S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Velká investiční příležitost: Jedna z akcií Warrena Buffetta hlásí výprodejové ceny

Jedna z akcií, které vlastní sám Warren Buffett nabízí výprodejové ceny. Jedná se o společnost Restoration Hardware Holdings $RH+2.3%, která je aktuálně o 55% níž od svých ATH. Není zde důvod k obavám, společnost vyniká v oboru a nadále bude generovat slušné zisky. Aktuálně nám tak vzniká investiční příležitost pro nákup silné akcie za nízkou cenu.

Mnoho investorů ví, že má Buffett v portfoliu společnosti jako jsou $AAPL-0.3%, $OXY-0.1%, $KO a mnoho dalších. O této akcii však ví málokdo.

Jedním z oblíbených obchodních atributů Warrena Buffetta je vítězná značka. To proto, že úžasná značka je prostředkem pro atraktivní finanční atributy: vysoké marže, cenovou sílu, loajální zákazníky a schopnost růstu po celém světě.

Zatímco Coca-Cola $KO a Apple $AAPL-0.3% jsou dva známí Buffettovi oblíbenci, Buffettova Berkshire Hathaway $BRK-B-0.7% vlastní také menší pozici ve vzestupující značce, která má ambice dosáhnout výšin Applu nebo Coly.

Co je pro investory ještě zajímavější? Společnost právě oznámila rozdělení akcií a oproti svým maximům klesla o 55 %, což otevírá potenciální velkou příležitost.

3 důvody, proč koupit $RH+2.3% 

Přestože Buffett na této investici hodně vydělal, tak je zde poměrně velká známka propadu z ATH.

Buď Buffett, nebo jeden z jeho poručíků, Todd Combs nebo Ted Weschler, nakoupili 1,2 milionu akcií $RH+2.3% v roce 2019, kdy cena byla hluboko pod 200 dolary za akcii. Nákup se ukázal jako solidní koupě, protože $RH+2.3% následně prudce vzrostla a v polovině roku 2021 dosáhla historického maxima 744 dolarů. 

  • Samozřejmě na základě nedávných vlažných pokynů pro rok 2022 akcie klesly o více než 50 % na přibližně 336 USD za akcii.

Nehledě na nedávný propad, proč akcie $RH+2.3% v posledních několika letech tolik vzrostly? V podstatě se ukázalo, že vize generálního ředitele Garyho Friedmana pro tuto značku je zatím úspěšná. Friedman přeměnil podnik, který byl kdysi známý jako Restoration Hardware, ze značky nábytku pro masový trh na luxusní značku přejmenovanou na $RH+2.3%, která má cenovou sílu a vyšší marže.

Friedman v posledních letech zavřel tradiční prodejny v obchodních centrech a otevřel obrovské "designové galerie" ve stylu muzea, přičemž zvýšil kvalitu výrobků a zvýšil ceny. $RH+2.3% také přešel na členský model, kdy věrní zákazníci, kteří platí roční členský poplatek, získávají slevy ve všech značkách $RH+2.3% a mají pocit příslušnosti k exkluzivnímu klubu.

  • Na konci roku 2021 měla společnost $RH+2.3% 459 000 členů. A během pouhých dvou let se tržby rozjely. Ale co je možná ještě důležitější, provozní marže se zdvojnásobila - což je známka síly značky, že sázka společnosti na luxus funguje.

Možnosti růstu jsou lákavé

Luxusní nábytek jako dobrý zdroj zisků?

Transformace je v plném proudu a vedení společnosti nehodlá zpomalit. Společnost $RH+2.3% poukázala na dva důležité způsoby, jak rozšířit značku: geograficky a na další produkty a zážitky kromě nábytku.

V prvním případě se $RH+2.3% chystá otevřít svou první designovou galerii v Evropě. Galerie v historickém Aynhoe Parku bude otevřena letos. Spolu s letošním otevřením má $RH+2.3% zajištěny také prostory ve Francii a Německu a jedná o dalších místech v Itálii, Španělsku a Belgii.

  • Důvodem, proč byla Buffettova investice do společnosti Coca-Cola $KO v 80. letech tak úspěšná, bylo to, že se Coca-Cola $KO chystala velmi rozšířit v mezinárodním měřítku, což investoři v té době podcenili. S letošním otevřením $RH+2.3%  England je $RH+2.3% možná na prahu téhož.

Možná ještě odvážnější je, že $RH+2.3% rozšiřuje svou značku z nábytku do hotelů, restaurací a soukromých jachet a tryskáčů.

  • Společnost $RH+2.3% se snaží agresivně rozšiřovat svou značku. Je to sice riskantní, ale pokud se to podaří, společnost se stane něčím víc než jen obchodem s nábytkem a mohla by po léta dosahovat působivého růstu, protože se rozšíří její oslovitelný trh.

Její generální ředitel má motivaci a pobídky

Dalším důvodem, proč se mi $RH+2.3% líbí, je motivovaný generální ředitel. Friedman je vizionář, který stojí za touto změnou. K poslednímu prohlášení o zmocnění vlastnil přibližně 28 % akcií společnosti $RH+2.3%, a to na základě hodnoty akciových opcí, které již nepodléhají omezením.

  • Na základě Friedmanových kroků se očekává, že společnost nebude mít problém pokořit hranici 400/500$ za akcii a v nejlepším možném scénáři úspěšného rozvoje na trhu i 800$ za jednu akcii.

Vzhledem k tomu, že generální ředitel má velkou motivaci dostat akcie v příštích několika letech nad tyto úrovně a že akcie se dnes pohybují pouze kolem 335 USD, je to další pozitivní ukazatel.

  • Největší možné riziko vnímám to, že si společnost vzala v nedávné době úvěr ve výši 2 miliardy dolarů.

Když to všechno sečteme

335$ to je pro luxusní značku docela nízká cena, pokud $RH+2.3% dokáže dosáhnout svých ambiciózních cílů. Přestože zde $RH+2.3% může pro dlouhodobé investory vypadat atraktivně, vyšší náklady a nižší poptávka by mohly způsobit, že rok 2022 bude skalnatý a v případě recese možná i obtížný rok 2023.

  • Musíme tedy opět brát v úvahu, že možná investice by měla být jízda po dlouhá léta a ne pouze krátkodobá investice.

Shrnuto, krátkodobě to pro $RH+2.3% vypadá zrádně, ale z dlouhodobého hlediska by současná cena mohla být výhodná, pokud Friedman naplní svou vizi. Každopádně by se tato diskreční spotřebitelská akcie po svém prudkém poklesu měla dostala na váš investiční seznam.

  • Otázkou zůstává to, jak bude úspěšná expanze a prodej. Poměrně překvapující pro mě byl fakt, že společnost s luxusním a drahým nábytkem tolik profituje a vydělává.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Popravdě jsem ani netušil, že má tuto společnost v portfoliu 😄 Ale taktéž sdílím názor, že bych se koupě bál, těžko říct jak se bude dařit luxusnímu nábytku v budoucnu.

Celkem chápu vaše obavy, ale zase na druhou stranu ta poptávka nějaká musí být, když ta cena vystřelila k 700$. Do toho se zde nabízí možnost vybavování restaurací a hotelů.

Zhodnocení nabízí slušné a to samé i s poptávkou, přes určitá rizika to vypadá celkem výhodně.

Celkem bych se bál vsázet si na luxusní nábytek, ale něco na tom bude, když tu byla cena i 700$ za akcii 🤔

Určité riziko tam je v podobě velkého úvěru a možných zádrhelů v expanzi.