S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Квантово бъдеще: 3 акции с иновативно развитие

Игор Иванов
13. 3. 2024
1 min read

Изкуственият интелект завладя света на технологиите, но много инвеститори започват да търсят нови области на растеж. Квантовите акции дават надежда за революция в областта на компютрите. С прогнозираното увеличаване на мощността и способността за решаване на сложни проблеми квантовите изчисления могат да бъдат следващият пробив.

Квантовите технологии се превръщат в обект на интерес поради революцията в света на изчислителната техника. Със способността за решаване на сложни проблеми квантовите изчисления предлагат привлекателни възможности. Така че, ако търсите възможности за инвестиции, имаме списък с три компании, които са в челните редици на тази революция.

Booz Allen Hamilton Holding $BAH+0.1%

Booz Allen Hamilton Holding отбеляза зашеметяващ ръст през четвъртото тримесечие. С рязко покачване на продажбите o 12,9 % и печалба на акция с 382,2 % на годишна база, фирмата демонстрира своята сила в областта на технологичното консултиране. Неотдавнашният им договор за инженеринг с американската компания Space Force на стойност 630 млн. EUR, потвърждава дългосрочната им способност да предоставят отлични услуги.

С ръст на нетните приходи от 369 % в сравнение с миналата година, компанията изпраща ясен сигнал за своя ангажимент да постига превъзходство в областта технологично консултиране. С поглед към предстоящата фискална година 2024 се очаква по-нататъшен растеж и успехи за BAH, което превръща тази компания в привлекателна инвестиционна възможност.

BAH
$145.13 -$0.14 -0.10%

Интересът на инвеститорите към BAH продължава да нараства поради изключителните й финансови резултати и стратегически инициативи. С нарастващите очаквания за продължаване на растежа и оптимистичните перспективи на ръководството на Booz Allen Hamilton Holding може да се превърне в една от най-обещаващите инвестиционни възможности в областта на технологичното консултиране и квантовите технологии.

D-Wave Quantum $QBTS-2.7%

D-Wave Quantum отбеляза забележителен растеж през третото тримесечие. С увеличение на годишна база на продажбите с 51% и зашеметяващото 53% увеличение на резервациите, компанията затвърждава позицията си на водещ играч в областта на търговските квантови изчисления.

В допълнение. D-Wave Quantum наскоро обяви включването на най-мощния си прототип в своята квантова облачна услуга Leap. Този ход представлява революционна промяна в квантовата технология и обещава значително повишаване на производителността при "трудни оптимизационни" проблеми.

QBTS
$1.44 -$0.04 -2.70%

Иновативният подход и непрекъснатият напредък на D-Wave Quantum я превръщат в ключов играч в индустрията на квантовите изчисления. S асилващото се търсене за по-бързи и по-ефективни изчисления, компанията е на път да постигне по-нататъшен успех и предоставяне на иновации.

Broadcom $AVGO+3.8%

Broadcom въвежда нов подход към използването на квантовите технологии. С неотдавнашното обявяване на първия комутатор с вградена в чипа невронна мрежа, компанията разширява границите на възможностите в областта на изкуствения интелект и машинното обучение. Този комутатор може да намали консумацията на енергия o 25 % и дава нови възможности в областта на сигурността и телеметрията.

AVGO

Broadcom

AVGO
$1,344.07 $49.65 +3.84%
Target Price
790.36 (-41.20% Downside)

Миналата година компанията Broadcom си партнира с Caltech за изследване на квантовите технологии. Целта на това сътрудничество е да се разширят границите на възможното в областта на квантовите изчисления и да се въведат нови иновации в тази област.

AVGO

Broadcom

AVGO
$1,344.07 $49.65 +3.84%

С нарастващите очаквания за продължаващ растеж и успех, Broadcom се превръща във важна компания в тази област. по-нататъшни успехи и предоставяне на революционни технологични решения.

Отказ от отговорност: В Булиос ще намерите много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, така че винаги правете задълбочен собствен анализ.

Източник.


Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.