S&P 500 ^GSPC 5,168.09 +0.79%
Nvidia NVDA $920.03 +3.62%
Meta META $463.91 +2.64%
Tesla TSLA $183.97 +1.54%
Microsoft MSFT $412.23 +1.37%
Apple AAPL $181.10 -1.24%
Amazon AMZN $187.59 +0.74%
Alphabet GOOG $169.20 +0.13%

3 akcie, kterým se raději vyhněte

Redakce Bulios
20. 9. 2023
5 min read

Na burze najdeme mnoho různých akciových titulů, ale ne za všemi stojí kvalitní společnosti, kterým se momentálně daří. Investoři by se měli mít vždy na pozoru a před nákupem jakékoli akcie si společnost kterou zastupuje důkladně prověřit.

Pyramida firmy $SCS+0.8%

Pokud vám více vyhovuje video, není problém. Na YouTube jsme se tímto tématem zabývali také. Video najdete níže👇

https://youtu.be/fSdgqd8bSQM

Stitch Fix $SFIX-1.7%

Stitch Fix je americká společnost, která provozuje online službu pro osobní stylovou poradu a nákupy oblečení. Byla založena v roce 2011 a má sídlo v San Francisku v Kalifornii. Stitch Fix se zaměřuje na vytváření kurátorských stylů pro své zákazníky na základě jejich individuálních preferencí, velikostí a životního stylu.

Společnost nabízí širokou škálu značek a stylů oblečení pro ženy, muže a děti. To zahrnuje oblečení, obuv, doplňky a další módní produkty.

V době posledního aktualizačního termínu v září 2021 byla Stitch Fix primárně působící na trhu Spojených států a Velké Británie. Nicméně, mohlo docházet k rozšíření i do dalších regionů po celém světě.

SFIX
$2.25 -$0.04 -1.75%

Společnost letos zvolila nového generálního ředitele, již třetího během 10 let. Tato akcie chřadla pod krátkou vládou čerstvého vedení. Sečteno a podtrženo, firma se pomalu zvedá ze dna, ale bude jí ještě pár let trvat, než se dostane z červených čísel.

Analytici předpovídají propad tržeb o 23 % oproti předchozímu roku. Akcie klesly o 97 % od vrcholu na začátku roku 2021. Její krátké působení na burze zatím neoslovilo větší počet investorů.

Z těchto dat je jasné, že akcie $SFIX-1.7% na tom není nejlépe. To ukazuje také Bulios Octagon Score, kde se akcie umístila až na 137 místě ve svém sektoru. To znamená, že na trhu je 136 kvalitnějších firem ze stejného sektoru, které jsou na tom mnohem lépe. Pokud nechcete nakupovat akcie, které prodělávají peníze a chcete je vybírat jako profíci, přidejte se do komunity BuliosBlack. Jako členové získáte mnohem více než Octagon, ale také férové ceny akcií nebo Flash News.

Steelcase $SCS+0.8%

Steelcase je globální společnost se sídlem v Grand Rapids v Michiganu. Specializuje se na návrh a výrobu kancelářského nábytku a řešení pracovního prostředí. Byla založena v roce 1912 a má dlouhou historii inovací v oblasti kancelářského designu a ergonomie.

Momentální dividendový výnos akcie je přes 4,5 %, což je pěkné. I přes to, že se cena akcií pohybuje kolem 9 dolarů (na úrovni covidového low), letos si připisuje 26 %.

Od svého IPO se cena akcií sype směrem dolů, ale momentálně působí tak, že si našla pevné dno, od kterého se pomalu ale jistě odráží. Společnost je ale od svého vrcholu, kterého dosáhla v roce 1998 dole o více než 76 %.

SCS
$12.60 $0.10 +0.84%

Ačkoli společnost tento týden reportovala výsledky za Q2, které překonaly odhady, trh počítá s 6% snížení tržeb za celý rok. Momentální situace firmě totiž moc neprospívá. Poté, co jsme zažili pandemii, firmy si uvědomily, že nemusí mít tolik kanceláří a lidé mohou nechat pracovat z domu. Tím pádem se nemusí tolik investovat do nového nábytku v kancelářích, který společnost $SCS+0.8% vyrábí.

Výhled na vývoj cenu akcie je nyní neutrální. Nepřevažuje ani počet býků nebo medvědů. Cena už vyklesala dost a nyní by proto bylo lepší akcie spíše držet, pokud nějaké máte.

Carvana $CVNA+1.9% 

Carvana Co. je online prodejce ojetých vozů se sídlem v Tempe v Arizoně. Společnost je nejrychleji rostoucím online prodejcem ojetých vozů ve Spojených státech a je známá svými prodejními automaty na auta.

Akcie firmy letos rostou o více než 1000 %. Pomohla jim k tomu nejen dobrá nálada na trzích, ale také překonání odhadů analytiků, co se týče jak zisku, tak zisku na akcii. Momentální cena za 1 akcii se pohybuje na hodnotě 47 dolarům což je z lednových $4 solidní nárůst.

Ze své rostoucí ceny akcií firma vytěžila maximum, aby zlepšila své budoucí vyhlídky. Ztráty se také zužují, ale stále se jedná o společnost, která letos očekává téměř 20% pokles příjmů.

CVNA
$123.97 $2.30 +1.89%

Společnost se nyní ocitá ve střetu několik trendů. Půjčování aut je stále více populární, a tak ubývá potenciálních zákazníků. Rostoucí sazby ještě více ztěžují financování nákupů nových aut. Prodeje byly sice minulý měsíc povzbudivé, ale k ziskovosti je to ještě dlouhá cesta. Vzhledem k opravdu velkému růstu ceny se může stát, že výsledky „zaškobrtnou“ a akcie se může svézt dost dolů.

⚠ Na Buliosu najdete mnoho inspirace, konečný výběr akcií a stavba portfolia je však samozřejmě pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu. Praktické nástroje v rámci členství Bulios Black jsou vám vždy k dispozici.


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.