S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 акции с дивидент над 5% за стабилна пенсия

Ventseslav Vodenicharov
22. 3. 2024
1 min read

В момент, когато облигациите се предлагат с привлекателни оферти, може да е трудно да устоите на изкушението. Но какво, ако има по-добра алтернатива, която съчетава стабилен доход с потенциален растеж? Ето три дивидентни акции, които трябва да обмислите като част от портфейла си за пенсионен доход.

Във време, когато стабилността на доходите е от ключово значение за дългосрочните инвеститори, дивидентните акции с доходност над 5% представляват привлекателна инвестиционна възможност. Тези акции не само предлагат стабилен доход, но и имат потенциал за растеж, което е особено важно в борбата с инфлацията и в търсенето на дългосрочна финансова сигурност.

$ММ+0.4%

глобален конгломераткойто изследва, разработва и произвежда широка гама от продукти и технологии, включително ленти, защитни маски и медицински изделия. Наскоро компанията се споразумя с редица противоречия и правни въпроси, свързани с дефектни продукти, които може да са оказали отрицателно въздействие върху нейната репутация и акции.

MMM

3M

MMM
$105.26 $0.40 +0.38%
Target Price
150.62 (+43.09% Upside)

С текущата си дивидентна доходност от 6,5% това е една от акциите с високи дивиденти, които привличат инвеститорите. След като цената на акциите спадна с 50% от най-високата си стойност през 2021 г., 3М успешно се справи с редица противоречия и правни въпроси. Този процес на изчистване на правните проблеми помогна за възстановяване на доверието на инвеститорите, а текущото съотношение P/E от по-малко от 10 прави 3M Компанията наскоро обяви 5% увеличение на изплащаните от нея суми, което е в съответствие с тенденцията за увеличаване на дивидентите през последните години. Тези плащания на дивиденти се подкрепят от значителния свободен паричен поток на компанията, който възлиза на 5 млрд. долара годишно.

MMM

3M

MMM
$105.26 $0.40 +0.38%

Освен това оценките на анализаторите показват, че целевата цена на акциите на 3М е около 106 USD за акция, което представлява потенциална цена от 14,5 увеличение спрямо настоящата цена. Тази прогноза за растеж, съчетана с високата дивидентна доходност от 6,5%, прави 3М интересна инвестиция за инвеститори, които търсят комбинация от стабилен доход и потенциал за растеж.

Simon Property Group $SPG+0.1%

Simon Property Group е глобална компания за недвижими имоти специализирана в експлоатацията на търговски центрове и дестинации за търговия на дребно по целия свят. С текуща дивидентна доходност от 5,2 % тя предлага атрактивен начин за генериране на пасивен доход от инвестиции в недвижими имоти. През изминалата година компанията отбеляза ръст на изплащаните суми изплащане на дивиденти в размер на 3,1%, което допринася за дългосрочното нарастване на доходите на инвеститорите.

SPG
$148.79 $0.13 +0.09%
Target Price
162.45 (+9.18% Upside)

В допълнение Simon Property Group е демонстрирала своята стабилност в неспокойни времена. Въпреки опасенията за бъдещето на търговските центрове, компанията успя да запази изплащането на дивиденти благодарение на увеличението на наемите с 3,1% през последните дванадесет месеца. Този ход помага да сепредпазят инвеститорите от влиянието на инфлацията, което е ключов фактор за дългосрочна устойчивост.

SPG
$148.79 $0.13 +0.09%

Не на последно място, Simon Property Group е интересна със своя потенциал за растеж. Предвид текущата си цена SPG има все още има място място за по-нататъшен растеж, което го прави привлекателна инвестиция за инвеститори, търсещи дългосрочна стабилност и потенциал за растеж.

Brookfield Renewable $BEP-0.3%

Brookfield Renewable е един от водещите играчи в областта на възобновяема енергияспециализиран в производството, разпределението и експлоатацията на възобновяеми енергийни източници, включително водна, вятърна, слънчева и биоенергия в целия свят. С текуща дивидентна доходност от 5,8 % BEP е привлекателна инвестиция за инвеститори, които търсят стабилен пенсионен доход. Компанията наскоро увеличи изплащането на дивиденти с 5 %, което показва, че стабилна финансова позиция и ангажимент за поддържане и увеличаване на доходите на своите инвеститори.

BEP
$27.86 -$0.09 -0.32%
Target Price
40.33 (+44.76% Upside)

Освен това тя Brookfield Renewable има значителен потенциал за растеж. Акциите на компанията се търгуват на много по-ниски нива в сравнение с най-високата си цена за всички времена, което означава, че има възможност за бъдещо поскъпване. Със среден годишен ръст на изплащаните дивиденти от 5% и инфлация, която се движи между 2% и 3%, BEP предоставя на инвеститорите възможност да надминат инфлацията и да осигурят стабилен доход за своите портфейли.

BEP
$27.86 -$0.09 -0.32%

Аналитичните оценки показват, че инвеститорите могат да очакват увеличение на цените на акциите на Brookfield Renewable през следващите години. С исторически данни и тенденция на растеж на изплащаните дивиденти, BEP изглежда привлекателна инвестиция. За инвеститорите, които търсят комбинация от стабилен доход и потенциал за растеж в сектора на възобновяемата енергия, Brookfield Renewable представлява атрактивна възможност.

Отказ от отговорност: В Булиос ще намерите много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, така че винаги извършвайте собствен задълбочен анализ.

Източник.


Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.