S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

4 akcie u kterých analytici očekávají růst přes 40 % v letošním roce

Redakce Bulios
9. 1. 2024
5 min read

Investoři, kteří jsou na trhu a hledají optimální kombinace dividendových výnosů a potenciálu růstu v nadcházejícím roce, by se mohli zaměřit na několik zajímavých možností v podobě těchto čtyř akcií.

Podle odhadů z Wall Street je předpokládán výrazný vzrůst těchto akcií o více než 40 % v roce 2024, což nabízí atraktivní příležitosti pro investory hledající stabilní dividendy a zároveň potenciál pro růst.

Vodafone Group $VOD 

Vodafone Group, poskytovatel telekomunikačních služeb v Evropě a Africe, čelil v posledním roce poklesu akcií o více než 13 %. Navzdory těmto výzvám je Vodafone stále oblíbenou společností dividendových investorů díky svému vysokému dividendovému výnosu 10,9 %.

Analytici vyjadřují pozitivní názor na tuto společnost a vidí v ní potenciál. S očekávaným růstem cílové ceny o více než 61 % by Vodafone mohl představovat příležitost pro investory, kteří věří v obrat situace a dlouhodobý potenciál v telekomunikačním sektoru.

Vodafone Group momentálně investuje do modernizace své infrastruktury a rozvoje nových technologií, včetně 5G sítě. Tato strategie by mohla přinést výhody v konkurenčním prostředí a podpořit dlouhodobý růst společnosti. Vedoucí pozice Vodafonu na trhu v Evropě a Africe jí poskytuje stabilní zákazníky, což může být velice důležité pro udržení konkurenceschopnosti v době technologických inovací.

VOD
$8.41 $0.00

Crescent Point Energy $CPG-3.5% 

Crescent Point Energy je kanadský producent ropy, který nabízí stabilní dividendu. Přestože za poslední rok akcie získaly pouze pár %, společnost Crescent Point Energy zaznamenala v posledních třech letech výrazný růst. Analytici vyjadřují optimistický pohled na tuto společnost, s očekávaným růstem cílové ceny o 59 %. Pro investory hledající stabilitu a potenciál v energetickém odvětví by mohla být Crescent Point Energy zajímavou volbou.

Crescent Point Energy se aktivně zapojuje do strategií snižování emisí skleníkových plynů a rozvoje obnovitelných energetických zdrojů. Tento krok směrem k udržitelnosti může oslovit investory, kteří upřednostňují společnosti s odpovědným přístupem k životnímu prostředí.

Společnost se také soustředí na efektivitu svých operací a snižování nákladů, což by mohlo pozitivně ovlivnit její finanční výkonnost a přinést stabilní růst.

CPG
$8.50 -$0.30 -3.46%

Sasol Ltd $SSL-1.3% 

Sasol Ltd, globální specializovaná chemická a energetická společnost, nedávno zažila špatnou výkonnost, což vedlo k prudkému poklesu cen akcií. Přestože akcie klesly o téměř 40 % za posledních 12 měsíců, analytici vidí potenciál pro silné oživení v roce 2024. Společnost Sasol láká investory solidní dividendou přesahující 9 %.

S násobkem budoucích zisků ve výši 7,8 se Sasol jeví jako cenově dostupná možnost, a to může být atraktivní pro ty, kteří hledají příležitosti v oživujícím se trhu. Sasol Ltd se navíc angažuje v rozsáhlých projektech v oblasti umělé inteligence a udržitelnosti, což by mohlo přispět k jejímu dlouhodobému růstu.

Přechod k inovativním technologiím a zeleným iniciativám může být klíčovým faktorem, který podpoří hodnotu akcií v nadcházejícím období. Výhled pro společnost Sasol zahrnuje i expanzi do nových trhů, což by mohlo posílit její globální postavení a přinést zajímavé příležitosti pro investory.

SSL
$6.94 -$0.09 -1.28%

Icahn Enterprises LP $IEP-1.4% 

Icahn Enterprises LP, holdingová společnost, nese jméno svého zakladatele Carla Icahna a provozuje podniky v různých odvětvích. I přes pokles akcií o 65 % za poslední rok si společnost udržuje dividendový výnos na úrovni 22,3 %. Jenom někteří analytici vyjadřují názor, že by mohlo dojít k oživení, s očekávaným růstem cílové ceny o 45 %. Icahn Enterprises LP tak může představovat riskantnější, ale potenciálně výnosnou volbu pro investory.

Přestože nedávný pokles hodnoty akcií přinesl několik výzev, holding si udržuje důvěru některých investorů díky svému silnému vedení a schopnosti přizpůsobit se měnícím se tržním podmínkám.

Pro investory, kteří hledají diverzifikaci prostřednictvím holdingu s vysokým dividendovým výnosem, může být Icahn Enterprises LP zajímavou příležitostí.

IEP
$17.40 -$0.24 -1.36%

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.