S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Stane se Nvidia největší společností ?

Kam-Investovat.cz
1. 9. 2023
4 min read

V dnešní době rychlého technologického pokroku a digitální transformace stojíme na prahu něčeho zásadního. Nvidia Corporation, jedna z předních firem v oblasti technologií a umělé inteligence, vstupuje do světa společností s největším vlivem a kapitálovou hodnotou. Její vzestup na vrchol globálního trhu následoval sérii inovací a strategických rozhodnutí, které ji katapultovaly mezi top technologické společnosti. Tento článek se zaměřuje na úžasný příběh společnosti Nvidia. Od jejích skromných počátků až po to, jak se stala jednou z nejvýznamnějších technologických firem dnešního světa. Vyplatí se do ní stále investovat ?

Jak se Nvidia dostala na vrchol ?

Nvidia se stala jednou z předních technologických společností na světě díky kombinaci inovace, strategického směřování a odhodlání uspět. Jednoduše čekala na svou příležitost a přizpůsobovala se vznikajícím technologií, které využívala pro svůj další růst a upevňování pozice na trhu. Nvidia je s námi od roku 1993 a nebyla to vždy nijak úchvatná společnost. Nicméně působila v herním průmyslu, který v dnešní době tvoří výrazně větší výdělky než hudební a filmový průmysl dohromady. Milníkem a zároveň růstovou ingrediencí, byl pro Nvidii nástup kryptoměn a jejich těžby. Nvidia toho využila do takové míry, že si proti sobě postavila část herního průmyslu, protože ceny grafických karet raketově rostly především díky poptávce těžařů kryptoměn.

Po produktech Nvidie se rozšířila také poptávka z automobilového průmyslu, kde dalším katalyzátorem růstu byl rozvoj autonomních systémů. V dnešní době Nvidia těží z umělé inteligence a to jí doslova vystřelilo do výšin gigantů, kteří určují technologický vývoj. Dokonce Nvidia došla tak daleko, že dnes jejich produktů a služeb využívají největší technologické společnosti světa.

Vyplatí se nyní investovat do Nvidie ?

Akcie Nvidie od začátku roku rapidně narostly. AI boom způsobil až „nepřirozený“ růst a nyní bych byl s investicí do Nvidie opatrný, především s přihlédnutím k sezonalitě na akciovém trhu a varovných ekonomických / tržních ukazatelů. Aktuální nacenění akcie Nvidie analytiky se pohybuje mezi 600-700 USD za jednu akcii. Každý investor si však musí na otázku, zdali investovat do akcie Nvidie, odpovědět vlastní analýzou a průzkumem společnosti. Na druhou stranu je třeba říci, že Nvidia působí v oblastech, které mají velký prostor pro růst a to jsou hlavně datová centra, cloud, autonomní systémy, herní průmysl a umělá inteligence. Další oblastí jsou kvantové počítače, kde se Nvidia podílí na vývoji této nové technologie. Spojení AI a kvantových počítačů bude rozhodně technologickým milníkem, na kterém může Nvidia opět výrazně profitovat v budoucnu. O kvantových počítačích si můžete přečíst zajímavý článek zde.

Nvidia má určité předpoklady, stát se jednou z největších technologických společností a oblasti pro které vyvíjí své produkty, nabízejí velký prostor pro další růst.

Stane se Nvidia největší společností ? Jaká je historie společnosti Nvidia ? Co mají společného kryptoměny a Nvidia ? Jaká je budoucnost Nvidie ? Více zajímavých informací o této technologické společnosti v poutavém historickém přehledu najdete na odkaze níže:

Stane se Nvidia největší společností ? | Kam investovat (kam-investovat.cz)

$NVDA-0.3% 


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.