S&P 500 ^GSPC
5,250.85
+0.05%
Meta META
$485.84
-1.62%
Tesla TSLA
$177.51
-1.29%
Apple AAPL
$171.24
-1.19%
Nvidia NVDA
$905.62
+0.35%
Microsoft MSFT
$420.02
-0.33%
Amazon AMZN
$179.98
+0.08%
Alphabet GOOG
$151.97
+0.02%

2 unikátní technologické akcie, které se vyplatí mít v portfoliu v příštích několika letech

Zdá se, že trh si není jistý, jak ocenit technologické akcie, ty proto zažívají v posledních týdnech zvýšenou volatilitu a běžně se děje, že jeden den rostou o několik procent, jen aby hned druhý den všechny zisky zase odevzdaly. I přes značnou nejistou, která na trzích panuje je zde mnoho technologických společností, které stále vykazují rekordní zisky a vlažný přístup trhu může investorům nabídnout příležitost, která tu hodně dlouho nebyla. 

2 unikátní technologické akcie

1. Microsoft $MSFT-0.3%

První akcie, která je z obou rozhodně více bezpečná je Microsoft $MSFT-0.3%. Akcie společnosti se letos propadly o více než 15 % a akcie jsou téměř 20 % pod svým 52týdenním maximem. A to i přesto, že společnost vykázala rekordní výsledky a zveřejnila velké novinky v oblasti fúzí a akvizic. 

Roční graf akcie Microsoft, Zdroj: Google Finance

Společnost Microsoft vykázala ve druhém čtvrtletí fiskálního roku 2022 úžasné zisky a její tržby přesáhly 51 miliard USD. Kč, což představuje 20% nárůst oproti stejnému období fiskálního roku 2021. Ještě lepší je, že provozní zisk vzrostl ve stejném období o 24 %, protože společnost pokračovala ve zvyšování marží. Významným katalyzátorem byl opět Microsoft Cloud, jehož tržby vzrostly o 32 %.

V podílu na trhu cloudových služeb Microsoft zaostává pouze za společností Amazon $AMZN+0.1%. Společnost Microsoft je také klíčovou společností, pokud jde o kybernetickou bezpečnost. 

Na poli fúzí a akvizic se Microsoft postaral o obrovský rozruch, když oznámil transakci se společností Activision Blizzard $ATVI+0.1% v hodnotě 69 miliard dolarů. Díky této akvizici se Microsoft stane třetí největší herní společností podle tržeb, pokud projde regulačními překážkami. Hry jsou podle společnosti nejrychleji rostoucí formou zábavy. Tato dohoda upevňuje pozici Microsoftu jako lídra ve třech rychle rostoucích odvětvích: herním, cloudovém a kybernetickém.

2. Palo Alto Networks $PANW+0.4% 

Druhou a z mého pohledu více riskantnější akcií, pokud jde o kybernetickou bezpečnost, je společnost Palo Alto Networks $PANW+0.4%. Ta pokračuje v dosahování ohromných výsledků v tomto kritickém odvětví. Společnost Palo Alto je lídrem v oboru ochrany koncových bodů a síťových firewallů. 

Roční graf akcie Palo Alto Networks , Zdroj: Google Finance

Investory by také měly potěšit rostoucí tržby, které dosáhly ve 2. čtvrtletí fiskálního roku 2022 1,3 miliardy dolarů díky 30% meziročnímu růstu. 

Společnost Palo Alto se obchoduje za rozumnou valuaci ve srovnání s ostatními hráči v odvětví. Například relativní nováčci jako CrowdStrike a Zscaler se obchodují za výrazně vyšší cenu v poměru k tržbám (P/S ratio). 

CrowdStrike a Zscaler sice zvyšují tržby rychleji než Palo Alto, nicméně ne zas o tolik. Společnost Palo Alto proto může být vhodným kandidátem pro dlouhodobé investory, kteří hledají investice do oblasti kybernetické bezpečnosti.

Ocenění 

Jediný problém, který u těchto společností mám, je jejich ocenění. Ačkoli jsem o společnosti Palo Alto Networks prohlásil, že se prodává za rozumnou cenu v porovnání s konkurencí, i tak je ovšem nutné dodat, že obě akcie (i Microsoft) nejsou levné, jsou naopak velmi drahé. Proto bych se ve výsledku těmto akciím radši za momentálních cen vyhnul a počkal si, až se budou prodávat za nižší ocenění. 

Starbucks a další 2 růstové akcie, které si můžete pořídit za méně jak 100 dolarů  

Nejedná se o investiční doporučení, nýbrž o můj názor. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Problematice jednotlivých akcií se věnoval analytik Bradley Guichard.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No... ale teď jde o to, jestli se vyplatí to časování trhu a čekat na lepší cenu, žejo... v dlouhodobém horizontu, pokud opravdu věříme, že poroste dalších několik desítek let, tak je to úplně jedno 🤷

Takhle se to úplně říct nedá, pokud nakoupíme teď draho, snižuje se nám tím budoucí výnosnost

Naopak čím levněji nakoupíme, tím budou naše budoucí výnosy vyšší 😉

$MSFT-0.3% je holt držák 👍

jak říkáte :d

$MSFT-0.3% naprostý souhlas, ale ne za tyhle ceny

k tomu není moc co dodat

patience :d