S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Hrozba pro Microsoft: Boj proti falešným obrázkům vytvořeným AI

Redakce Bulios
29. 1. 2024
3 min read

Taylor Swift se ocitla v nepříjemné situaci, když se na internetu objevily sexuálně explicitní fotomontáže, které nebyly vytvořeny s jejím souhlasem. Tyto fotomontáže byly vytvořeny pomocí umělé inteligence od společnosti Microsoft. Generální ředitel společnosti Microsoft, Satya Nadella, se v reakci na tuto událost postavil do popředí a zdůraznil důležitost ochrany bezpečnosti online prostředí.

V rozhovoru pro NBC News vyjádřil Nadella hlubokou znepokojenost nad šířením těchto falešných obrázků a zdůraznil naléhavost kroků k boji proti nim.

„Myslím, že všichni máme prospěch z toho, když je online svět bezpečným světem. A tak si nemyslím, že by někdo chtěl online svět, který není zcela bezpečný jak pro tvůrce obsahu, tak pro jeho spotřebitele. Proto si myslím, že se musíme v této věci rychle pohnout."
Satya Nadella, CEO společnosti Microsoft

Microsoft, jakožto průkopník v oblasti technologie umělé inteligence, přijímá odpovědnost za bezpečné online prostředí. Společnost investuje do vývoje technologií, které mají filtrovat obsah a detekovat zneužití, a to v souladu se svými zodpovědnými principy umělé inteligence.

Nadella zdůraznil význam společenské a technologické spolupráce při stanovení norem pro obsah online prostředí. Microsoft si je vědom své role v této dynamice a zavázal se k posílení bezpečnostních opatření.

Ve světle těchto událostí společnost Microsoft aktualizovala svůj kodex chování a zdůraznila nulovou toleranci vůči nelegitimnímu obsahu.

„Náš kodex chování zakazuje používání našich nástrojů k vytváření intimního obsahu pro dospělé nebo nedobrovolného intimního obsahu a jakékoli opakované pokusy o produkci obsahu, který je v rozporu s našimi zásadami, mohou vést ke ztrátě přístupu ke službě." Prohlásil Microsoft.

Společnost Microsoft $MSFT+1.5% se také zavázala k pravidelnému monitorování obsahu a k rychlému zásahu při zjištění neoprávněných aktivit. Jejich snaha směřuje k vytvoření bezpečného a respektujícího online prostředí pro všechny uživatele.

MSFT

Microsoft

MSFT
$395.12 $5.80 +1.49%
Target Price
347.87 (-11.96% Downside)

MSFT

Microsoft

MSFT
$395.12 $5.80 +1.49%
Fair Price: $988.13
Ejmvpmnp: 27.84%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Je zřejmé, že boj proti falešnému obsahu a ochrana online prostředí jsou nezbytnými úkoly v dnešní době. Společnost Microsoft svými kroky směřuje k budování lepšího a bezpečnějšího internetového prostředí pro všechny.

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.