S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Tři růstové akcie, které mohou oživit vaše portfolio v roce 2024

Redakce Bulios
7. 1. 2024
4 min read

Toto jsou tři zajímavé akcie, které by neměly uniknout vaší pozornosti v průběhu tohoto roku. I přes nedávné turbulentní události na trhu mohou tyto akcie nabídnout stabilní růst a zajímavé investiční možnosti.

Zaměříme se na elektromobilitu, vzdušný průmysl a obnovitelné zdroje energie. Tyto tři sektory se neustále vyvíjejí a společnosti, které působí v těchto sektorech investorům nabízí zajímavé příležitosti.

Fluence Energy $FLNC+7.2% 

Společnost Fluence Energy, lídr v oblasti skladování energie, vykazuje silný výkonnostní potenciál na začátku roku 2024. Po pozitivním vývoji v roce 2023, kdy společnost dosáhla 85% meziročního nárůstu tržeb a překonala své vlastní očekávání, má Fluence pevný základ pro další růst. Klíčovým momentem je nejen dosažení plánovaných tržeb v roce 2024 ve výši 2,7 až 3,3 miliard dolarů, ale také transformace nevyřízených zakázek.

S aktuálním objemem nasmlouvaných zakázek za 2,9 miliardy dolarů a dalšími 13 miliardami dolarů v přípravě, Fluence má zajištěnou budoucnost. Kontinuální růst rozpracované výroby a nevyřízených zakázek v roce 2024 bude pravděpodobně hnací silou pro růst akcií. Pro investory hledající tituly v oblasti obnovitelných zdrojů energie a skladování energie představuje Fluence Energy zajímavou investiční příležitost.

Pokud společnost dosáhne svých cílů a předpovídaných tržeb, mohou investoři očekávat další vzestup akcií. 

FLNC
$20.90 $1.41 +7.23%

Rivian $RIVN+2.4% 

I přes nedávné výkyvy na trhu a pokles hodnoty akcií, společnost Rivian vykazuje známky potenciálního zlomu. Navzdory negativním reakcím na údaje o výrobě a dodávkách za rok 2023 má Rivian ambiciózní plány na růst produkce a snižování ztrát. I když někteří investoři mohou vyčkávat na dosažení ziskovosti, společnost disponuje solidními rezervami téměř 8 miliard dolarů.

I když některé výkyvy mohou být způsobeny krátkodobými faktory, je nutné pečlivě sledovat, zda Rivian dodrží své sliby a udrží tempo růstu produkce. Současná situace činí z Rivian spekulativní investiční příležitost, ale pro ty, kteří věří v dlouhodobý potenciál elektromobility a jsou ochotni přijmout krátkodobou nejistotu, by mohla být tato mladá společnost zajímavým přírůstkem do portfolia.

Výhled do budoucna naznačuje, že Rivian může být zajímavou společností na trhu elektromobilů, ať už se jedná o vytváření nových modelů nebo zdokonalování stávajících.

RIVN

Rivian

RIVN
$10.07 $0.24 +2.44%

Hexcel $HXL+0.4% 

Společnost Hexcel, specializující se na speciální materiály, stojí před zajímavými příležitostmi v kontextu současného rozvoje leteckého průmyslu. Výrobci letadel, včetně obřích firem jako Boeing a Airbus, čelí výzvám ve zvýšení výroby, což vytváří prostor pro dodavatele speciálních materiálů. Hexcel, s materiály nabízejícími výhody v pevnosti a hmotnosti oproti tradičním materiálům, má potenciál se stát klíčovým hráčem v této oblasti.

Není to pouze o současné poptávce, Hexcel také investuje do rozšiřování své kapacity a znovu otevírá výrobní linky, což naznačuje přesvědčení v dlouhodobý růst. S očekávaným dvouciferným růstem tržeb a nárůstem zisku o více než 30 % v roce 2024 má Hexcel potenciál stát se klíčovým hráčem v odvětví leteckého průmyslu.

Postavení společnosti v oblasti materiálů a schopnost reagovat na aktuální potřeby trhu, se Hexcel staví do dobré pozice pro růst v nadcházejícím roce. Investoři hledající možnosti v leteckém průmyslu by měli pečlivě sledovat Hexcel jako potenciální investiční příležitost.

HXL
$68.16 $0.29 +0.43%

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.