S&P 500 ^GSPC
4,989.24
-0.44%
Nvidia NVDA
$815.97
-3.63%
Meta META
$486.36
-3.08%
Amazon AMZN
$175.97
-1.81%
Apple AAPL
$164.58
-1.47%
Microsoft MSFT
$400.66
-0.89%
Alphabet GOOG
$156.14
-0.84%
Tesla TSLA
$149.62
-0.20%

PayPal $PYPL-0.1% își lansează prima monedă digitală.

PayPal USD, emisă de Paxos Trust Company, este un tip de monedă digitală numit stablecoin, care diferă de alte criptomonede, precum bitcoin, deoarece valoarea lor este legată de dolar.

În urmă cu câteva zile,$PYPL-0.1% a afișat rezultate care au fost mixte și au făcut ca prețul să scadă cu câteva procente. În plus, a apărut și vestea că directorul general Dan Schulman intenționează să se retragă în acest an, dar nu există încă un înlocuitor pentru el.

Dar, înainte ca acest lucru să se întâmple, directorul general al PayPal, Dan Schulman, a declarat ,,trecerea la monedele digitale necesită un instrument stabil, care să fie nativ digital și ușor de legat de o monedă fiduciară precum dolarul american". Și a adăugat că este "angajamentul nostru față de inovație și conformitate responsabilă și istoricul nostru de a oferi noi experiențe clienților noștri oferă fundația necesară pentru a contribui la creșterea plăților digitale prin PayPal USD".

PYPL

PayPal

PYPL
$62.01 -$0.09 -0.14%
1 Day
+0%
5 Days
-3.98%
1 Month
-8.1%
6 Months
-5.73%
YTD
-5.43%
1 Year
-22.41%
5 Years
-39.59%
Max.
+58.32%

Aceasta, desigur, vine într-un moment de control sporit în industria criptografică, autoritățile de reglementare încercând să prevină o repetare a prăbușirii stablecoin TerraUSD, care a șters zeci de miliarde de dolari de pe piețe în 2022. Acesta din urmă a fost, de asemenea, ancorat la dolarul american, dar, spre deosebire de PayPal USD, nu era susținut de nicio rezervă de dolari. Facebook a încercat și ea acest lucru cu Project Libra, dar a fost închisă anul trecut din cauza presiunii autorităților de reglementare.

De atunci, Comisia pentru servicii financiare din Camera Reprezentanților a SUA și președintele acesteia, Patrick McHenry, au introdus un proiect de lege pentru a crea un cadru federal pentru stablecoins, astfel încât acestea să poată fi integrate în sistemele de plată moderne. Și a declarat: "În prezent, ne aflăm la o răscruce de drumuri pentru a menține America în fruntea inovației în domeniul activelor digitale".

Sunt curios ce va face acest lucru cu prețul acțiunilor $PYPL-0.1%, nu pare promițător astăzi și eu personal nu sunt foarte pozitiv în această privință. Chiar dacă îmi place lumea cripto și lumea financiară trebuie să evolueze și ea. Și îmi place ideea de BTC pur, care este destul de diferită de stablecoins, așa că, cu acest proiect, mă tem că reglementările le vor afecta mai degrabă. Dar bine, poate că va fi invers și îi va ajuta cu venituri. Postați opinii și dacă ați cumpăra $PYPL-0.1%? 😊


Ei bine, aceasta este o informație interesantă. Personal, nu-mi plac foarte mult acești pași și nici ideea nu-mi place foarte mult. Poate pentru că mi-e frică de aceste monede și pentru că nu mă mișc prea mult în lumea criptomonedelor. Cu toate acestea, voi fi cu siguranță cu ochii pe acest lucru.

Este destul de riscant, sunt de acord. Îmi plac cripto, dar doar parțial sau din păcate aș fi foarte prudent în privința asta și ar fi o mare dezbatere, așa că nu o voi începe aici, poate mai târziu, personal, la convenție. Dar ca orice, depinde de cum este gestionată, în mâinile unor oameni lacomi vor exista întotdeauna tentative de fraudă, spălare de bani etc...dar în mâinile unor oameni liberi de gândire este un instrument bun.

Sigur, putem discuta despre asta personal atunci, pentru că sunt foarte interesat de acest subiect. În prezent nu sunt interesat de criptomonede, dar cu siguranță vreau să am în portofoliu ceva criptomonede în viitor. În rest, sunt total de acord cu ideea și cu înțelegerea lucrurilor.

Și vai... un stablecoin a fost aici de curând și a fost o adevărată gălăgie când s-a prăbușit :-D

Exact, ei bine, atât USDT cât și lira nu au funcționat, așa că va fi din nou fie / sau / sau aici. Am încercat și am cumpărat niște $PYPL-0.1%, dar sunt conștient de riscul că, dacă nu va funcționa, îi va trimite la câini.

Dacă nu ați văzut Luna toamnă, verificați... aceasta este o copie fidelă :-D

Aș prefera totuși să văd o schimbare la conducere. Oricum, nu cred că pot rezista sub 60 de dolari. Stablecoin pentru mine, nu prea. Mai degrabă nimic. 😁

Deci schimbarea va avea loc anul acesta, CEO-ul a anunțat după rezultate că se retrage până la sfârșitul anului, vrea să se retragă, dar încă nu se știe cine îl va prelua, poate fi bilateral, fie va crește, fie invers. Da, stablecoins sunt un rahat pentru mine, eu sunt doar un maximalist și hodler de btc, dar iau asta ca dacă reușește, în mâinile unei companii puternice care va colabora chiar și cu autoritățile de reglementare poate fi o armă relativ puternică de atragere a clientelei

Ah, deci mi-a scăpat informația despre schimbarea CEO-ului, mulțumesc. Poate că aveți dreptate în privința PYUSD.

Deșeuri centralizate.

Sunt de acord, nu mai are aproape nimic de-a face cu sensul principal al criptomonedei. De aceea, eu voi fi întotdeauna pur și simplu doar deținând ceva în BTC și nu m-am lăsat niciodată păcălit de altcoins și alte shitcoins. O iau doar pe considerentul că dacă nu strică nimic și funcționează, ar putea profita de pe urma ei și să prindă o clientelă, dar e riscant ca nu cumva să se transforme în lăcomie și prăbușire, așa cum se întâmplă adesea în lumea asta.

PayPal poate cenzura tranzacțiile și confisca stablecoin în orice moment, astfel încât acesta este în esență un program pilot pentru CBDC.

De acord, cu siguranță nu este și nu va fi BTC-ul clasic și gratuit pe care niciun stablecoin nu îl va permite. În general, ideea inițială de BTC a cam dispărut, motiv pentru care separ termenul în prezent. Și chiar și BTC este mai greu de făcut în mod anonim. CBDC va fi împins din ce în ce mai mult în opinia mea, așa că dacă nu se va strica măcar compania ar putea profita de pe urma lui.

Nu mă preocupă atât de mult anonimatul în acest caz, dar dacă adoptăm o abordare pur teoretică a economiei BTC, acesta poate fi cumpărat în mod anonim, de exemplu la un bancomat sau prin cumpărare p2p atunci când te angajezi în activități de minerit etc. Atunci când efectuați o plată, tranzacția este înregistrată în blockchain, dar atâta timp cât niciuna dintre părțile care dețin acei BTC nu se supune procedurii AML/KYC (+schimbarea în fiat), confidențialitatea dvs. este păstrată la fel ca atunci când plătiți cu numerar.

După rezultate, pare un Déjà Vu la acest eveniment. S-ar putea să existe din nou acumulări în jurul valorii de 60 de dolari, dar poate că de data aceasta va scădea...