S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Pokiaľ vlastníte akcie tejto spoločnosti zvážte predaj, Charlie Munger predal 50%

Daily Journal Corp $DJCO vydavateľská a softvérová spoločnosť, ktorej obchodný partner Warrena Buffetta $BRK-A+1.0% Charlie Munger pomáha dohliadať na investície a donedávna bol predsedom, v pondelok uviedla, že znížila svoju investíciu do globálnej spoločnosti až o 50%.

Charlie Munger pod svojím vedením predáva 50% pozície v tejto globálne známej spoločnosti.

V regulačnom podaní spoločnosť so sídlom v Los Angeles uviedla, že k 31. marcu vlastnila 300 000 akcií amerického depozitára ("ADS") spoločnosti Alibaba $BABA+0.7% v hodnote 32,6 milióna dolárov, čo je pokles zo 602 060 akcií na konci roka 2021. Zníženie v podstate zvrátilo obchodnú aktivitu Daily Journal vo štvrtom štvrťroku minulého roka, keď sa jeho podiel v Alibabe takmer zdvojnásobil. Munger (98) bol predsedom Daily Journal 45 rokov, kým minulý mesiac odstúpil.

Daily Journal uviedol, že zostane riaditeľom a zameria sa na záležitosti, na ktorých pracoval, vrátane portfólia cenných papierov. Munger je známy najmä vďaka svojej práci v Berkshire, kde je od roku 1978 podpredsedom a pomáha 91-ročnému Buffettovi prideľovať kapitál.

Na výročnom stretnutí Daily Journal vo februári Munger lamentoval nad nedávnym zhoršením vzťahov medzi Spojenými štátmi a Čínou, čo pravdepodobne viedlo aj k predaju tak veľkej pozície v tejto spoločnosti. 

„Želáme si, aby sa Čína a Spojené štáty mali lepšie,“ povedal. "Premýšľajte o tom, aká je obrovská hlúposť keď Čína aj Spojené štáty umožnili nárast existujúceho napätia... Mali by nás mať radi a my by sme mali mať radi ich."

Väčšina zvyšku portfólia cenných papierov Daily Journal je v Bank of America Corp $BAC+0.4%, ktorá je tiež hlavnou investíciou Berkshire, a vo Wells Fargo & Co $WFC+1.0%.
Podľa môjho názoru je to kvalitné rozhodnutie, ktoré určite prekonzultoval s rôznymi analytikmi a je to rozvážne rozhodnutie. Myslím si, že napätie medzi USA a Čínou len tak neprestane a teda je pravdepodobné, že si to odnesú takéto spoločnosti. Avšak neberte to ako investičnú radu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Potrhal bych se smíchem pokud se ukaze, že prodal Alibabu s tím že místo toho vzal Tencent jak Pabrai který je vzdy kopíruje;)

uvidíme čo "vypláva na povrch" :D

Nekolik moznosti bylo uvedeno napr zde;) https://youtu.be/2y3jjjHYmEA kazdopadne nevim proc zvazovat prodej/nakup na zaklade toho co udelal Charlie Munger (pripadne nekdo ve vedeni Daily Journal;)

Tohle mě taky překvapilo. Pořád říkali, jak společnosti věří a dokupovali a dokupovali i v propadu a teď takový obrat. Ale tak jenom blázen nemění názor, když vše hraje proti

áno určite tam prišlo niečo o čom možno retail ani nevie

Mozna to souvisi s tim covidovym silenstvim, co Cinane porad predvadi. Ocividne radsi nechaji umrit cloveka hlady nez aby Covid pustili

Tiež si myslim, že to nieje len koli napatiu medzi USA a Čínou

Vždy je za tým viacero faktorov

ktovie, či je za tým len to napätie možno má $BABA+0.7% vážnejší problém

je to zaujímavé, že tolko % predal po tom čo dokupoval

určite má pre to pádny dôvod

Možno to mohol riešiť inak, ako predajom no drží stranu USA