S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Domnilor investitori, ați căzut și voi vreodată în plasa FOMU? "Frica de a pierde ceva". Ce investiție a fost și ce a cauzat-o? :)

Personal, am simțit cel mai mult FOMO pe mine însumi în timpul ultimului bullrun BTC, când am cumpărat $BTCUSD+0.0% pentru 53000 $. Din fericire, nu a fost pentru o sumă deosebit de mare și, în retrospectivă, cred că mi-a dat mai mult decât mi-a luat. De atunci, FOMO m-a lăsat complet în pace și mă gândesc la investițiile mele cu mintea limpede și fără emoții.

Dar tu și FOMO, care sunt poveștile tale? :)


Uneori? Nu reușesc în fiecare zi când vin aici și aflu unde am ratat... în mod realist, FOMO este singura problemă mentală pe care o am cu investițiile.

:D Da, trebuie să ne amintim să lăsăm emoțiile în afara investițiilor.

Mă descurc destul de bine cu majoritatea emoțiilor... dar aceasta este destul de puternică :-D

Înțeleg ceea ce spui, și mie mi se întâmplă destul de des, fie că simt oportunitatea de a cumpăra sau de a vinde, dar se pare că face parte din ea și vrea să fie lăsată neabordată. Mai departe, de asemenea, poate nu comparați, dacă cineva "a nimerit" mai bine ...și ce dacă, apare o altă opțiune. De exemplu, pe mine ce mă ajută este că atunci când mă simt așa, încerc să-mi amintesc, să mă uit sau să-mi amintesc pașii care au mers bine și să zic, da, nu fac doar greșeli 😊.

Frumoasă zicere, sunt total de acord cu tine ;)

Desigur, de multe ori mi-e teamă să nu ratez ceva. Dar nu cred că am cumpărat încă acțiuni din această cauză.

Asta e bine și aș spune că ești o excepție:D

Mă bucur pentru asta, dar investesc pentru o perioadă scurtă de timp și sunt sigur că într-o zi voi cumpăra ceva de dragul fomului.

Mi s-a întâmplat în timp ce făceam comerț. Încerc să evit asta acum...

Tranzacționarea este foarte complicată în acest no...

Oh, da. Mai ales la început...

De aceea nu m-am apucat încă de tranzacționare... asta m-ar ucide...

Exact, și noi suntem la fel :D

Mă confrunt cu FOMO astăzi și în fiecare zi, doar că nu acționez în consecință. 😁 Crezi în unele dintre investițiile tale atât de mult încât ai da totul pentru ele, dar bineînțeles că nu poți.

Aveți dreptate. :D

Am avut un rake cu BTC, pentru că nu m-am dus deloc pe el, dar mă bucur acum, pentru că este prea volatil pentru mine.

Ei bine, volatilitatea este destul de asemănătoare cu cea a acțiunilor mai riscante în acest moment.

Acum, da.

corect, acum aș spune $NVDA-2.0%... :-D

corect, acum aș spune $NVDA-2.0%... :-D

Oh, da, sunt sigur că ar fi unele. Cu toții începem și facem greșeli de genul acesta. Dar am avut acest lucru mai mult cu traderul, când am încercat să tranzacționez fie indicele, fie acțiunile individuale și cel mai rău lucru era, nu știu cum se numește acum, că atunci când eșuam, încercam să mă revanșez în următoarea tranzacție grăbită pentru a recupera pierderea, dar bineînțeles că nu se întâmpla și pierdeam. Practic, anul trecut mi-am dat peste cap statisticile pentru că am făcut-o pe un singur cont pe termen lung. Și am pierdut aproximativ 300 de dolari.

Deci, este încă o pierdere rece:) dar am înțeles, am încercat să tranzacționez doar în demo, dar asta e altceva:D

Da, sunt de acord cu asta, dar îmi pare rău că, în cifre, mi-a dat peste cap numărul final al anului, pentru că, deși 2022 a fost un an destul de scăzut pentru piețe, aș fi rămas cu plus sau minus 10% în jos, în acest fel am fost mai puțin de 20%... de aceea fac comerț separat și, astfel, în zilele noastre, sunt mai chibzuit și nu atât de nesăbuit. 😁 Deci demo-ul este foarte bun de încercat, așa că hai să facem bine. 👍 Cum merge treaba pe el?

Tranzacționarea este foarte complicată în acest sens, apoi este tentată de jocurile de noroc :D

😂🤦‍♂️bohužel da