S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 компании за електрически автомобили, които се разпадат

Ventseslav Vodenicharov
14. 3. 2024
1 min read

Спадът в производството на електрически превозни средства (ЕПС) може да е възможност за смели инвеститори, но не всички компании са изградени по един и същи начин. Пазарът на електромобили е дива надпревара и не всички акции имат шанс да оцелеят. Ето три акции, които е по-добре да избягвате.

Така че предвид несигурните перспективи и риска, който тези компании представляват, е важно внимателно да преценявате инвестиционните си стратегии и да избягвате поемането на ненужни рискове.

Lucid Group $LCID-1.4%

Lucid Group, добре познат производител луксозни електрически превозни средства, все още не е дълъг път да извърви до рентабилността. Анализаторите не очакват компанията да достигне рентабилност преди 2029, което означава, че инвеститорите трябва да бъдат търпеливи. С парични загуби, достигащи 653,8 млн. долара през четвъртото тримесечие на 2023 г. и годишни загуби в размер на 2,8 млрд. долара пътят към рентабилността на Lucid е тесен. Дори прогнозираното производство на Lucid до 2024 г, само 9000 автомобила, подчертава, че компанията има да извърви още дълъг път.

LCID
$2.84 -$0.04 -1.39%
Fair Price: $4.06
Rpgqhhfe: 4.61%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

В сравнение сконкурентите, които изразходват по-малко парични средства и са въвели конкурентни автомобили по-бързо, тя е изправена пред Lucid сериозни предизвикателства. С всеки продаден автомобил компанията губи все повече парични средства, което предполага, че въпреки потенциалния ръст на поръчките, загубите могат да бъдат още по-големи. За да постигне рентабилност, Lucid трябва да намери начини да увеличи маржовете си и да намали загубите.

LCID
$2.84 -$0.04 -1.39%

Докато някои инвеститори виждат потенциал в спада на цената на акциите, други са загрижени за Недостатъчен брой финансовото състояние на компанията и неустойчивата траектория. Lucid също така е изправена пред Натиск от пазар, който се бори да намери баланс между търсенето и цената, което може да означава допълнителни трудности по пътя към рентабилността.

Faraday Future $FFIE-38.2%

Faraday Future, друга компания за електрически превозни средства, е изправена пред свои собствени предизвикателства. S луксозния SUV FF 91.на цена от 309 000 долара, компанията се опитва да привлече само тесен сегмент на пазара, което може да е трудно в конкурентна среда. Сравнение с конкурентите Tesla Model Xчиято цена започва от 80 000 USD, показва предизвикателствата, пред които е изправен FF 91 при привличането на клиенти.

Финансови резултати на компанията Faraday Future също са повод за безпокойство. С почти нулеви приходи и несигурен път към рентабилността, компанията все още изглежда е във фазата на предизборна печалба. За инвеститорите това означава, че е трудно да се прецени бъдещото представяне на компанията и по този начин рискът, свързан с инвестирането в $FFIE-38.2%. С циклите на обратно изкупуване и разреждане на акциите през 2024 г. инвестирането във Faraday Future може да се окажетвърде рисковано.

FFIE
$1.02 -$0.63 -38.25%

Докато някои инвеститори може да виждат потенциал в марката и технологията на компанията, други може да са загрижени за нейната несигурността на бъдещото развитие и способността да се конкурира в областта на електрическите превозни средства. С оглед на бързото развитие на индустрията, за Faraday Future е от решаващо значение да да намери стабилен път към успеха и да спечели доверието на инвеститорите.

Hyliion Holdings $HYLN-1.9%

Hyliion Holdings, компания, занимаваща се с алтернативни горива за електрически превозни средства, се опитва да преодолее собствените си препятствия. С постепенното намаляване на паричните загуби и планираното подобрение през 2024 г. компанията има надежда за по-добро бъдеще. Анализаторите обаче прогнозират, че загубите през 2025 ще бъдат почти утроят до 2025 г.което предполага, че пътят към рентабилността за Hyliion не е лишен от предизвикателства.

Стратегическата промяна на компанията Hyliion към производството на алтернативни горива може да бъде ключът към дългосрочната устойчивост, но също така носи и своите рискове. С необходимостта да инвестира в нови технологии и инфраструктура, компанията трябва да се справи с финансовите разходи и несигурността за бъдещия успех. Успоредно с това Hyliion се опитва да се адаптира към бързо променящите се тенденции в производството на електрически превозни средства, което може да включва промени в стратегията.

HYLN
$1.59 -$0.03 -1.85%

При продължаващо развитие и амбиции да промени индустрията на алтернативните горива, това дружество може би е на път към успеха. Въпреки това, с рисковете, свързани с промяната на стратегията и увеличаване на загубите в близко бъдеще, за инвеститорите е важно внимателно да да обмислят да инвестират в тази акция и внимателно да следят развитието на ситуацията Hyliion.

Отказ от отговорност: В Булиос ще намерите много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, така че винаги правете задълбочен собствен анализ.

Източник.


Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.