S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

3 REITY, které pravidelně vyplácí vysokou měsíční dividendu

Redakce Bulios
28. 7. 2023
5 min read

Ve světě investování je stálý přísun dividend vždy důvodem k oslavě. Radost se však stupňuje, když se tok peněz stane měsíčním jevem, který napodobuje pravidelný zdroj příjmů. Akcie s vysokým měsíčním dividendovým výnosem představují cestu k trvalému pasivnímu příjmu a synchronizují příliv hotovosti s vašimi každodenními výdaji.

Rok 2023 je zralý na nesčetné množství dividendových akcií nabízejících měsíční dividendy. Nicméně je třeba poznamenat, že ne každá taková akcie je hodna investorova těžce vydělaného obnosu. Důvodem k vyloučení mohou být faktory, jako jsou podprůměrné dividendové výnosy, pomalý růst dividend nebo zvýšené riziko snížení dividend v důsledku výkyvů na trhu.

Tím se zužuje výběr potenciálních investičních možností. My se společně podíváme na 3 pozoruhodné měsíční dividendové REITY, které stojí za zvážení v roce 2023. Každá z těchto akcií se totiž může pochlubit nejen pravidelnou celkovou dividendou rozloženou na měsíčně vyplácené části, ale hlavně také dividendovým výnosem, který výrazně převyšuje průměrný div. výnos indexu S&P 500, který aktuálně činí zhruba 1,6 %.

STAG Industrial $STAG+0.7% 

  • DIVIDENDA: 3,82 %
Dividendy, které $STAG+0.7% prozatím letos vyplatil či oznámil

STAG Industrial se specializuje na průmyslové nemovitosti, jako jsou sklady a lehké výrobní závody. Rozmach e-commerce a oživení výroby v USA způsobené problémy dodavatelského řetězce zvýšily sazby nájemného, což udržuje vysokou úroveň obsazenosti. Společnost STAG rozšířila své portfolio o více než 400 nemovitostí od první veřejné nabídky akcií (IPO) před deseti lety, takže celkový počet budov přesahuje 500. Firma očekává, že tento stabilní růst bude pokračovat, a plánuje akvizice nemovitostí v hodnotě 1 až 1,2 miliardy dolarů ročně. Tento stabilní růst spolu s rostoucími příjmy z pronájmu by měl společnosti STAG umožnit další zvyšování měsíčních dividend, i když investoři by neměli očekávat jejich výrazné zvýšení.

STAG
$35.22 $0.25 +0.71%

EPR Properties $EPR-0.2% 

  • DIVIDENDA: 7,42 %
Dividendy, které $EPR-0.2% prozatím letos vyplatil

Společnost EPR Properties, REIT specializující se na zážitkové nemovitosti, jako jsou kina, stravovací zařízení, lyžařská střediska a herní zařízení, byla významně zasažena pandemií koronaviru. Vzhledem k tomu, že tato zařízení musela snížit kapacitu nebo dokonce dočasně zavřít, došlo k narušení plateb nájemného, což způsobilo, že společnost EPR v roce 2020 pozastavila vyplácení měsíčních dividend. Nicméně s tím, jak se podniky vzpamatovávají, poptávka po osobních společenských zážitcích opět roste. Navzdory problémům, které představují její hlavní nájemci, kina, a pokračujícímu boji v tomto odvětví, stále existuje naděje, protože příjmy z pokladen vykazují známky zlepšení. Společnost EPR pracuje na přechodu z tohoto odvětví, které se potýká s problémy, a pokud bude úspěšná, měla by být schopna podpořit své dividendy.

EPR
$42.02 -$0.08 -0.19%

Gladstone Commercial Corporation $GOOD-0.4% 

  • DIVIDENDA: 8,85 %

Gladstone Commercial Corporation je diverzifikovaný REIT se zaměřením na čistý pronájem kancelářských a průmyslových nemovitostí. Strategií společnosti Gladstone je soustředit se na sekundární trhy, které nabízejí vyšší investiční výnosy. Tento přístup umožnil společnosti generovat velmi stabilní příjmy. Společnost se nyní zaměřuje na akvizice průmyslových nemovitostí s vysokou poptávkou a zajišťuje, aby její kancelářské nemovitosti byly dlouhodobě dobře pronajaty, což by mělo podpořit stabilitu a růst dividend v budoucnu.

GOOD
$13.56 -$0.05 -0.37%

Je nezbytné si uvědomit, že investování do akcií s vysokým výnosem z měsíčních dividend s sebou nese svá jedinečná rizika a problémy. Proto by investoři měli pečlivě posoudit svou toleranci k riziku a investiční cíle, než se vrhnou do tohoto segmentu trhu. Při pečlivém plánování a moudrém rozhodování mohou tyto vysoce výnosné akcie sloužit jako významný doplněk portfolia zaměřeného na příjmy a poskytovat stabilní proud měsíčních příjmů. Samozřejmě se to s nimi ale nesmí přehnat, nesmíte zapomenout, že REITY jsou známe pro jejich volatilitu.


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.