S&P 500 ^GSPC 5,039.9 +0.43%
Nvidia NVDA $848.01 +2.12%
Amazon AMZN $182.38 +1.89%
Apple AAPL $172.27 +1.75%
Alphabet GOOG $166.80 +0.74%
Meta META $440.63 +0.33%
Microsoft MSFT $395.53 +0.15%
Tesla TSLA $180.18 +0.11%

Těmto 3 akciím se vyhněte velkým obloukem, radí experti

Redakce Bulios
4. 1. 2024
3 min read

Se začátkem roku 2024 se různí odborníci snaží přijít s tipy na akcie, které investorům mohou vydělat peníze. Jenže existují také opačné případy, tedy akcie, které by vám snadno mohly pořádný balík peněz prodělat. Pojďme se podívat na 3 z nich.

Slabé finanční výsledky, rostoucí konkurence, pomalé inovace nebo prostě jen příliš drahé akcie. Důvodů pro pokles akcií existuje spousta. Odborníci z Wall Street v tomto případě poukazují na tři společnosti, které nemají na růžích ustláno a čekají je údajně náročné časy. A stejně tak jejich akcionáře.

Paycom $PAYC-11.9% 

Paycom, který nabízí cloudová řešení pro správu peněz, má momentálně menší očekávání ohledně svých budoucích výsledků, což naznačuje potenciální problémy ve výkonu společnosti. I přes vzrůstající tržby se nemůže růst odehrávat dostatečně rychle, aby ospravedlnil vysoké hodnocení.

S forward P/E 34 a očekávaným nízkým jednociferným růstem zisků nejsou akcie $PAYC-11.9% v současné době nejatraktivnější. Opakovaná snižování výhledu v roce 2023 navíc vyvolávají otázky ohledně budoucího vývoje.

Dalším důležitým faktorem je také konkurenční prostředí, kde Paycom musí čelit novým hráčům a inovacím. Se zaměřením na inovace a zlepšení svých produktů se Paycom snaží udržet konkurenční výhodu.

PAYC
$164.02 -$22.22 -11.93%

Lyft $LYFT+3.2%  

S mobilní aplikací umožňující snadné rezervace jízd Lyft nabízí pohodlnou a dostupnou alternativu k tradičním formám přepravy.

Společnost čelí obtížím při dohánění náskoku Uberu. Tempo růstu tržeb je výrazně nižší než u konkurenčního Uberu, ačkoliv se Lyft přibližuje k ziskovosti. Analytici radí investorům, aby se v roce 2024 drželi od akcií $LYFT+3.2% dál.

Názory analytiků naznačují možný pokles hodnoty akcií. S nástupem autonomních vozidel a nových konkurentů musí Lyft aktivně hledat strategie pro udržení své pozice na trhu.

LYFT

Lyft, Inc.

LYFT
$16.37 $0.51 +3.22%

Upstart $UPST+1.8%  

Společnost Upstart působí jako online poskytovatel půjček, využívající pokročilou umělou inteligenci k hodnocení schopnosti žadatelů splácet půjčky. Jejich inovativní přístup ke kreditnímu hodnocení a automatizovaný proces schvalování poskytuje klientům rychlé a efektivní finanční řešení. 

Upstart je citlivý na úrokové sazby. S výrazným meziročním poklesem tržeb v roce 2022 a nejistou ziskovostí se společnost musí vypořádat s rizikem upsání více půjček v době ekonomického zpomalení. Analytici vyjadřují pesimismus vůči UPST, s nejčastějším hodnocením "Sell" nebo "Strong Sell" a cílovou cenou 48 % pod aktuální úrovní. 

Strategie Upstartu zahrnuje také inovace v procesu poskytování půjček a rozšiřování svého produktového portfolia. Nicméně, s narůstající konkurencí na trhu pro online půjčky může být budoucnost společnosti náchylná k různým výzvám.

UPST
$23.29 $0.42 +1.84%

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.