S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

3 herní akcie připravené na budoucnost zábavy

Redakce Bulios
26. 3. 2024
5 min read

Videohry se stávají impulsem nových technologií, jako je umělá inteligence a metaverse. S každým rokem se stávají nejen zábavnějšími, ale také investičně zajímavými. Podívejme se na tři herní akcie, které by mohly být pro investory klíčové v blízké budoucnosti.

Od streamování videa až po prohlížení sociálních sítí, domácí zábava nabízí mnoho možností. Nicméně, videohry stále zůstávají na špici, zejména s novými technologickými trendy jako je generativní umělá inteligence a virtuální realita. To otevírá nové možnosti jak pro hráče, tak pro investory.

Microsoft $MSFT+1.8%

Microsoft se stal průkopníkem inovací v oblasti umělé inteligence. Nedávno představil prémiovou verzi svého asistenta AI Copilot Pro za měsíční předplatné ve výši 20 dolarů. Tato služba je založena na silných základech bezplatné verze Copilota a přináší uživatelům ještě větší funkcionalitu. Odhaduje se, že tato nová služba může zaznamenat významný růst, a to zejména s ohledem na vedoucí postavení Microsoftu v oblasti AI.

MSFT

Microsoft

MSFT
$406.32 $7.28 +1.82%
Target Price
347.87 (-14.39% Downside)

Další investiční příležitostí pro Microsoft je jeho herní divize Xbox. Koncem minulého roku oznámil gigantický krok ve formě partnerství s firmou Inworld AI, která využívá generativní umělou inteligenci při vývoji her. Tato spolupráce je důkazem závazku k inovacím a posunu herního průmyslu kupředu. S ohledem na rostoucí trendy v oblasti herního průmyslu se očekává, že tato iniciativa přinese Microsoftu další úspěch a růst.

MSFT

Microsoft

MSFT
$406.32 $7.28 +1.82%

Podle analýz by Microsoft mohl nadále získávat významné podíly v oblasti AI a metaverse. S tímto růstem a posunem vpřed se očekává, že akcie $MSFT+1.8% budou v nadcházejících letech zajímavou investiční příležitostí. Ačkoli minulost nezaručuje budoucnost, trendy a inovace Microsoftu naznačují, že tato společnost má potenciál stát se jedním z hlavních hráčů v globálním herním průmyslu.

Take-Two Interactive $TTWO+0.7%

Take-Two Interactive se stal synonymem pro oblíbenou sérii her Grand Theft Auto (GTA), a s očekáváním vydání šestého dílu této série v roce 2025 jsou investoři plní očekávání. Propad výdělků společnosti o 16% z 52týdenního maxima vzbudil pozornost investorů, kteří se však nenechali odradit. Analýzy ukazují, že cena akcií Take-Two Interactive může nabídnout zajímavé vstupní body, zejména s ohledem na nadcházející hru GTA 6, která by měla mít úspěch.

TTWO
$144.47 $1.04 +0.73%
Target Price
166.25 (+15.08% Upside)

Společnost rovněž implementuje program snižování nákladů a současně investuje do budoucího růstu. S ohledem na data a analýzy je zjevné, že strategie Take-Two Interactive zaměřená na optimalizaci nákladů a růstové investice mohou přinést zajímavé výsledky pro investory. Zatímco nedávné události mohou vyvolávat obavy, celkový potenciál společnosti pro růst v nadcházejících letech zůstává nadále atraktivní.

TTWO
$144.47 $1.04 +0.73%

S očekáváním dalších informací a ukázek nového dílu GTA 6 se očekává, že akcie Take-Two Interactive budou nadále sledovány investory po celém světě. Sledující trhů a analýz ukazují, že investiční příležitosti v tomto odvětví mohou nabídnout zajímavé výnosy vzhledem k připravovaným herním titulům a strategickým rozhodnutím společností jako je Take-Two Interactive.

Roblox $RBLX+1.4%

Roblox, jakožto herní platforma s vlastním ekosystémem obsahu vytvářeného uživateli, se snaží obnovit svou pozici. I přes propad ze svého historického maxima v roce 2021 se očekává, že společnost bude dále expandovat. S novými generativními nástroji umělé inteligence a zaměřením na metaverse se Roblox snaží přilákat jak hráče, tak investory. Data ukazují, že společnost se pohybuje směrem k růstu a zlepšení svého tržního postavení.

RBLX
$36.01 $0.48 +1.35%
Target Price
53.71 (+49.15% Upside)

Analytik Goldman Sachs Eric Sheridan nedávno vyjádřil neutrální postoj k akciím $RBLX+1.4%, zdůrazňující zlepšení marží a fundamentů. Nicméně, s ohledem na inovace představené na konferenci Roblox Developer Conference a rostoucí zájem o metaverse, se očekává, že investoři budou pozorně sledovat vývoj této společnosti. S cílem stát se klíčovým hráčem v oblasti virtuální reality a online zábavy, Roblox má před sebou zajímavé časy.

RBLX
$36.01 $0.48 +1.35%

Možná největším lákadlem pro investory je potenciální růst a vize Robloxu jako platformy pro metaverse. S daty naznačujícími stoupající trend využívání generativních technologií umělé inteligence a rostoucího zájmu o virtuální svět, je Roblox na správné cestě k obnovení svého tržního postavení. Investoři, kteří sledují tuto dynamickou a inovativní společnost, by mohli objevit zajímavé investiční příležitosti v blízké budoucnosti.

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.