S&P 500 ^GSPC 5,214.08 +0.51%
Nvidia NVDA $887.47 -1.84%
Tesla TSLA $171.97 -1.57%
Apple AAPL $184.57 +1.00%
Amazon AMZN $189.50 +0.80%
Meta META $475.42 +0.60%
Microsoft MSFT $412.32 +0.43%
Alphabet GOOG $171.58 +0.25%

2 lídři ve svých oborech, které mohou změnit svět

Václav Svoboda
18. 11. 2023
7 min read

Dnes si představíme dva lídry v technologiích a zdravotnictví. Obě společnosti mají ambiciózní vize pro budoucnost. Jedna chce být lídrem v oblasti správy a analýzy dat a druhá zase v oblasti telemedicíny. O jaké společnosti se jedná? V tomto článku se podíváme blíže na tyto dvě společnosti. Probereme jejich produkty a služby, jejich vize pro budoucnost a jejich potenciál změnit svět.

https://stock.adobe.com/au/images/laptop-computer-displaying-logo-of-datadog/418676720

Datadog: Lídr v oblasti správy a analýzy dat

Společnost Datadog je americká společnost, která poskytuje platformu pro správu a analýzu dat. Tato platforma umožňuje společnostem shromažďovat, analyzovat a vizualizovat data z různých zdrojů, včetně cloudových aplikací, infrastruktury, zařízení a sítí.

Firma byla založena v roce 2010 Olivierem Pomelem a Alexisem Lê-Quôc. Společnost sídlí v New Yorku a má pobočky po celém světě.

Platforma Datadog je používána společnostmi z různých odvětví, včetně technologií, finančních služeb, výroby, maloobchodu a zdravotnictví. Mezi zákazníky společnosti Datadog patří společnosti jako Airbnb $ABNB-6.9%, Netflix $NFLX+0.4%, Spotify $SPOT+0.0%, Coca-Cola $KO+0.0% a Walmart $WMT+0.6%.

Společnost má silnou pozici na trhu s řešeními pro správu a analýzu dat. Společnost má více než 15 000 zákazníků a její tržby rostly v posledních letech o více než 50 % ročně.

Také se zaměřuje na rozšíření své nabídky produktů a služeb, což by jí mohlo pomoci získat nové zákazníky. Společnost nedávno oznámila, že bude nabízet nové produkty pro analýzu dat v cloudu a pro správu aplikací.

$DDOG-1.2% je také aktivní v oblasti akvizic. V roce 2022 společnost Datadog koupila společnost Humio, která poskytuje platformu pro analýzu velkých dat.

Tržby

Tržby rostly v posledních letech velmi rychle. V roce 2022 dosáhly tržby společnosti 2,1 miliardy USD, což je o 58 % více než v roce 2021. Společnost očekává, že v roce 2023 dosáhnou tržby 3,0 miliardy USD, což představuje růst o 43 %.

Rychlý růst tržeb je způsoben několika faktory, včetně rostoucího trhu s řešeními pro správu a analýzu dat, expanze společnosti do nových trhů a zaměření společnosti na rozšíření své nabídky produktů a služeb.

Zisk

Zisk také rostl v posledních letech, ale ne tak rychle jako tržby. V roce 2022 dosáhl zisk společnosti 128 milionů USD, což je o 27 % více než v roce 2021. Společnost očekává, že v roce 2023 dosáhne zisk 200 milionů USD, což představuje růst o 56 %.

Nižší růst zisku než tržeb je způsoben tím, že společnost investuje do svého růstu. Společnost investuje do vývoje nových produktů a služeb, do expanze do nových trhů a do marketingu a prodeje.

Marže

Marže jsou poměrně vysoké. V roce 2022 dosáhly provozní marže společnosti 74 % a čistá marže společnosti 58 %.

Vysoké marže jsou způsobeny tím, že společnost nabízí cloudové řešení, které má relativně nízké náklady na provoz.

Finanční pozice

Finanční pozice je silná. Společnost má dostatek finančních prostředků na to, aby financovala svůj růst. V roce 2022 dosáhly peněžní prostředky a ekvivalenty společnosti 1,3 miliardy USD.

