S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Sektor zdravotnictví nabízí zajímavou investiční příležitost u těchto 5 akcií

Redakce Bulios
18. 8. 2023
6 min read

Zatímco se světová ekonomika loni vzpamatovávala z otřesů pandemie koronaviru, zdravotnický sektor se letos ukazuje jako maják odolnosti a inovací. Kolem investic do zdravotnictví je stále větší rozruch, od farmaceutických velmocí až po špičkové firmy z oblasti zdravotnických technologií.

Pro investiční nadšence, kteří chtějí investovat své finanční prostředky, se nabízí otázka: Kam investovat do neustále se vyvíjejícího sektoru zdravotnictví?

V čele stojí farma giganti, které závodí s časem ve vývoji vakcín, léčebných postupů a preventivních opatření, což je vyneslo na výsluní. Mezitím firmy zabývající se zdravotnickými technologiemi využily pokročilé technologie k revoluci v péči o pacienty, diagnostice a léčebných metodách. 

Přesto může být orientace v tak rozsáhlém a rozmanitém odvětví pro investory komplikovaná. Proto se dnes podíváme na 5 akcií společností, které nejen vynikají ve svých současných aktivitách, ale také vykazují silný potenciál do budoucna. Seznam je různorodý, od pojišťoven, které kombinují zdravotnické služby s technologickými inovacemi, až po farmaceutické giganty, které pronikají do nových oblastí objevování léků.

Podhodnocenost všech 5 následujících akcií budeme hodnotit na základě nedávných cílových cen analytiků společnosti CFRA, která je celosvětový lídr v oblasti finančních zpravodajských řešení. Společnost poskytuje klientům po celém světě nezávislý, nestranný a použitelný investiční výzkum, data a analýzy. 

UnitedHealth Group Inc. $UNH-0.1% 

UnitedHealth Group, která je jednou z největších zdravotních pojišťoven v USA, nabízí mnohem více než jen pojištění. Její působnost zahrnuje různé zdravotnické služby, což zajišťuje široký přístup ke zdraví a wellness. Jedním z významných kroků, o kterém odborníci hovoří, je akvizice společnosti Change Healthcare za 8 miliard dolarů.

Očekává se, že tato akvizice dodá jejich dceřiné společnosti Optum poskytující zdravotnické služby silný technologický edge oproti konkurenci. Jak svět vstupuje do postpandemické fáze, budou vládnout společnosti s diverzifikovaným portfoliem a technologickým náskokem.

UnitedHealth se podle prognóz bude těšit 11% nárůstu tržeb v roce 2023 a dalšímu 8% nárůstu v roce 2024. Pro investory by to mohlo znamenat stabilní a dlouhodobé výnosy. CFRA má pro akcie UNH aktuálně rating "buy" a cílovou cenu 595 USD.

UNH
$492.45 -$0.52 -0.11%

Pfizer Inc. $PFE+0.4%

Když mluvíme o farmaceutických gigantech, těžko můžeme vynechat společnost Pfizer. Jejich práce během pandemie, zejména vakcína Comirnaty COVID-19, nebyla ničím jiným než revoluční.

V roce 2023 však předpovídají pokles prodeje vakcín o 64 %. K tomu je třeba připočítat potenciální riziko ztráty příjmů v důsledku ztráty patentové exkluzivity v letech 2025 až 2030. Ale není to všechno jenom negativní.

Rozsáhlý výrobní program společnosti Pfizer, který se hemží kandidáty, slibuje, že tato rizika vyváží, a představuje tak potenciální nečekané zisky pro prozíravé investory.

Její silná pozice v biofarmaceutickém výzkumu znamená, že je vždy v přední linii dalšího velkého objevu. CFRA má pro akcie PFE rating "buy" a cílovou cenu 48 USD.

PFE

Pfizer

PFE
$27.81 $0.11 +0.40%

Intuitive Surgical $ISRG+1.0% 

Společnost Intuitive Surgical je průkopníkem v oblasti lékařské robotiky. Je známá zejména výrobou robotických systémů, které přinášejí revoluci v chirurgických zákrocích, a pevně se tak etablovala jako lídr v oblasti inovací lékařských technologií.

Kromě převratné technologie je společnost Intuitive díky své defenzivní konkurenční pozici, v kombinaci s množstvím příležitostí k růstu a působivými ziskovými maržemi, zářivou hvězdou v sektoru zdravotnictví. Zdravotní krize pandemie urychlila přijetí robotické chirurgie v celé lékařské sféře, což společnosti výrazně pomohlo.

Výhled do budoucnosti je pro společnost Intuitive optimistický. S očekávaným 15% růstem tržeb v roce 2023 a dalším 13% růstem v roce 2024 je trajektorie firmy vzestupná. CFRA má proto pro akcie ISRG rating "buy" a cílovou cenu 350 USD

ISRG
$381.36 $3.71 +0.98%

Abbott Laboratories $ABT+0.0% 

Společnost Abbott Laboratories, která je jedinečnou směsicí inovací a konzistence, stojí mezi svými kolegy ve zdravotnickém sektoru vysoko. Jejich nedávný krok, 8,5% nárůst čtvrtletních dividend, představuje 51. rok takového zvyšování v řadě.

Pro investory je to obraz stability a stálého růstu. Kromě dividend klade obchodní model společnosti Abbott důraz na inovace, což z ní činí firmu ze zdravtnického sektoru, se kterou je třeba dlouhodobě počítat.

Její silná rozvaha spolu se zkušenostmi s překonáváním konkurence činí z této akcie opravdu lákavou volbu pro investory. CFRA má pro akcie ABT rating "buy" a cílovou cenu 130 USD.

ABT
$105.90 -$0.02 -0.02%

Medtronic PLC $MDT+1.0% 

Společnost Medtronic, která se ponořila hluboko do oblasti zdravotnických zařízení, je v USA poměrně proslulé jméno. Její čtyřstranný provozní přístup, zahrnující kardiovaskulární, lékařské chirurgické, neurologické a diabetologické obory, zajišťuje komplexní uchopení zdravotnických technologií.

Nedávné rozhodnutí společnosti oddělit segment monitorování pacientů znamená posun k cestám vyššího růstu. S řadou výrobků uváděných na trh a pravděpodobným nárůstem objemu lékařských zákroků po pandemii se společnost Medtronic připravuje na prosperující fázi.

Za zmínku stojí zejména její pokroky v oblasti roboticky asistované chirurgie, které z ní činí průkopníky v oblasti lékařských technologií. To jsou hlavní důvody, proč mají CFRA analytici pro akcie MDT rating "buy" a cílovou cenu 97 USD.

MDT
$81.69 $0.77 +0.95%

Odvětví zdravotnictví se svým obrovským potenciálem slibuje investorům spoustu příležitostí. Těchto pět společností, z nichž každá je lídrem ve svém oboru, nabízí kombinaci inovací, stability a růstu a rozhodně si zaslouží být minimálně na vašem watchlistu.


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.