S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

3 akcie, o kterých se tolik nemluví, ale mohou být skvělou investicí do budoucna

Redakce Bulios
13. 7. 2023
6 min read

Jsou akcie, které známe všichni a pořád se o nich mezi sebou bavíme, ať už je to Apple, Tesla, Microsoft či Google. Ale co tato trojice? Zdravé společnosti. které do budoucna mají rozhodně co nabídnout, možná dokonce víc, než předchozí zmíněné. Pojďme se na ně podívat a prozkoumat je do hloubky.

Costco Wholesale Corp. $COST+1.0% 

Costco Wholesale Corporation je americká společnost provozující mezinárodní maloobchodní řetězec s členstvím. Zde je několik důvodů, proč by investice do akcií Costco mohla být dobrá volba do budoucna:

Úspěšný obchodní model - Costco má unikátní obchodní model zaměřený na prodej ve velkém objemu za nízké ceny. Něco jako Makro u nás, jen byznysově ještě o kousek lepší. Společnost nabízí svým členům široký sortiment zboží včetně potravin, elektroniky, oblečení a dalšího zboží za konkurenceschopné ceny. Tento model přitahuje loajální zákazníky a umožňuje Costco udržovat si konkurenční výhodu.

COST
$729.18 $7.32 +1.01%

Stabilní a rostoucí tržby - Costco má historii stabilního růstu tržeb. Společnost se aktivně rozšiřuje na mezinárodní trhy a otevírá nové prodejny. Její schopnost přilákat zákazníky a udržet si jejich přízeň vede k dlouhodobému růstu tržeb.

Loajální zákaznická základna - Costco se pyšní velmi loajální zákaznickou základnou, která je ochotná platit členský poplatek za přístup k výhodám a nízkým cenám. Tato loajalita poskytuje společnosti stabilní zdroj příjmů a snižuje riziko odchodu zákazníků k jiným prodejcům.

Efektivní řízení nákladů - Costco je známý svou schopností efektivně řídit náklady a dosahovat vysokých marží. Společnost provádí přísnou kontrolu nákladů a vyvíjí úsilí na optimalizaci svých operací. Toto řízení nákladů může přispět k udržení ziskovosti a konkurenční pozice v dlouhodobém horizontu.

Potenciál růstu e-commerce - Costco se aktivně zaměřuje na rozvoj svého online obchodu. S rostoucím trendem nákupů online má společnost možnost expandovat a oslovit širší zákaznickou základnu. Investice do rozvoje e-commerce by mohla přinést další příležitosti pro růst a zvýšení tržeb.

Acceture PLC $ACN-0.3% 

Accenture PLC je globální poradenská a profesní služby poskytující společnost, která se zaměřuje na digitální transformaci, technologie, strategii a operace. Zde je několik důvodů, proč by investice do akcií Accenture mohla být dobrá volba do budoucna:

Lídr v oblasti digitální transformace - Accenture je jedním z předních světových poskytovatelů služeb digitální transformace. Společnost má široké spektrum služeb, které pomáhají firmám využít moderní technologie a digitální inovace ke zlepšení svých operací a růstu. S rostoucím důrazem na digitální transformaci ve všech odvětvích existuje velký potenciál pro růst a poptávku po službách Accenture.

ACN

Accenture

ACN
$308.01 -$0.99 -0.32%

Silná globální přítomnost - Accenture má rozsáhlou globální sít, která jí umožňuje poskytovat služby klientům po celém světě. Společnost má širokou zákaznickou základnu a spolupracuje s předními firmami v různých odvětvích. Její globální přítomnost jí poskytuje přístup k rozmanitým trhům a příležitostem.

Inovace a výzkum - Accenture investuje do výzkumu a inovací, aby byla na špičce nejnovějších technologických trendů a řešení. Společnost má Accenture Labs, které se zabývá výzkumem a vývojem nových technologií. Tato snaha o inovaci jí umožňuje poskytovat moderní a efektivní řešení pro své klienty a udržovat si konkurenční výhodu.

Silné finanční výkony - Accenture má dlouhodobou historii stabilních finančních výkonů. Společnost dosahuje vyšších marží a výnosů a má silnou finanční pozici. To jí umožňuje investovat do dalšího růstu, akvizic a dividendových výplat.

Růstový potenciál v nových technologiích - Accenture se soustředí na nové a rychle rostoucí technologie, jako je umělá inteligence, automatizace, cloudové služby a další. Tyto oblasti mají velký potenciál růstu v budoucnosti a Accenture je dobře poziciován, aby z nich těžil.

Berkshire Hathaway $BRK-B-0.7% 

Jasně, Warrena Buffetta a Charlieho Mungera známe všichni, ale jak často se reálně bavíme o investici do akcií jejich firmy? Berkshire Hathaway je investiční společnost, kterou vede právě Warren Buffett. A existuje několik důvodů, proč by investice do akcií Berkshire Hathaway mohla být dobrou volbou do budoucna:

Vedení a investiční strategie - Warren Buffett je jedním z nejúspěšnějších investorů v historii a jeho vedení Berkshire Hathaway bylo velmi úspěšné. Jeho investiční strategie se zaměřuje na dlouhodobé investice do kvalitních společností s udržitelnou konkurenční výhodou. Buffettova schopnost vybírat správné investice a generovat vysoké výnosy je důvodem, proč mnoho investorů vidí Berkshire Hathaway jako atraktivní volbu třeba i oproti investici do SPX. Buffett navíc své investiční znalosti předává svým následovníkům, takže ani po jeho odchodu nebo Berkshire bez jeho hodnotné strategie.

BRK-B
$402.10 -$2.81 -0.69%

Diverzifikace portfolia - Berkshire Hathaway je investiční holdingová společnost, která vlastní a spravuje široké spektrum podniků a aktiv. Její portfolio zahrnuje pojišťovnictví (např. Geico), energetiku (např. Berkshire Hathaway Energy), potravinářství (např. Dairy Queen), železniční dopravu (BNSF Railway) a mnoho dalších odvětví. Tato diverzifikace může pomoci snížit riziko a poskytnout stabilní výnosy.

Finanční síla a prostředky k investicím - Berkshire Hathaway má silnou finanční pozici a velké množství kapitálu, který může použít k investicím. To jí poskytuje flexibilitu při výběru zajímavých příležitostí a potenciálně výhodných akvizicí.

Hodnota pro dlouhodobé investování - Buffett a jeho tým se zaměřují na dlouhodobou hodnotu investic. Tím se liší od krátkodobého obchodování a spekulací na trhu. Pokud jste dlouhodobý investor s perspektivou let a desetiletí, Berkshire Hathaway by mohla poskytnout stabilní a růstovou hodnotu.

Jak se vám tyto společnosti líbí? Máte nakoupeno?


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.