Zde je několik klíčových faktorů, které mohou ovlivnit výkonnost akcií společnosti Datadog v příštím roce:

Růst trhu s řešeními pro správu a analýzu dat: Tento trh se odhaduje, že do roku 2027 dosáhne hodnoty 100 miliard USD.

Stav ekonomiky: Růst ekonomiky by mohl podpořit růst společnosti Datadog, protože společnosti by mohly investovat do nových technologií.

Konkurence: Firma čelí konkurenci od společnosti Splunk $SPLK+0.2% a dalších poskytovatelů řešení pro správu a analýzu dat.

Celkově lze říci, že $DDOG-1.2% má potenciál v příštím roce růst. Společnost má silnou pozici na rostoucím trhu a zaměřuje se na expanzi své nabídky produktů a služeb.

DDOG
$115.87 -$1.41 -1.20%

Teladoc Health: Lídr v oblasti telemedicíny

Společnost Teladoc Health je americká společnost, která poskytuje telemedicínské služby. Společnost byla založena v roce 2002 a sídlí v Purchase, New York.

Platforma $TDOC+0.3% umožňuje pacientům konzultovat se s lékaři na dálku prostřednictvím videohovorů, chatu nebo telefonu. Platforma je dostupná 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a poskytuje pacientům přístup k široké škále lékařských služeb, včetně konzultace s lékaři, diagnostiku, léčbu a rehabilitaci.

Společnost Teladoc Health má silnou pozici na trhu s telemedicínou. Společnost má více než 50 milionů registrovaných pacientů a její tržby rostly v posledních letech o více než 25 % ročně.

Zaměřuje se na rozšíření své nabídky produktů a služeb, což by jí mohlo pomoci získat nové zákazníky. Společnost nedávno oznámila, že bude nabízet nové služby, jako je virtuální urgentní péče a virtuální péče o chronické stavy.

Tržby

Tržby rostly v posledních letech velmi rychle. V roce 2022 dosáhly tržby společnosti 2,5 miliardy USD, což je o 25 % více než v roce 2021. Společnost očekává, že v roce 2023 dosáhnou tržby 3,2 miliardy USD, což představuje růst o 28 %.

Rychlý růst tržeb společnosti Teladoc Health je způsoben několika faktory, včetně rostoucího trhu s telemedicínou, expanze společnosti do nových trhů a zaměření společnosti na rozšíření své nabídky produktů a služeb.

Zisk

Zisk také rostl v posledních letech, ale ne tak rychle jako tržby. V roce 2022 dosáhl zisk společnosti 220 milionů USD, což je o 18 % více než v roce 2021. Společnost očekává, že v roce 2023 dosáhnou zisk 280 milionů USD, což představuje růst o 27 %.

Nižší růst zisku než tržeb je způsoben tím, že společnost investuje do svého růstu. Společnost investuje do vývoje nových produktů a služeb, do expanze do nových trhů a do marketingu a prodeje.

Marže

Marže jsou poměrně vysoké. V roce 2022 dosáhly provozní marže společnosti 32 % a čistá marže společnosti 26 %.

Vysoké marže jsou způsobeny tím, že společnost nabízí cloudové řešení, které má relativně nízké náklady na provoz.

Finanční pozice

Finanční pozice je silná. Společnost má dostatek finančních prostředků na to, aby financovala svůj růst. V roce 2022 dosáhly peněžní prostředky a ekvivalenty společnosti 2,4 miliardy USD.

Zde je několik klíčových faktorů, které mohou ovlivnit výkonnost akcií společnosti Teladoc Health v příštím roce:

Růst trhu s telemedicínou: Tento trh se odhaduje, že do roku 2027 dosáhne hodnoty 650 miliard USD.

Stav ekonomiky: Růst ekonomiky by mohl podpořit růst společnosti Teladoc Health, protože více lidí by mohlo mít přístup k zdravotní péči.

Konkurence: Společnost Teladoc Health čelí konkurenci od společnosti Amwell $AMWL-1.1%  a dalších poskytovatelů telemedicínských služeb.

Společnost Teladoc Health má silnou pozici na rostoucím trhu s telemedicínou. Má také silnou finanční pozici, zároveň však čelí několika rizikům, která by mohla ovlivnit její výkonnost.

TDOC
$12.24 $0.04 +0.33%

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.