S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Според Morgan Stanley тази акция е топ избор на пазара на чиста енергия, който може да се удвои.

Според Morgan Stanley, Bloom Energy Corp. $BE-1.9% има някои обещаващи възможности.

Банката нарече тази акция топ избор и потвърди препоръката си "overweight" за нея. Тя също така запази целевата цена от 29 USD, което означава, че акцията може да скочи с 92% от мястото, където затвори във вторник.

Според анализатора Андрю Перкоко Bloom Energy е "нашият топ избор в областта на чистите технологии и ключов бенефициент на няколко ключови теми". Той посочи като пример нарастващата стойност на производството на електроенергия на място или разпределената енергия. Според Перкоко нарастващата нестабилност на мрежата и ограниченията в капацитета ще подкрепят допълнително производителите на горивни клетки.

"Нарастващото търсене на технологията за горивни клетки на BE, съчетано със способността на компанията да намалява постоянно разходите за своите продукти с 10-15 % годишно, би трябвало да доведе до значително разширяване на маржа (+751 базисни пункта в периода 2022-2025 г.) и генериране на FCF през 2024 и 2025 г., което не е отразено в настоящата оценка", каза Перкоко. Анализаторът изчислява, че акциите се търгуват с 37% отстъпка спрямо водородните аналози, въз основа на данните за съотношението между стойността на предприятието и приходите през 2025 г.

Перкоко също така очаква данъчният кредит за чист водород от Закона за намаляване на инфлацията да бъде друг предстоящ катализатор за консенсусните очаквания за приходите между 2025 и 2030 г.

Фирмата оценява, че при бичи сценарий акциите могат да скочат с повече от 75%, ако Bloom Energy успее да се възползва от "експлозивния растеж", като същевременно последователно намалява разходите и увеличава сметките за електроенергия.

Акциите добавиха 1,5 % в предварителната пазарна търговия в сряда. До 2023 г. стойността на акциите се понижава с 21%.

UBS повиши рейтинга на технологичната акция на ресторанта, която може да поскъпне с близо 40%

BE
$9.64 -$0.19 -1.93%

UBS казва, че е време да се "отървем от куршума" за Toast Inc. $TOST-0.5%

Банката повиши препоръката си за акциите от "неутрална" на "купува" в доклад в сряда. Тя също така повиши целевата си цена от 25 на 30 USD, което означава потенциал за ръст от 38% спрямо затварянето във вторник.

Анализаторът Райна Кумар посочи подобрен потенциал за тримесечни нетни добавки към нов бизнес в допълнение към подобрените маржове.

"Toast продължава да бъде добре позиционирана, за да улови продължаващия преход на ресторантьорската индустрия от наследени технологии към многоканални интегрирани софтуерни решения", каза Кумар. "Въпреки че конкурентната среда остава интензивна, а несигурността на макроравнище е на лице, Toast продължава да се доказва като водещ доставчик, както се вижда от неотдавнашното ускоряване на нетното добавяне на нови заведения."

Кумар очаква инвестициите на Toast да доведат до повече от 30% ръст на брутната печалба през следващите две години. Той добавя, че положителната макросреда също така подобрява краткосрочните перспективи за растеж на ресторантьорската индустрия, което може допълнително да повиши перспективите на Toast.

"При положение че акциите се търгуват само на ~0,2 пъти EV/GP/ръст за 25 г., според нас пазарът не оценява напълно устойчивия растеж на горната линия, здравословното разширяване на маржа и стабилните перспективи пред ресторантите", казва Кумар.

TOST
$23.07 -$0.12 -0.52%

Компанията е добре позиционирана да завладее още по-голям пазарен дял благодарение на разширяващите се предложения за решения и светското търсене на технологии за продажба в ресторантите, каза Кумар.

Акциите на компанията поскъпнаха с близо 4% по време на предварителната пазарна сесия в сряда. От началото на годината акциите са поскъпнали с повече от 20%.


No comments yet