S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Uznávaný Bernstein Research právě odhalil 5 vysoce kvalitních akcií pro aktuální makroprostředí

Redakce Bulios
4. 8. 2023
5 min read

Ve spletitém labyrintu investování na akciovém trhu je často obtížné orientovat se v silných a kvalitních akciích, které nabízejí hodnotu za peníze. Bernstein, celosvětově uznávaná společnost zabývající se výzkumem a správou investic, nedávno objasnila několik akcií, které splňují její přísná kritéria "kvality za rozumnou cenu".

První pick Bernstein Research byla právě $TXN+1.8% 

Cílem je pomoci investorům identifikovat a využít jedinečné příležitosti v rámci nepředvídatelného makroprostředí. V nejnovějším výzkumu společnost Bernstein pečlivě zkoumala různé akcie a zvažovala faktory, jako je postavení společnosti na trhu, provozní efektivita, růstový potenciál a jejich odolnost vůči měnícím se tržním podmínkám.

Přístup společnosti Bernstein navíc zahrnoval sektorovou analýzu i analýzu jednotlivých společností, což jí umožnilo rozeznat vysoce kvalitní akcie, které mohou potenciálně dosáhnout lepších výsledků v podmínkách současné ekonomické volatility. Výsledkem je eklektická směs akcií napříč sektory a odvětvími, z nichž každá nabízí jedinečnou hodnotu pro náročného investora.

Z tohoto dobře analyzovaného mixu vyniká pět pozoruhodných akcií: Texas Instruments Inc, Enterprise Products Partners LP, Elevance Health Inc, UnitedHealth Group Inc a Meta Platforms Inc. Každá z těchto akcií přináší jedinečnou kombinaci výkonnosti, kvality a potenciálního růstu, což z nich činí lukrativní investiční příležitosti. My se dnes na všech 5 akcií podíváme.

Texas Instruments Inc $TXN+1.8% 

První na seznamu je Texas Instruments Inc, globální společnost zabývající se návrhem a výrobou polovodičů. Společnost Bernstein vidí ve společnosti TXN výhody, a to i přes mírný pokles výkonnosti v poslední době. Tento optimismus pramení z prokázané odolnosti společnosti, její provozní efektivity a robustního portfolia produktů.

TXN má zejména rozmanitou škálu vysoce výkonných, analogových a vestavěných produktů, které jí poskytují výhodu v různých segmentech trhu. Spolu se silnou poptávkou v odvětví a příznivým úrokovým prostředím jsou tyto faktory pro společnost TXN zajímavým kandidátem na investici, zejména pro ty, kteří hledají kvalitu za rozumnou cenu.

TXN
$178.91 $3.11 +1.77%

Enterprise Products Partners LP $EPD+0.2% 

Dále tu máme Enterprise Products Partners LP, přední společnost v oblasti plynovodů a ropovodů. Společnost Bernstein přikývla na EPD na základě konzistentní výkonnosti, silné kapitálové struktury a strategické pozice v energetickém sektoru.

S oživením světových ekonomik po pandemii se očekává růst poptávky po energiích, což EPD staví do výhodné pozice. Rozsáhlá síť plynovodů, skladovacích zařízení a související infrastruktury by měla společnosti pomoci využít této zvýšené poptávky a nabídnout investorům potenciální růst. Investoři však před potenciální investicí nesmí zapomenout na to, že se jedná o LP společnost!

EPD
$28.10 $0.05 +0.18%

Elevance Health Inc $ELV+0.3% 

Společnost Elevance Health Inc, další tip společnosti Bernstein, vyniká v sektoru zdravotní péče. Přestože společnost letos zaznamenala menší pokles, analytici zůstávají nakloněni jejímu zájmu díky atraktivnímu poměru forwardové ceny k zisku a slibné prognóze růstu zisku.

Bernsteinovo doporučení společnosti Elevance potvrzuje i Morgan Stanley, který akcie označil za nejlepší volbu. Investoři by si měli povšimnout potenciálu firmy k rychlému růstu zisků - v příštím roce se předpokládá až 15% růst - což může v současném prostředí úrokových sazeb představovat zajímavou příležitost.

ELV
$526.96 $1.35 +0.26%

UnitedHealth Group Inc $UNH-0.1% 

Do výběru se dostal také zdravotnický gigant UnitedHealth Group Inc. Navzdory téměř 5% poklesu v letošním roce zůstává konsensus analytiků převážně optimistický. Poměr forwardové ceny a zisku UnitedHealth naznačuje potenciální růst a většina analytiků udělila akciím rating "buy" nebo "strong buy".

Společnost Bernstein navíc v červenci zvýšila hodnocení akcií UnitedHealth z Market Perform na Outperform s odkazem na status firmy jako "nejlepší organizace řízené péče ve své třídě a společnosti poskytující péči založenou na hodnotě".

UNH
$492.45 -$0.52 -0.11%

Meta Platforms Inc $META+2.3% 

Nakonec společnost Bernstein označila společnost Meta Platforms Inc, dříve známou jako Facebook, za kvalitní akcie obchodované za rozumnou cenu. Tento technologický gigant si v uplynulém roce vedl výjimečně, když vzrostl o přibližně 161 %.

Navzdory vysokému poměru forwardové ceny k zisku zůstávají analytici býčí a předpovídají další růst o 15,5 %. Vzhledem k rychlému růstu technologického průmyslu, zejména v oblasti umělé inteligence a sociálních sítí, je pozice společnosti Meta silná a je připravena na trvalý růst v budoucnu.

META

Meta

META
$452.05 $10.37 +2.35%

Strategie společnosti Bernstein "kvalita za rozumnou cenu" odráží dobrou znalost dynamiky trhu. Zatímco podmínky na trhu zůstávají nejisté, kvalitní akcie, jako jsou tyto, nabízejí atraktivní investiční cestu. Investoři by samozřejmě měli vždy provést náležitou vlastní analýzu, ale údaje společnosti Bernstein poskytují vynikající výchozí bod pro zvážení, kam v nejbližší době alokovat kapitál.


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.