S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Dip šéfkuchaře: Luxusní růstová akcie SoFi v parádním výprodeji

V investování máme několik zásadních pravidel - diverzifikovat, držet dlouhodobě a hlavně - nedělat to co všichni. A co dělají všichni? No nechávají se strhnout davem. Když něco roste, tak se jako blázen hrnout do nákupu a zběsile prodávat při poklesu ceny. Chcete ale dělat přesný opak. V obchodě taky přeci nakupujete ve slevě a ne při zdražení. Jednu takovou slevičku tady pro vás dnes mám.

Pád by měl pro většinu investorů znamenat jednu věc: SLEVU!

Nejeden investor tento týden kope do akcií SoFi $SOFI-0.4%, které se propadají v době, kdy americká vláda pozastavila splácení federálních studentských půjček.

"Ať už se na SoFi díváte jako na meme stock nebo růstovou akcii, v poslední době se jí nedaří," řekl analytik Kenwell. Nedávno SoFi snížila svůj výhled tržeb a Ebitda na rok 2022 poté, co americká vláda prodloužila pozastavení splátek studentských půjček.

https://www.youtube.com/watch?v=XmXjDRtQqNY

Zatímco akcie SoFi v jednu chvíli vzrostly o 36,5 %, nyní se vrátily na úrovně, které obchodníci viděli před třemi týdny. "Když se podívám na graf SoFi, vidím, že akcie letí pod minima z minulého měsíce na úrovni 7,73 USD" řekl Kenwell. "Všimněte si, že ukazatel RSI nevytváří nová minima, zatímco cena akcií ano."

SoFi se propadla za poslední rok o více než 50%. Za posledních pět dní je to pak zhruba 15%

"Agresivní býci by asi mohli zvážit akcie SoFi, které objevily nové dno," dodal Kenwell. "Obavy zde vzbuzuje zbytek technologického a růstového trhu. Pokud budou tyto akcie - jako například $ARKK+1.2%  - pokračovat v poklesu, SoFi bude pravděpodobně také tlačena dolů." "Takže to je riziko, ale alespoň je toto riziko omezeno."

Analytici mají názor celkem jasný. Je ovšem důležité zvážit riziko spojené s touto akcií v návaznosti na kroky vlády USA. Mohlo by se jednat o hezký výprodej, nebo taky o pořádnou past na investory. Rozhodně by ale takováto sleva zasloužila nějakou důkladnou analýzu 😇

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o moje shrnutí dat dostupných na internetu a analýzy Briana O'Connella a Kenwella. Každý investor musí provést svou důkladnou analýzu a rozhodnutí provést po zvážení své vlastní situace.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @bikowy má karmu 46 a je členem této komunity od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Why not? 🤷

Sleva hezká, ale za mě vážně trochu riskantní akcie

Nevím no, taky mám radši zaběhnutější tituly

A to já bych si asi říct dal. Go big or go home 😂