S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

3 stále zajímavé akcie z portfolia Warrena Buffetta

Redakce Bulios
29. 9. 2023
5 min read

Portfolio Buffetta se neustále mění, ale jsou v něm také akcie, které by nakoupil znovu a na trhu se stále dají sehnat za dobré ceny v porovnání s možnými budoucími výnosy.

Amazon $AMZN+2.2% 

I přes to, jak je celý Amazon velký a je také společností s největší tržní kapitalizací na tomto seznamu, tvoří méně než 0,5 % portfolia Berkshire. To ale neznamená, že by měla být opomíjena.

V posledních letech se všichni velcí hráči začali více angažovat v segmentu cloudů a online služeb. Krásně je to vidět jak na Microsoftu $MSFT+1.5% tak na Applu $AAPL-0.6%. Tyhle společnosti poskytují další služby ke svým hlavním produktům.

Amazon se se svým Amazon Web Services (AWS) dostal do popředí poměrně rychle a strčil konkurenci do kapsy. AWS má celosvětově 32% podíl na trhu, což je výrazně před hlavními konkurenty Microsoft Azure a Google Cloud.

AMZN

Amazon

AMZN
$178.86 $3.86 +2.21%

I když je Amazon již masivním podnikem, díky rychlému rozvoji AI a cloudu je snadné si představit, že bude do budoucna vykazovat dvouciferný růst tržeb. V roce 2023 zatím akcie tohoto technologického titána vzrostly o 56 %. Stále jsou však 30 % pod svým historickým maximem, takže se nyní dají pořídit se slevou.

Díky loňskému propadu se cena akcií $AMZN+2.2% dostala na hodnoty z roku 2018. Členové Bulios Black tak věděli, že akcie byly výrazně nadhodnoceny. To jsou ale i nyní. A to o více než 25 %! Pokud chcete získat přístup ke všem férovým cenám stovek akcií a dalším skvělým funkcím jako je nový Portfolio Tracker nebo kalendář s výsledky, přidejte se do komunity Bulios Black ještě dnes a investujte do akcií jako profíci.

Férová cena akcií $AMZN+2.2%

American Express $AXP-1.1%

Berkshire Hathaway momentálně vlastní více než 20 % všech akcií $AXP-1.1% v oběhu. To jasně ukazuje na to, jakou důvěru má Buffett v budoucnost této firmy.

Akcie American Expres se ale nyní stále obchodují za P/E pod 15,5 což je nižší číslo než tříleté, pětileté a desetileté průměrné ocenění společnosti.

Jedinečnost firmy je to, že provozuje uzavřenou platební síť, což znamená, že prostřednictvím platformy může fungovat pouze 138 milionů jejích vlastních značkových karet. Výhodou pro firmu je, že inkasuje všechny poplatky, kdykoli někdo použije její kartu k zaplacení. Tento takzvaný diskontní výnos se v posledním čtvrtletí meziročně zvýšil o 8 % na 8,5 miliardy USD.

AXP
$231.46 -$2.57 -1.10%

Díky silné značce, výhodám a odměnám, které svým zákazníkům společnost nabízí, jsou karty extrémně oblíbené, zejména u lidí s vyššími příjmy. Tito spotřebitelé mají obvykle nadprůměrnou úvěrovou kvalitu a udržují rizika nesplácení výrazně nižší ve srovnání s jinými velkými finančními institucemi, které vydávají karty.

Vedení očekává, že tržby a zisk na akcii (EPS) v roce 2023 vyskočí o 16 %, což jsou vzhledem k nejisté makroekonomické situaci působivé zisky.

Procter & Gamble $PG+0.1% 

$PG+0.1% nemá v portfoliu Berkshire významnou pozici, ale i přesto tam je a ne náhodou.

Nejdůležitější vlastností společnosti Procter & Gamble je její silná značka, která tvoří silnou konkurenční výhodu. V posledním čtvrtletí tržby vzrostly o 5 %, především kvůli rostoucím cenám jejích známých produktů.

Buffett má v oblibě říkat, že nejlepší doba, na jakou kupovat akcie je navždy. To u této společnosti stále platí, protože její produkty jako Gillette jsou celosvětově tak rozšířené a známé, že si život bez nich jen těžko dokážeme představit.

PG
$163.40 $0.20 +0.12%

Firma k tomu všemu přidává solidní dividendu ve výši 2,5 % a také v posledních letech doručila pěkný růst ceny samotných akcií. V posledních pěti letech byl výnos akcií 78 % mnohem lepší než 48 % indexu S&P 500. Tomu napomohla pokračující aktivita managementu v oblasti zpětného odkupu akcií, která zvyšuje hodnoty EPS. Buffett má rád firmy, které okupují své akcie.

⚠ Na Buliosu najdete mnoho inspirace, konečný výběr akcií a stavba portfolia je však samozřejmě pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu. Praktické nástroje v rámci členství Bulios Black jsou vám vždy k dispozici.


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.