S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Bitcoin za 50000 dolarů do konce roku?! | Investiční Memento #59

Purple Trading
8. 12. 2023
3 min read

https://youtu.be/IQPd5A2XscU

Máte rádi memečka? Protože analytici, investoři a obchodníci je přímo milují a mnohdy se jimi informují o aktuálně nejdůležitějších investičních událostech. Investor a člen Purple Trading Clubu, Petr Lajsek, pro vás každý týden prochází internetové diskuze a fóra a sbírá ty nejpovedenější z vtípků. Ty pak rozebere, dodá k nim kontext a doplňující informace z trhů. To vše pak shrne do videa, na které se stihnete podívat u odpoledního kafe. Dnes vyšlo v pořadí již 59. vydání Investičního Mementa. Na co se můžete těšit?

Jaká je šance, že bude současná Santa Claus rally na trzích pokračovat do příštího roku? Spousta rizik číhá za rohem, dnes se jedná zejména o zprávy k trhu práce v USA. Příští týden pak zasedá americká centrální banka. Ač nečekáme žádné překvapení ohledně úrokových sazeb, tak proslov Jerome Powella může vystavit současné rally stopku. Listopad byl jedním z nejlepších měsíců na trzích od roku 2000 a některé akcie vzrostly dokonce o desítky procent. Které to byly? Jednou z nich je i Coinbase, do které se až tragicky několikrát opřel náš oblíbenec Jim Cramer, jeho schopnost najít bod obratu je až neuvěřitelná. Podíváme se také, jak se zatím letos daří této investiční legendě. Výsledek vás možná překvapí.

V akciovém okénku se podíváme na společnosti Uber, Meta a Spotify. Každá z nich nás tento týden zaujala kvůli něčemu jinému. U Uberu se jedná o zařazení společnosti do indexu S&P 500, které by mohlo tyto akcie dále podpořit. Kam až mohou vyrůst? Důvody zařazení Spotify a Meta do mementa jsou však o něco smutnější. Čeká tyto akcie otočka? Podíváme se také blíže na nový vůz Tesla Cybertruck, jehož dodávky začaly minulý týden po dvou letech odkladů. Je tak nejvyšší čas oprášit memečka, která komentují tvar tohoto vozu. Bude se jednat o hit? Z jednoho důvodu se možná vyplatí být zatím obezřetný. Podíváme se i na samotné akcie Tesla - budou dále trpět kvůli pádu marže?

Na memečka jsou tradičně velmi štědré kryptoměny a již dlouhodobě jim tak patří závěr mementa. Růst bitcoinu z posledních týdnů je opravdu extrémní, do jisté míry se tento týden BTC svezl i na rekordní jízdě zlata. Narozdíl od něj však tyto zisky neodevzdal a vesele míří ke 45 tisícům. Překoná do konce roku 50 tisíc dolarů? Podíváme se také na jednoho z největších odpůrců kryptoměn - CEO JP Morgan. Ten se tento týden do krypta znovu opřel, podívali jsme se však na historii banky JP Morgan a došli k názoru, že tato banka rozhodně nemá tak čisté svědomí a největší argument jejího CEO proti kryptu tak působí trochu úsměvně. O co se jedná? Odpověď naleznete v dnešním dílu Investičního Mementa!


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.