S&P 500 ^GSPC 5,301.56 +0.08%
Tesla TSLA $177.46 +1.50%
Alphabet GOOG $177.17 +0.99%
Amazon AMZN $184.99 +0.74%
Nvidia NVDA $940.22 -0.36%
Meta META $472.10 -0.24%
Microsoft MSFT $420.23 -0.18%
Apple AAPL $189.84 +0.00%

Umělá inteligence Googlu vybrala 3 akcie, které mohou přinést zhodnocení až 1000 %

Redakce Bulios
6. 2. 2024
6 min read

Nový model umělé inteligence „Gemini Pro“ je velmi pokročilý, ale dokáže vybírat akcie lépe než zkušený investor? V tomto pokusu AI vybrala 3 akcie, které by podle ní mohly přinést až desetinásobné zhodnocení. Dobré tipy, nebo věštění z koule?

Společnost Google nedávno oznámila nový model umělé inteligence s názvem „Gemini“, který začlenila pod svého funkčního chatbota s názvem Bard. Ten se sice zpočátku potýkal s kritikou, ale když se ho odborníci rozhodli testovat ve výběru akcií, ukázal se být schopnějším než konkurenční chatboti.

Co tedy dokáže s modelem Gemini "pod kapotou"?

Jak upozorňuje autor testu Omor Ibne Ehsan, neměli bychom si dělat příliš velké naděje. Tato umělá inteligence sice vyniká ve schopnosti zpracovat obrovská množství dat, čímž samozřejmě překonává lidské schopnosti, ale jednoznačně selhává v otázkách, které může perfektně vyhodnotit pouze člověk.

Nabízí se tak samozřejmě možnost využít toto AI okrajově na prvotní signály a tipy, které tento investor následně doplní vlastní důkladnou analýzou. Níže jsou 3 takové tipy a je jen na vás, zda se jim začnete důkladně věnovat.

ThredUp $TDUP-0.2%

ThredUp je online tržištěm specializujícím se na prodej použitého oblečení a doplňků. Tato platforma umožňuje uživatelům objednat si sáčky, které naplní předměty, které chtějí prodat nebo darovat, a následně je odeslat zpět. V dnešní době, kdy se stále více lidí obrací k šetrnosti a opětovnému používání, ThredUp poskytuje uživatelům možnost nakupovat kvalitní oblečení za přijatelné ceny, což je faktor, který přispívá k pozitivnímu meziročnímu růstu tržeb o 21 % za poslední čtvrtletí.

Společnost také zaznamenala zlepšení marží, což je důležitý faktor pro cestu k dosažení ziskovosti do roku 2027 až 2028. Odhaduje se, že v roce 2021 dosáhla ThredUp celkových tržeb ve výši 380 milionů dolarů, což představuje meziroční růst o 21 %. Provozní ztráta společnosti se snížila o 25 % na 17,3 milionu dolarů. Navzdory současné ztrátě zisku má společnost veliký potenciál, zejména vzhledem k rostoucí oblibě udržitelné módy a zájmu spotřebitelů o druhou šanci pro oblečení a doplňky.

ThredUp je považován za spekulativní investici s nízkou tržní kapitalizací a vysokým rizikem, jeho dynamický obchodní model a potenciál v rámci trhu s udržitelnou módou může představovat zajímavou investiční příležitost. Podle odhadů umělé inteligence od Googlu má ThredUp potenciál dosáhnout růstu až 300 % v nadcházejících letech.

TDUP
$2.06 $0.005 -0.24%

Fastly $FSLY-1.2%

Fastly je společností nabízející špičkovou cloudovou platformu, která umožňuje vývojářům rychle vytvářet bezpečné digitální aplikace a webové stránky. Její služby zahrnují doručování obsahu, optimalizaci obrazu, videa a streamování a bezpečnostní aplikace. Přestože akcie společnosti zažily výrazný pokles, očekává se, že se Fastly v blízké budoucnosti přiblíží k ziskovosti, což by mohlo být impulzem pro růst hodnoty jejích akcií.

Fastly by se letos mohl přiblížit k ziskovosti, což by mohlo vést k výraznému růstu zisků. Analytici stanovují forwardový poměr ceny a výnosů společnosti Fastly na méně než desetinásobek za pět let, což naznačuje, že akcie mají stále potenciál růstu i přes nedávný pokles hodnoty.

Společnost se v současné době obchoduje za přibližně 20 dolarů za akcii, což je výrazně méně než jeho maximální hodnota 126 dolarů za akcii, dosažená v roce 2020. P/E poměr je přibližně 5, což je mnohem nižší než u jiných srovnatelných společností, což naznačuje potenciál pro růst ceny akcií. Nicméně akcie by nemusela dosáhnout 1 000% nárůstu, jak odhaduje umělá inteligence, jelikož by společnost musela zaznamenat výrazný růst zisků v následujících letech, což není moc pravděpodobné.

FSLY
$8.78 -$0.10 -1.18%
Target Price
19.58 (+122.88% Upside)

Bill Holdings $BILL-1.0%

Bill Holdings poskytuje cloudový finanční operační software pro malé a střední podniky. Její nabídka zahrnuje automatizaci závazků a pohledávek, propojení dodavatelů a zákazníků a bezpečnostní služby pro sektory e-commerce a fintech. V posledním čtvrtletí společnost zaznamenala meziroční růst tržeb o 32 % a očekává se, že každoročně dosáhne dvouciferného růstu do roku 2028.

BILL
$58.92 -$0.60 -1.01%
Fair Price: $44.88
Lqfohvry: 2.15%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Na rozdíl od jiných společností v odvětví, Bill Holdings je dnes již ziskovým podnikem a očekává se, že dosáhne dalšího růstu zisku v souladu s jeho historickým tempem. S pevnou finanční pozicí, která zahrnuje značné hotovostní rezervy ve výši 2,65 miliard dolarů oproti dluhu ve výši 1,91 miliard dolarů, se společnost nachází v dobré pozici.

Ocenění společnosti Bill Holdings není podle analytiků přehnané, a to i přesto, že akcie se obchodují s P/E poměrem 11. Analytici nevidí pravděpodobnost, že by se násobky zisků zvětšovaly, což by bylo nezbytné k dosažení 1 000% nárůstu hodnoty akcií. I přesto, že je to atraktivní obchod s řadou pozitivních faktorů, pravděpodobnost dosažení exponenciálních zisků z dnešního ocenění je omezená.

BILL
$58.92 -$0.60 -1.01%
Target Price
193.95 (+229.18% Upside)

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.