S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Těchto 5 akcií určitě sledujte, radí analytici Bank of America před oznámením výsledků

Redakce Bulios
16. 7. 2023
5 min read

Ano, už je to tak! Uteklo to rychle a máme tady další výsledkovou sezónu, tentokrát za druhé čtvrtletí roku 2023. Koho sledovat? Jak aktuálních informací využít k investicím? Tenhle článek a výběr zkušených analytiků Bank of America napoví!

Bank of America

Analytici z prestižní Bank of America $BAC-0.2% vybrali pár akcií, o kterých si myslí, že by mohly v nadcházející druhé výsledkové sezóně roku 2023 zabodovat. Podle nich je tu hned několik "super" příležitostí k nákupu (*not financial advice, samozřejmě), které zatím nejsou dostatečně na očích investorů. Přitom jejich byznys vypadá zdravě a ocenění je více než rozumné.

Mezi těmito vybranými akciemi jsou Mondelez, SolarEdge, Rollins, Thomson Reuters a Broadcom.

Tak se na ně pojďme podívat! 👇

Rollins $ROL+1.4% 

Rollins, Inc. (ROL) je americká společnost, která poskytuje služby v oblasti kontroly škůdců. Je to mateřská společnost několika společností zabývajících se kontrolou škůdců, včetně Orkin, LLC, HomeTeam Pest Defense, Clark Pest Control, Orkin Canada, Western Pest Services a Northwest Exterminating.

Podle analytika Jasona Haase je obor kontroly škůdců připravený na velký růst, což je skvělá zpráva pro akcie Rollins, které v pátek dosáhly historického maxima. Bank of America nedávno začala sledovat tuto akcii s doporučením "BUY", označujíc Rollins za "akcii, která roste jako z vody". Haas uvedl několik důvodů pro svůj optimistický pohled na tuto akcii, včetně klimatických změn, migrace lidí do teplejších klimat a toho, že lidé už nechtějí řešit škůdce sami. Rollins je také "super odolný vůči recesi s 80 % opakujících se příjmů", říká BofA. Akcie jsou letos nahoře o 22 % a Haas má cílovou cenu 49 dolarů za akcii.

ROL
$44.90 $0.63 +1.42%

SolarEdge $SEDG+2.8% 

SolarEdge Technologies Inc. (SEDG) je globální lídr v oblasti inteligentních energetických řešení. Firma vytváří produkty, které optimalizují a maximalizují výkon solárních panelů a snižují náklady na energii pro výrobce a provozovatele solárních systémů.

Akcie solární firmy jsou letos dole o 3 %, ale investoři by měli zůstat v klidu, říká BofA. Analytik Julien Dumoulin-Smith napsal v nedávné poznámce, že nastavení před oznámením výsledků společnosti na začátku srpna vypadá "dobře". "Modelujeme SEDG na horním konci příjmové a hrubé marže v 2Q23, poháněné silným objemem a cenovou odolností, navzdory obavám investorů," napsal.

SEDG
$58.20 $1.59 +2.81%

Thomson Reuters $TRI+1.2% 

Thomson Reuters Corporation (TRI) je kanadská multinacionální mediální společnost. Firma poskytuje profesionálům v oblasti práva, daní, účetnictví, vlády, zpravodajství, výzkumu a médií informace a software.

Analytička Heather Balsky sází na akcie této analytické, zpravodajské a informační firmy před jejím výsledkovým hlášením na začátku srpna. Balsky očekává v nadcházejících měsících výrazné zrychlení prodejů a tvrdí, že Thomson Reuters bude klíčovým hráčem v oblasti generativní AI. Značka a obsah Thomsonu mají "konkurenční příkop a ekonomickou výhodu", říká BofA.

TRI
$154.40 $1.83 +1.20%

Broadcom $AVGO+3.8% 

Broadcom Inc. (AVGO) je americký výrobce polovodičů a infrastrukturního softwaru. Firma je jedním z největších světových výrobců polovodičů a je zapsána na seznamu Fortune 500.

"Broadcom je dlouhodobý EPS compounder s nejlepším volným cash flow ve své třídě... Rozvoj trhu s AI je stále v raných fázích, ale prodeje AVGO zaměřené na AI jsou již dnes robustní... Celkově vzato, jedinečná směs stabilních/růstových aktiv AVGO by měla více než pomoci společnosti dodávat nejlepší volné cash flow s marží 50 %, dividendovým výnosem nad 3% a poskytnout potenciální upside z návratnosti akcií. Obchodující se pouze za 17x-18x našeho CY24 EV/FCF, považujeme Broadcom za jednu z nejatraktivnějších AI příležitostí," napsali ve zprávě analytici BoA.

AVGO

Broadcom

AVGO
$1,344.07 $49.65 +3.84%

Mondelez $MDLZ-0.3% 

Mondelez International, Inc. (MDLZ) je americká multinacionální společnost zabývající se potravinářstvím, nápoji a konfekcí. Je jedním z největších světových producentů sušenek, čokolády, žvýkaček, cukrovinek a práškových nápojů.

"Na svém Investorském dni 2022 odhalilo vedení MDLZ další iteraci své strategie. Vysoká úroveň návratnosti pro akcionáře v průběhu času je podobná tomu, co CEO Dirk Van de Put nastínil, když převzal vedení firmy v roce 2018. MDLZ pořád zvyšuje hodnotu pro akcionáře tím, že prodává víc, zvyšuje zisky, investuje do firmy a vrací peníze akcionářům skrze odkup akcií a zvyšování dividend. Společnost je podle našeho názoru lépe připravena generovat rychlejší růst prodeje, než bylo možné před 5 lety," napsali ve své zprávě analytici BoA.

MDLZ
$70.61 -$0.19 -0.27%

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.