S&P 500 ^GSPC 5,320.43 +0.32%
Nvidia NVDA $942.44 +1.91%
Tesla TSLA $174.07 -1.91%
Microsoft MSFT $424.82 +1.10%
Apple AAPL $191.30 +0.75%
Alphabet GOOG $178.36 +0.60%
Meta META $472.63 +0.15%
Amazon AMZN $184.83 +0.07%

China și volatilitatea pieței imobiliare: Ratele scăzute ale dobânzii nu sunt soluția

Adrian Dumitru
21. 2. 2024
2 min read

Măsurile de politică din China au cunoscut schimbări semnificative în ultima vreme, în special în economie și pe piața imobiliară. Banca centrală chineză a redus recent rata dobânzii pe cinci ani cu 25 de puncte de bază, ceea ce ar trebui să contribuie la stimularea pieței imobiliare.

Cu toate acestea, experții spun că problemele majore ale economiei chineze rămân, iar măsurile de politică ar putea să nu fie suficiente pentru a le rezolva. Mulți economiști sunt de acord că reducerea ratelor dobânzilor, deși poate reduce costurile ipotecare și atrage cumpărători, nu este suficientă de una singură pentru a pentru a rezolva problemele din sectorul imobiliar.

Wei Yao, șeful departamentului de cercetare și economist șef pentru Asia, subliniază necesitatea de a unor strategii mai cuprinzătoare. Simpla reducere a ratelor dobânzilor ar putea să nu fie suficientă pentru a rezolva problemele sistemice, cum ar fi lipsa de lichidități dezvoltatorilor sau temerile investitorilor legate de scăderi ale prețurilor.

"Este doar începutul, trebuie să vedem cât de eficient este, dar credem că, cu toate acțiunile din a doua jumătate a anului, există o șansă ca locuințele să se stabilizeze în sfârșit", a declarat a declarat Yao

Sunt necesare măsuri mai cuprinzătoare și mai eficiente pentru a obține o stabilitate și un echilibru real în economia și piețele imobiliare din China. Responsabili politici vor trebui să abordeze problemele structuralecare împiedică menținerea stabilității pe termen lung în economie. Se așteaptă ca următoarele etape să se concentreze pe consolidarea lichidității dezvoltatorilor și sprijinirea creșterii pe termen lung a pieței imobiliare pentru a obține o economie reală și durabilă stabilitate reală și durabilă în China.

Disclaimer: Există o mulțime de surse de inspirație care pot fi găsite pe Bulios, însă selecția acțiunilor și construirea portofoliului depinde de dumneavoastră, așa că efectuați întotdeauna o autoanaliză amănunțită.

Sursă.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.