 7. 2023
5 min read

I přes to, že je letošní rok zatím ve znamení růstu na trzích, stále najdeme nějaké akcie, které se tohoto růstu neúčastní. Nemusí to pro ně nutně znamenat konec, ale pro investory je to skvělé místo proto se zamyslet, co za tím stojí. Nějaké společnosti se nemusí letos úplně dobře dařit nebo se potýká s dočasnými problémy, které časem mohou odeznít. Na takové 3 akcie se Teď podíváme.

1. Chewy $CHWY+2.6% 

Chewy je jedním z největších internetových obchodů s produkty pro domácí zvířata v USA. Nabízí široký sortiment zboží, včetně krmiv, pamlsků, vitamínů, léčiv, oblečení, hraček, přepravek a mnoha dalších věcí pro psy, kočky, ptáky, hlodavce, ryby a další domácí mazlíčky.

Kromě prodeje zboží pro zvířata se Chewy také snaží poskytovat zákaznickou podporu a poradenství. Má tým odborníků, kteří jsou připraveni pomoci zákazníkům s jejich otázkami a problémy ohledně péče o zvířata a výběru správných produktů.

CHWY
$16.70 $0.42 +2.58%

V roce 2020 byla společnost Chewy převzata společností PetSmart, což je další významný hráč na trhu se zvířecím zbožím. Společnost Chewy však nadále funguje jako samostatná značka a pokračuje ve svém online prodeji pro zákazníky po celé Spojené státy.

Na konci května Chewy oznámila překvapivě silný růst tržeb a rekordní předplatné své služby Autoship navzdory zvýšení cen. Růst tržeb zrychlil na 14 % a upravená zisková marže Chewy vzrostla na 4 % tržeb z 2,5 % před rokem.

Akcie Chewy jsou i po mírném oživení v posledních týdnech hluboko pod svými historickými maximy. Majitelé domácích mazlíčků zhruba za poslední rok snížili své výdaje, což přispělo k meziročnímu poklesu zákaznické základny Chewy o 1 %. Nejlepší růstové dny tohoto podnikání jsou však stále před námi.

2 Garmin $GRMN+0.3% 

Garmin je mezinárodní společnost se sídlem v USA, která se specializuje na výrobu a vývoj navigačních zařízení a technologií pro sportovce, outdoorové aktivity, letectví, námořní navigaci a další.

V průběhu let se Garmin rozšířil do dalších oblastí, včetně sportovních hodinek, cyklistických počítačů, fitness sledovačů a dalších přístrojů pro sledování a monitorování zdraví a výkonu. Garmin také nabízí software a aplikace pro správu dat a tréninku.

GRMN
$170.73 $0.54 +0.32%

V současnosti nabízí Garmin širokou škálu produktů. Společnost Garmin je jedním z předních výrobců navigačních technologií na světě a má silnou pozici na trhu.

Snížení poptávky po částech jejího portfolia technologických produktů vedlo v poslední době k neobvykle slabým výsledkům společnosti Garmin. Tržby v posledním čtvrtletí klesly meziročně o 2 % a ziskovost klesla.

Garmin se však stále těší jedněm z nejsilnějších ziskových marží v oboru, s provozními příjmy přesahujícími 17 % tržeb. Má také široké portfolio produktů, od prémiových nositelných zařízení až po plnohodnotné navigační platformy pro letadla. Tato hloubka poskytuje cennou stabilitu, když některá odvětví nefungují tak dobře.

3. Etsy $ETSY+0.1% 

Na platformě Etsy si mohou prodejci založit své vlastní obchody a nabízet ručně vyráběné výrobky, jako jsou šperky, oblečení, domácí dekorace, keramika, umělecká díla a mnoho dalšího. Zákazníci pak mohou procházet nabídkou, nakupovat a komunikovat přímo s prodejci.

Etsy také poskytuje kategorii vintage (starožitnosti), kde lze nalézt starší produkty s charakterem, jako jsou oblečení, doplňky, nábytek a sběratelské kousky.

ETSY

Etsy, Inc.

ETSY
$64.18 $0.05 +0.08%

Společnost vykázala v prvním čtvrtletí 5% meziroční pokles objemu prodeje. Celkové tržby však meziročně vyskočily o 11 %, částečně díky rostoucím poplatkům prodejců. Etsy se také vrátila k růstu ve své základní metrice kupujících.

Etsy vylepšuje své funkce procházení, vyhledávání a správy. To vše učiní platformu hodnotnější pro kupující a prodávající. Vyhlídka na stále se rozšiřující portfolio služeb kupujících by mezitím měla umožnit, aby se jejich výdělky časem zvýšily.

Nejedná se o finanční poradenství. Poskytuji veřejně dostupné údaje a sdílím své názory na to, jak bych se v daných situacích sám zachoval. Investování je rizikové a každý za svá rozhodnutí nese odpovědnost.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.