S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

3 acțiuni de creștere pregătite să sară de jos

Andrei Ciobanu
2. 7. 2023
5 min read

În ciuda faptului că anul acesta a fost până acum un an de creștere pentru piețe, există încă unele acțiuni care nu participă la această creștere. Acest lucru nu înseamnă neapărat sfârșitul pentru ele, dar este un loc minunat pentru investitori să se gândească la ceea ce se află în spatele acestei situații. Este posibil ca unele companii să nu se descurce în totalitate bine în acest an sau să se confrunte cu probleme temporare care ar putea dispărea în timp. Ne vom uita acum la 3 astfel de acțiuni.

1. Chewy $CHWY+0.4%

Chewy este unul dintre cele mai mari magazine online de produse pentru animale de companie din SUA . Acesta oferă o gamă largă de bunuri, inclusiv alimente, tratamente, vitamine, medicamente, îmbrăcăminte, jucării, lăzi și multe alte articole pentru câini, pisici, păsări, rozătoare, pești și alte animale de companie.

Pe lângă vânzarea de produse pentru animale de companie,Chewy se străduiește, de asemenea, să ofere asistență și sfaturi clienților . Are o echipă de experți care sunt gata să ajute clienții cu întrebările și problemele lor privind îngrijirea animalelor de companie și alegerea produselor potrivite.

CHWY
$15.98 $0.07 +0.44%

În 2020, Chewy a fost achiziționată de PetSmart, un alt jucător important pe piața articolelor pentru animale de companie. Cu toate acestea , Chewy continuă să funcționeze ca un brand de sine stătător și continuă să vândă online clienților din Statele Unite.

La sfârșitul lunii mai, Chewy a raportat o creștere surprinzător de puternică a vânzărilor și un număr record de abonamente la serviciul său Autoship, în pofida creșterii prețurilor. Creșterea vânzărilor s-a accelerat la 14%, iar marja de profit ajustată a Chewy a crescut la 4% din vânzări, de la 2,5% în urmă cu un an.

Acțiunile Chewy sunt mult sub maximele din toate timpurile, chiar și după o ușoară revenire în ultimele săptămâni. Proprietarii de animale de companie au redus cheltuielile în ultimul an sau cam așa ceva, contribuind la o scădere de 1% de la an la an a bazei de clienți a Chewy . Cu toate acestea, cele mai bune zile de creștere ale afacerii sunt încă înainte.

2 Garmin $GRMN+1.2%

Garmin este o companie internațională cu sediul în SUA, specializată în fabricarea și dezvoltarea de dispozitive și tehnologii de navigație pentru sportivi, activități în aer liber, aviație, navigație maritimă și multe altele.

De-alungul anilor, Garmin s-a extins și în alte domenii, inclusiv ceasuri sportive, computere pentru ciclism, dispozitive de urmărire a fitness-ului și alte dispozitive pentru urmărirea și monitorizarea sănătății și a performanțelor. Garmin oferă, de asemenea, software și aplicații pentru gestionarea datelor și a antrenamentelor.

GRMN
$167.88 $1.91 +1.15%

În prezent, Garmin oferă o gamă largă de produse. Garmin este unul dintre cei mai importanți producători mondiali de tehnologie de navigație și deține o poziție puternică pe piață.

O reducere a cererii pentru anumite părți din portofoliul său de produse tehnologice a dus la rezultate recente neobișnuit de slabe pentru Garmin. Veniturile din ultimul trimestru au scăzut cu 2% de la an la an, iar profitabilitatea a scăzut.

Cu toate acestea, Garmin se bucură încă de unele dintre cele mai mari marje de profit din industrie, cu un venit operațional care depășește 17% din vânzări. De asemenea, are unportofoliu larg de produse, de la dispozitive portabile premium laplatforme completede navigație pentru aeronave . Această profunzime oferă o stabilitate valoroasă atunci când unele sectoare nu au performanțe atât de bune.

3. Etsy $ETSY+4.2%

Pe platforma Etsy, vânzătorii își pot înființa propriile magazine și pot oferi produse realizate manual, cum ar fi bijuterii, îmbrăcăminte, decorațiuni pentru casă, ceramică, opere de artă și multe altele. Clienții pot apoi să navigheze, să cumpere și să interacționeze direct cu vânzătorii.

Etsy oferă, de asemenea, o categorie vintage (antichități), unde se pot găsi produse mai vechi, cu caracter, cum ar fi haine, accesorii, mobilier și piese de colecție.

ETSY

Etsy, Inc.

ETSY
$62.46 $2.49 +4.15%

Compania a raportat o scădere de 5% de la an la an a volumului de vânzări în primul trimestru. Cu toate acestea, vânzările totale au urcat cu 11% de la an la an, datorită în parte creșterii taxelor de dealer. Etsy a revenit, de asemenea, la creștere în ceea ce privește indicatorul principal al cumpărătorilor.

Etsy își îmbunătățește funcțiile de navigare, căutare și gestionare. Toate acestea vor face ca platforma să fie mai valoroasă pentru cumpărători și vânzători. Între timp, perspectiva unui portofoliu de servicii pentru cumpărători în continuă expansiune ar trebui să permită creșterea în timp a veniturilor acestora.

Acesta nu este un sfat financiar. Ofer date disponibile în mod public și îmi împărtășesc părerea despre cum aș gestiona eu însumi situațiile. Investițiile sunt riscante și fiecare este responsabil pentru deciziile sale.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.