S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Toto jsou tři akcie, které budou v roce 2024 hýbat trhem, tvrdí experti

Redakce Bulios
2. 1. 2024
5 min read

Na finančních trzích roku 2024 se rýsují tři silné společnosti, které mohou pozitivně ovlivnit portfólia investorů. V tomto článku si představíme tyto tři hráče, podíváme se na to, co je činí tak zajímavými v roce 2024, a proč by neměly minout zraky každého, kdo sleduje dění na finančních trzích.

S podrobným pohledem na jejich potenciál a trendy v daných oblastech může tento rok přinést zajímavé investiční příležitosti. Zaměříme se na klíčové aspekty těchto společností a na to, co je dělá výjimečnými.

Albemarle $ALB-1.1%

Jedna z klíčových společností v elektromobilní revoluci je právě společnost Albemarle, specializující se na výrobu speciálních chemikálií, zejména lithia.

Albemarle $ALB-1.1% přichází na trh jako klíčový hráč v boomu elektromobility. Lithium je základní surovinou pro výrobu baterií v elektromobilech, a s rostoucím zájmem o udržitelnou dopravu se poptávka po této surovině prudce zvyšuje. Globální trh s lithiem loni překročil hodnotu 8,2 miliardy dolarů a odborníci předpovídají, že sektor bude růst složeným ročním tempem 12,8 % do roku 2030, čímž dosáhne téměř 19 miliard dolarů. To přináší ALB nejen stálou poptávku, ale i výrazný růstový potenciál.

Další atraktivním prvkem pro investory je finanční výkonnost ALB. Firma se obchoduje s forwardovým násobkem 10,16, což je méně než průměr v odvětví, který činí 14,35. Analytici také naznačují, že ALB je podhodnocena podle vlastního výpočtu vnitřní hodnoty společnosti. S tříletým tempem růstu EBITDA dosahujícím 45,7 %, ALB ukazuje na svou robustní finanční stabilitu. S příznivým výhledem pro elektromobilitu a atraktivním vstupem do trhu má ALB potenciál být velice zajímavou investicí pro rok 2024.

ALB
$119.00 -$1.31 -1.09%

Devon Energy $DVN-1.5%  

Devon, specializující se na průzkum uhlovodíků, může být pravděpodobně zajímavá investiční příležitost. S těžbou ropy stále zásadní pro různá odvětví, včetně letecké dopravy, nabízí DVN investiční prostor s ohledem na odolnost ropy v dlouhodobém horizontu. I přes rostoucí důraz na obnovitelné zdroje energie a elektromobilitu zůstává ropa nepostradatelným palivem pro světovou ekonomiku. 

Devon Energy je klíčový hráč v těžbě ropy, což je stále nezbytný zdroj energie pro různá odvětví. Podle Mordor Intelligence těží americký upstream trh každý den 12,4 milionů barelů ropy, a tato produkce by se měla do roku 2028 rozšířit. I když elektromobilita roste, ropa zůstává klíčovým faktorem, zejména v oblastech, kde elektrická doprava není praktická nebo ekonomicky proveditelná.

Devon Energy má strategické postavení v rámci odvětví, a přestože akcie zaznamenaly 22% pokles v loňském roce, může to být vnímáno jako příležitost pro investory. S násobkem budoucího zisku 7,14, což je sleva oproti průměru odvětví (8,22), nabízí Devon atraktivní příležitost. Analytici navíc přidělují akciím mírný nákupní rating s cílovou cenou 56,28 USD, což představuje 24% růstový potenciál. Pro investory hledající stabilní odvětví a potenciální růst je DVN zajímavou volbou v roce 2024.

DVN
$50.42 -$0.76 -1.48%

Caesars Entertainment $CZR+1.6% 

S rozšiřujícím se trhem hazardu přináší Caesars Entertainment do světa investic nový rozměr. Společnost, pohybující se v odvětví kasin a zábavy, má potenciál vydělat na rostoucím zájmu o hazardní hry. S akciemi obchodujícími s diskontem oproti průměru odvětví a perspektivním výhledem pro odvětví hazardu, může CZR být jednou z nejžhavějších investic roku 2024.

V době, kdy se trh hazardu rozrůstá a láká stále více zákazníků, nabízí Caesars Entertainment zajímavou investiční příležitost. S rostoucím zájmem o hazardní hry, online i offline, může CZR těžit z rozšiřujícího se trhu. Hlavní faktory zahrnují nejen klasická kasina, ale i online sázení, které zažívá významný nárůst popularity.

Caesars Entertainment, s akciemi obchodujícími s diskontem oproti průměru odvětví, má potenciál přinést investorům atraktivní výnosy. S forwardovým násobkem 13,36, což je nižší než průměr odvětví (15,42), poskytuje CZR atraktivní příležitost. Analytici rovněž vyjadřují optimistický postoj k akciím, přidělují jim nákupní rating a stanovují cílovou cenu 105,76 USD, což představuje přibližně 27% růstový potenciál. Pro investory, kteří hledají kombinaci zábavy a růstu, může být CZR v roce 2024 vítaným přídavkem do portfolia.

CZR
$36.38 $0.56 +1.56%

▪️◾◼️◾▪️

Na Buliosu najdete mnoho inspirace, konečný výběr akcií a stavba portfolia je však samozřejmě pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu. Praktické nástroje v rámci členství Bulios Black jsou vám vždy k dispozici. 

Zdroj: Bulios, AI, Yahoo Finance, CNBC

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.