S&P 500 ^GSPC 5,309.39 +0.02%
Tesla TSLA $180.16 +2.98%
Microsoft MSFT $431.72 +1.50%
Meta META $463.81 -1.07%
Amazon AMZN $181.82 -0.93%
Apple AAPL $192.08 +0.55%
Alphabet GOOG $179.07 +0.34%
Nvidia NVDA $946.96 -0.09%

2 podhodnocené akcie, které prozatím neovlivnil letošní Bullrun

Redakce Bulios
8. 8. 2023
5 min read

V rozlehlé krajině akciového trhu byl rok 2023 pro mnohé významným rokem, kdy index S&P 500 vyrazil vpřed s 17,7% výnosem od počátku roku. Ne všichni hráči se však z tohoto vzestupu těšili. Uprostřed rušných vzestupů a pádů na Wall Street se zdá, že 2 akcie jakoby vůbec netušily o letošním Bullrunu.

Jak praví staré přísloví: "Kupuj, když se ostatní bojí." Z tohoto pohledu představují společnosti Walt Disney i Etsy navzdory svým současným trajektoriím zajímavé možnosti pro náročné investory a zaslouží si minimálně být na vašem radaru. 

^GSPC

S&P 500

^GSPC
5,309.39 $1.27 +0.02%

Přeci jen, zatímco širší trh se posunul o téměř 18 %, tyhle akcie se letos bud propadly nebo vrostly ani ne o jedno procento. Obě společnosti přitom zveřejnily solidní kvartální výsledky, které nebyly letos trhem vůbec oceněny.

Samozřejmě hraje roli mnohem více faktorů, proč se letos oběma akciím prozatím nedostalo růstu, ale ve srovnání s konkurencí se zdá, že by mohl od obou z nich přijít ještě nějaký comeback a proto by definitivně měly být na vašem watchlistu, pokud jste do společností někdy zvažovali investici.

Walt Disney $DIS+0.3% 

Hollywood, navzdory svému půvabu, není bez překážek. Současné problémy v tomto odvětví sahají od stávek scenáristů a herců až po makroekonomické tlaky, které na zábavní giganty vyvíjejí značný tlak. Ani Walt Disney, legendární hráč, nebyl těchto útrap ušetřen.

DIS

Disney

DIS
$103.22 $0.32 +0.31%

Pod vedením neústupného Boba Igera, který se své funkce ujal po strategických neshodách s Bobem Chapekem, došlo k několika změnám strategického směřování společnosti Disney. K tomu se přidává agresivní strategie společnosti Comcast, která se svými podniky v oblasti zábavních parků rozšiřuje a vytváří tak společnosti Disney stále větší konkurenci.

Vzhledem k těmto výzvám není překvapivé, že akcie společnosti Disney neodrážejí vývoj na širším trhu. Dívat se na společnost Disney pouze skrze její současné problémy by však bylo krátkozraké. Sílu značky, kterou umocňují klíčové akvizice, jako jsou Pixar, Lucasfilm a 21st Century Fox, nelze podceňovat. Iger je díky své skvělé pověsti a výsledkům dobře připraven společnost řídit.

Ačkoli bezprostřední problémy v celém odvětví, jako jsou stávky v Hollywoodu, mohou na chvíli ztížit vydávání obsahu a zvýšit výrobní náklady, vnitřní hodnota společnosti Disney definitivně zůstává silná. Vzhledem ke svému současnému ocenění, hodnotě značky a dědictví trvajícímu desítky let je společnost Disney akcií pro investory, kteří jsou ochotni zaujmout dlouhodobější perspektivu.

Společnost si udržuje ziskovost již 5 kvartálů v řadě

Etsy $ETSY-1.0% 

V roce 2020, kdy se svět kvůli COVID-19 zastavil, zaznamenala virtuální tržiště jako Etsy nebývalý růst. Přesuneme-li se však do roku 2023, Etsy se obchoduje neuvěřitelných 73 % od svých nejvyšších hodnot (ATH).

Zatímco pandemie byla katalyzátorem boomu e-commerce a vyhnala zisky a příjmy Etsy do nových výšin, nedávný scénář vykresluje složitější obrázek. Výsledky společnosti Etsy za předchozí čtvrtletí ukázaly nečekaný 82% meziroční nárůst zisku, což je v rozporu s konzervativnějšími prognózami analytiků.

Přesto si hrubé tržby za prodej zboží (GMS) udržely stabilní kurz, a akcie tak zaznamenaly další pokles hodnoty. Je to však důvod k obavám, nebo potenciální vstupní bod pro investory? Nahlédneme-li pod povrch, zjistíme, že prodejní základna platformy vzrostla o 12 %.

Tito prodejci navíc stále častěji využívají prémiová marketingová řešení Etsy. Tyto poznatky by mohly naznačovat oživení odvětví online reklamy po jeho propadu. Vzhledem k odolnosti, kterou Etsy prokázala v těchto nejednoznačných časech, by její schopnosti na trhu přátelském ke spotřebitelům mohly být revoluční.

Navíc samotná rozmanitost a jedinečná nabídka hodnoty jejího sortimentu, od vintage až po ručně vyráběné výrobky, jí dávají v oblasti elektronického obchodování výraznou výhodu. Vzhledem k současnému podhodnocení se vyhlídky společnosti Etsy zdají být zralé pro hlubší investiční průzkum.

ETSY

Etsy, Inc.

ETSY
$63.50 -$0.62 -0.97%

Jak Etsy, tak Disney se svými odlišnými příběhy a potenciálními růstovými trajektoriemi nabízejí zajímavé možnosti pro investory. Je však nezbytné podívat se na ně důkladněji a ocenit základní hodnotu a růstové vyhlídky, které jsou u obou těchto podnikům možné.


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.