S&P 500 ^GSPC 5,312.63 +0.08%
Tesla TSLA $178.95 +2.29%
Amazon AMZN $181.28 -1.23%
Microsoft MSFT $429.10 +0.88%
Apple AAPL $192.50 +0.76%
Meta META $466.65 -0.47%
Alphabet GOOG $179.02 +0.32%
Nvidia NVDA $946.92 -0.09%

3 zajímavé investiční příležitosti v rostoucím konopném sektoru

Redakce Bulios
14. 7. 2023
5 min read

Konopí má před sebou zářnou budoucnost díky legalizaci, využití ve zdravotnictví, nebo dokonce ve stavitelství. Legalizace a uvolnění restrikcí v mnoha zemích přispěly k rozkvětu tohoto průmyslu a zde je několik firem, které mají velký potenciál pro budoucí úspěch v tomto odvětví.

Konopný byznys a jeho velký potenciál

Poptávka po konopí a konopných produktech roste jak ve farmaceutickém, tak v potravinářském a wellness odvětví. Konopí se stává stále populárnějším v medicíně, kde se zkoumají jeho potenciální terapeutické účinky. Rovněž se objevují nové trhy v oblasti konopných potravin, nápojů, kosmetiky a dalších výrobků.

Konopí má potenciál jako přírodní léčebná rostlina. Kanabinoidy, které se nacházejí v konopí, mají prokazatelné účinky na zdraví, jako je například snížení bolesti, zmírnění úzkosti a potenciál v léčbě epilepsie. Farmaceutické společnosti se zaměřují na výzkum a vývoj nových léčiv na bázi kanabinoidů.

AbbVie Inc. $ABBV-0.9% 

AbbVie Inc. je globální farmaceutická společnost, která se zaměřuje na výzkum, vývoj a výrobu léků a zdravotnických produktů. Společnost je známá svým přípravkem Marinol, který obsahuje syntetický kanabinoid a je schválený pro léčbu zvracení a nevolnosti spojených s chemoterapií. AbbVie také investuje do výzkumu kanabinoidů a jejich potenciálních zdravotních výhod.

ABBV

AbbVie

ABBV
$163.15 -$1.41 -0.86%

AbbVie Inc. se aktivně angažuje ve výzkumu a vývoji kanabinoidů a jejich potenciálního využití v lékařské terapii. Jejich zkušenosti v farmaceutickém odvětví a investice do výzkumu jim mohou poskytnout konkurenční výhodu a přinést nové inovativní léky s kanabinoidy.

AbbVie Inc. je etablovanou farmaceutickou společností s dobře zavedeným portfoliem léků. Jejich existující infrastruktura, distribuční síť a obchodní vztahy mohou umožnit efektivní zavádění a prodej nových léčiv obsahující kanabinoidy. Díky svému vlivu a pověsti mohou mít produkty AbbVie Inc. přístup k rozsáhlému zákaznickému základu. To může přinést výhodu při uvádění nových léků obsahujících kanabinoidy na trh a zajišťovat stabilní poptávku. A jako třešničku na dortu nabízí pěknou dividendu.

Anheuser-Busch InBev SA/NV$BUD+0.0% 

Anheuser-Busch InBev je jedním z největších pivovarnických koncernů na světě. Společnost je známá svými značkami piva, jako je Budweiser, Stella Artois, Corona, a další. Nedávno vstoupila na trh s nízkoobsahovými alkoholickými nápoji obsahujícími kanabinoidy.

BUD
$66.35 $0.01 +0.02%

Anheuser-Busch InBev vyplácí dividendy svým akcionářům, což je samo o sobě pro mnohé zajímavé. Dobrou volbou pro investici by také mohlo být právě rozšiřování portfolia Anheuser-Busch InBev o nízkoobsahové alkoholické nápoje s kanabinoidy, což může přinést nové tržní příležitosti a přilákat zákazníky, kteří preferují alternativy k tradičnímu alkoholu. Navíc, společnost má globální rozsah a distribuční síť, což jí může umožnit rychlou expanzi na nové trhy.

Altria Group, Inc. $MO+0.5%

Altria Group, Inc. je jedním z největších výrobců a distributorů tabákových výrobků v USA. Nedávno společnost investovala do konopných společností, jako je Cronos Group, aby se zapojila do rostoucího trhu s konopím.

MO

Altria

MO
$46.14 $0.24 +0.52%

Altria Group, Inc. je známá svým vysokým dividendovým výnosem a dlouhodobou historií výplaty dividend svým akcionářů. Firma má silnou distribuční síť a značky s vysokou známostí na trhu s tabákem. Investice do konopných společností může poskytnout diverzifikaci a přístup ke stále rostoucímu trhu s konopím. Zákonné změny a rostoucí poptávka po konopí mohou přinést nové příležitosti pro růst a diverzifikaci portfolia společnosti.

Tabákový průmysl čelí regulacím a restrikcím v důsledku veřejného zdraví a snahy o snížení kouření. Riziko změny politických a právních opatření může ovlivnit obchodní prostředí společnosti. Navíc, konopný trh je stále v rané fázi a časem by mohl být jedním z hlavních zaměření společnosti.

Curaleaf Holdings, Inc. $CURA

Curaleaf Holdings, Inc. je předním světovým producentem a prodejcem léčivých konopných produktů. Společnost je specializována na výrobu a distribuci léčivých extraktů, olejů, květů a dalších produktů obsahujících kanabinoidy pro lékařské použití.

Curaleaf je jedním z předních hráčů na trhu s léčivým konopím, což jí dává výhodu silného postavení a rozsáhlou zákaznickou základnu. Společnost má rozsáhlou síť prodejen a online platformu, což jí umožňuje efektivně dosáhnout a obsloužit zákazníky.

S rostoucím povědomím o léčebném potenciálu konopí roste také poptávka po léčivých produktech obsahujících kanabinoidy. Curaleaf má výhodu být dobře pozicovaná, aby uspokojila tuto rostoucí poptávku díky svému rozsáhlému sortimentu a širokému portfoliu produktů.

Curaleaf aktivně rozšiřuje svou působnost a expanduje na nové trhy. Společnost přebírá další provozovny, navazuje strategická partnerství a rozšiřuje svou distribuční síť. To jí umožňuje získat větší tržní podíl a zvýšit své příjmy.


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.