S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Tři silné dividendové akcie, které můžete koupit pod 50$

Redakce Bulios
5. 1. 2024
4 min read

S těmito třemi akciemi můžete začít budovat své investiční portfolio s moudrostí a perspektivou.

Tento článek se zaměřuje na rozšíření vašich obzorů a poskytuje podrobný pohled na tři atraktivní akcie, které nejenže nabízejí solidní investiční příležitosti, ale jsou také snadno pochopitelné pro začínající investory.

Altria Group $MO-0.4% 

Altria Group se vyčleňuje jako silný hráč na trhu díky své odolnosti vůči změnám v kouření. Navzdory poklesu míry kouření v USA si Altria udržuje silnou pozici díky značce Marlboro a schopnosti kompenzovat nižší prodeje zvyšováním cen zboží. Její pozoruhodná historie 58 zvýšení dividend za posledních 54 let ukazuje na pevný závazek k výplatě akcionářům.

I přes průměrný očekávaný růst ceny akcií v následujících letech je vysoký dividendový výnos 9,7 % atraktivním lákadlem pro investory hledající dlouhodobou stabilitu. Přestože Altria nemusí nabídnout raketový růst, její schopnost generovat stabilní příjmy prostřednictvím dividend a odolnost v turbulentních tržních podmínkách ji činí zajímavou volbou pro investory.

Altria se snaží vyrovnat se s postupným snižováním spotřeby tabáku a dává důraz na zvyšování cen, což ukazuje na schopnost adaptace na měnící se tržní podmínky. Stabilní výplatní poměr dividend (79 %) a historická praxe zvyšování dividend poskytuje investorům jistotu ohledně společnosti schopné udržet svou dividendovou politiku. Pro investory hledající stabilní a dlouhodobý příjem můžou být akcie $MO-0.4% ideální volbou.

MO

Altria

MO
$43.38 -$0.16 -0.37%

Hormel Foods $HRL+0.1% 

Hormel Foods vyniká v potravinářském průmyslu jako společnost s dlouhou historií růstu a odolnosti vůči turbulentním tržním podmínkám. Se značkami jako SPAM, Hormel neustále posiluje svou pozici na trhu. Jeho pozoruhodná praxe zvyšování dividend po dobu 57 let ukazuje na dlouhodobý závazek vytvářet hodnotu pro akcionáře. S výplatním poměrem 76 % a stabilním 3,5% dividendovým výnosem Hormel Foods nabízí investiční příležitost s kombinací růstu a příjmu.

Hormel Foods dokázal udržet konkurenceschopnost díky inovacím a diverzifikaci svého portfolia potravinářských produktů. S průměrným očekávaným růstem zisků o 4,7 % ročně má společnost potenciál generovat stabilní výnosy pro investory.

HRL
$35.32 $0.05 +0.14%

Kinder Morgan $KMI-0.6% 

Kinder Morgan je klíčový hráč v energetickém sektoru s rozsáhlou sítí ropovodů a plynovodů po celé Severní Americe. Společnost zaujímá strategickou pozici ve středním proudu, což ji chrání před výkyvy cen komodit, které ovlivňují jiné energetické společnosti. Společnost má dlouhou historii zvyšování dividend a aktuální dividendový výnos je 6,4 %.

Kinder Morgan v současné době zažívá období stabilního růstu a jeho vedení očekává, že produkce zemního plynu v USA poroste v následujících letech. S výhledem na budoucnost a střednědobým očekávaným růstem zisků má společnost potenciál nadále poskytovat investorům solidní dividendový výnos.

KMI
$18.68 -$0.12 -0.64%

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.