S&P 500 ^GSPC 5,131.47 +1.33%
Apple AAPL $184.94 +6.89%
Nvidia NVDA $888.90 +3.58%
Meta META $452.33 +2.41%
Microsoft MSFT $406.54 +2.19%
Amazon AMZN $186.16 +0.78%
Tesla TSLA $181.38 +0.76%
Alphabet GOOG $168.62 +0.09%

3 přední společnosti z vodního průmyslu s růstem tržeb až o 30 %

Redakce Bulios
21. 3. 2024
6 min read

Vodní průmysl stojí v popředí moderního technologického pokroku a inovací, přičemž společnosti působící v této oblasti hrají klíčovou roli ve vytváření udržitelných a efektivních řešení pro infrastrukturu vody a odpadních vod. Jejich úsilí nejenže posiluje ekonomický růst, ale také přispívá k ochraně životního prostředí a zlepšení kvality života obyvatel po celém světě. Toto odvětví se stává stále důležitějším v kontextu narůstajících environmentálních výzev a potřeby efektivního hospodaření s vodními zdroji.

Průmyslová odvětví, jako je těžba, zpracování, energetika a výroba, jsou závislá na dostupnosti čisté vody a odpovídajících systémů pro její úpravu a zpracování. 3 společnosti hrají klíčovou roli v tom, jakým způsobem tato odvětví získávají a využívají vodu, a jejich inovace mají významný dopad na celkovou efektivitu a udržitelnost průmyslových procesů.

Xylem Inc. $XYL+1.0%

Xylem Inc. dominuje světovému trhu inženýrských produktů pro vodu a odpady s více než 150 působišti po celém světě. S více než 3000 inovativními produkty a službami je Xylem klíčovým hráčem ve vodní infrastruktuře. Od roku 2016 do současnosti společnost Xylem snížila svou uhlíkovou stopu o 41 %, což dokazuje její závazek k udržitelnosti a ochraně životního prostředí. Za rok 2023 Xylem dosáhl rekordního růstu tržeb o 32 % ve srovnání s předchozím rokem, čímž posílil svou pozici.

XYL
$137.38 $1.39 +1.02%
Target Price
126.67 (-7.80% Downside)

Nedávná tříletá smlouva s italskou společností Publiacqua v Toskánsku v hodnotě 50 milionů dolarů je jen jedním z mnoha příkladů, jak Xylem aktivně přispívá ke zlepšení efektivity vodohospodářské infrastruktury. Tato smlouva si klade za cíl umožnit rychlejší a efektivnější reakci na měnící se požadavky na vodu v regionu pomocí moderních technologií, jako je analýza dat z měřičů a detekce úniků v reálném čase. Díky těmto technologickým inovacím Xylem pomohl snížit ztráty vody v Toskánsku o 20 % během pouhých 12 měsíců.

XYL
$137.38 $1.39 +1.02%

V posledním desetiletí Xylem neustále zvyšuje svůj výzkum a vývoj nových produktů, což se odráží ve zlepšení kvality služeb a efektivity jejich aplikace. S růstem tržeb a čistého zisku o více než 70 % za rok 2023, Xylem potvrzuje svou schopnost generovat stabilní a rychle rostoucí příjmy. Společnost také aktivně přispívá k inovacím v oblasti udržitelného vodního hospodářství, což ji může činit atraktivní investiční příležitostí pro investory hledající dlouhodobý růst a stabilitu.

Primo Water Corporation $PRMW+1.2%

Primo Water Corporation je klíčový hráč v oblasti balené vody a dávkovačů vody pro domácnosti a firmy. S portfoliem různých typů balených vod pod různými značkami, včetně pramenité, minerální, perlivé a ochucené vody, Primo nabízí svým zákazníkům široký výběr možností. Za poslední období společnost dosáhla impozantních výsledků, když za rok 2023 zaznamenala nárůst tržeb o 10 % oproti předchozímu roku. Tento úspěch podtrhuje rostoucí poptávku po kvalitních balených vodách a dávkovačích vody.

PRMW
$19.90 $0.24 +1.25%
Capital Structure
Market Cap
3.1B
Enterpr. Val.
4.0B
Valuation
P/E
49.1
P/S
1.4
Dividends
Yield
1.7%
Payout
69.7%

Nedávný strategický prodej mezinárodních operací Primo Water Corporation je jasným signálem zaměření společnosti na růst a rozvoj v hlavní severoamerické divizi. Tento krok umožnil Primo lépe soustředit své zdroje a investice do klíčových trhů a oblastí s většími příležitostmi. V kombinaci se silným výkonem v roce 2023, kdy společnost zaznamenala významné zvýšení provozního zisku a čistého zisku, se Primo jeví jako společnost s jasnou strategií a potenciálem pro budoucí růst.

PRMW
$19.90 $0.24 +1.25%

Analytici vyjadřují pozitivní výhled na akcie Primo Water Corporation, což podtrhuje hodnocení jako "silný nákup" s vysokým cenovým cílem. Tento optimismus je podpořený úspěšnými finančními výsledky společnosti a schopností Primo reagovat na měnící se potřeby trhu. S touto kombinací silného výkonu a strategických rozhodnutí se Primo Water Corporation jeví jako atraktivní investiční příležitost pro ty, kteří hledají růst a stabilitu.

Pentair PLC $PNR+1.3%

Pentair PLC je klíčovým hráčem ve vodním průmyslu s globální přítomností a širokým portfoliem produktů a služeb. Společnost se zaměřuje na poskytování řešení v oblasti vody prostřednictvím svých tří obchodních segmentů: Pool, Water Solutions a Industrial & Flow Technologies. S více než 170 působišti po celém světě a širokou škálou produktů pro úpravu vody, čištění odpadních vod a dalších aplikací spojených s manipulací s kapalinami.

PNR
$79.86 $1.01 +1.28%
Capital Structure
Market Cap
13.1B
Enterpr. Val.
15.2B
Valuation
P/E
20.9
P/S
3.2
Dividends
Yield
1.1%
Payout
23.5%

I přes mírný pokles tržeb v roce 2023 Pentair PLC vykázal značný růst provozního příjmu, což svědčí o jeho odolnosti a efektivitě obchodních operací. Analytici udělují akciím Pentair PLC hodnocení "silný nákup" s vysokým odhadem cenového cíle. Ve stejném období společnost dosáhla významného pokroku v oblasti udržitelnosti, když snížila svou uhlíkovou stopu o 30 % oproti předchozímu roku.

PNR
$79.86 $1.01 +1.28%

Rozvojové strategie Pentairu zahrnují organický růst, akvizice a strategická partnerství. Díky těmto iniciativám společnost rozšiřuje své portfolio produktů a služeb a vstupuje do nových trhů a regionů. Pentair se také zaměřuje na inovace a vývoj nových technologií, aby lépe uspokojil potřeby trhu a posílil svou konkurenceschopnost. S pozitivními vyhlídkami a rostoucím důrazem na udržitelnost a efektivitu využívání vodních zdrojů, je Pentair PLC dobře postaven k dalšímu růstu a úspěchu.

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.