S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

3 zajímavé dividendové akcie pro rok 2024 podle analytiků

Redakce Bulios
14. 1. 2024
4 min read

Letošní rok nám otevírá dveře k novým investičním příležitostem. Tyto tři dividendové akcie  mohou být perspektivní kandidáti pro vaše portfolia. Podívejme se na to, co tyto společnosti nabízí do budoucna.

První společnost láká měsíčními dividendami a stabilním portfoliem, druhá vzkvétá v ropném průmyslu a třetí společnost si udržuje vysoký dividendový výnos navzdory obavám z infrastrukturních změn.

Realty Income $O+0.7% 

Realty Income vyniká v oblasti investic do nemovitostí jako jeden z nejstabilnějších a inovativních REITs, což činí tuto společnost jedinečnou a její praxe vyplácení dividend na měsíční bázi je zřídka vídaný přístup v rámci tohoto odvětví. S velikým portfoliem poskytuje Realty Income investiční diverzifikaci a odolnost vůči tržním výkyvům. Investoři ji vnímají nejen jako stabilní generátor pravidelných dividend, ale i jako symbol inovací v oblasti dividendových investic.

Společnost se také pyšní unikátním statusem jako jednoho z mála REITs, který zvyšuje svou dividendu pravidelně již po dobu 26 let, což ji řadí mezi společnosti s nejdelší historií růstu dividend v tomto odvětví. Tato praxe ukazuje na schopnost společnosti přizpůsobit se dynamice trhu a zajistit stabilní výnosy pro své akcionáře. Společnost se tak stává klíčovým hráčem v oblasti dividendových investic a oblíbenou volbou pro ty, kteří hledají spojení stability a inovací v rámci svého portfolia.

Nad rámec své stabilní dividendové politiky se Realty Income také zaměřuje na rozmanité druhy nemovitostí, což zahrnuje obchodní prostory, supermarkety a farmářské trhy. Tato diverzifikace zajišťuje, že společnost zůstává odolná vůči proměnlivým trendům a ekonomickým výkyvům.

O
$53.92 $0.38 +0.71%

ExxonMobil $XOM-1.9% 

ExxonMobil gigant v energetickém odvětví s dlouhou historií stability a pevných základů. Tato společnost, aktivní v oblasti ropy a plynu je klíčová společnost v tomto průmyslu, jehož přítomnost je patrná po celém světě.

Historicky známý pro svou schopnost přizpůsobit se proměnlivým podmínkám na trhu a geopolitickým výzvám, ExxonMobil si udržuje svou stabilitu i v dobách ekonomických turbulencí. S dividendou na úrovni 3,7 % se tato společnost řadí mezi vysoce výnosné akcie, což přitahuje investory hledající spojení stabilních výnosů a globální přítomnosti.

Společnost také vyniká svými vysokými zisky, i když ceny komodit mohou podléhat výkyvům. S důrazem na udržitelnost a schopnost generovat zisk i při nižších cenách ropy si společnost udržuje pevnou pozici mezi energetickými společnostmi. S dlouhou tradicí zvyšování dividend, která trvá již 41 let, si společnost upevňuje svou reputaci jako spolehlivý a stabilní hráč na globálním energetickém trhu.

XOM
$116.03 -$2.24 -1.89%

Verizon Communications $VZ-0.7% 

Verizon Communications vystupuje je společnost z oblasti telekomunikace, a to s výrazným důrazem na poskytování silného dividendového výnosu. S dividendou dosahující 6,6 % patří společnost mezi špičkové společnosti, které nabízejí investorům zajímavou kombinaci výnosů a odolnosti v oblasti telekomunikací. I přes pomalejší tempo růstu v tomto segmentu si Verizon udržuje silné základy a ukazuje, že může být atraktivním dlouhodobým investičním partnerem.

Obavy ohledně čištění kabelů s obsahem olova vytvořily dodatečné riziko pro investory, ale společnost se ukázala být schopnou řešit tyto výzvy a zajistit, že zůstává konkurenceschopná na trhu. Navzdory pomalejšímu růstu v příjmech z bezdrátových služeb si společnost udržuje nízký výplatní poměr zisku, což představuje značnou finanční stabilitu a schopnost pokračovat ve vyplácení dividend.

Pro investory, kteří ocení kombinaci vysokého dividendového výnosu, dlouhodobé stability a inovací v oblasti telekomunikací, se tato firma jeví jako perspektivní volba v rámci dividendových akcií. 

VZ

Verizon

VZ
$39.20 -$0.29 -0.73%

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.