S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

3 водещи компании в развлекателната индустрия

Ventseslav Vodenicharov
28. 3. 2024
1 min read

В сянката на днешния конкурентен развлекателен пазар тримата водещи играчи се стремят да укрепят позициите си и да постигнат исторически успех. Тази тройка компании се фокусира върху стратегии за повишаване на конкурентоспособността си и постигане на по-нататъшен успех в развлекателната индустрия. Какъв е потенциалът на тези компании да повлияят на бъдещето на развлекателната индустрия?

Докато една от компаниите се фокусира върху ефективността на съдържанието и максималното му представяне, другите се отличават като пионери в разширяването на обхвата на директните контакти с потребителите и инвестициите в съдържание. Между тези стратегически ходове и успехите, които тези компании постигат, се очаква те да окажат значително влияние върху развлекателната индустрия и да доведат до значителна промяна.

Disney $DIS+0.9%

Напоследък Disney се фокусира върху стратегии за увеличаване на оперативните си приходи и засилване на конкурентоспособността си в развлекателната индустрия. Например през първото тримесечие на 2024 г. Disney отчита повече от два пъти увеличение на оперативните приходи в развлекателната индустрия, докато оперативните приходи отспортния сегмент нарастват благодарение на силата на марката ESPN. Този ръст беше подкрепен и от силните резултати от развлекателната им Дисни паркове, които постигнаха 10% увеличение на оперативните приходи на годишна база за първото тримесечие .

DIS

Disney

DIS
$113.66 $1.04 +0.92%
Fair Price: $934.12
Kqmvjg: 6.10%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Освен това Disney активно намалява разходите си и постига значителни икономии. През 2024 г. Disney очаква да постигне свободен паричен поток от приблизително 8 млрд. USD, което ще е резултат от успешното управление на разходите и ефективното оперативно планиране. Общите разходи на Disney през първото тримесечие са се увеличили на годишна база намаляват с 4% през тримесечието, което показва, че усилията за намаляване на разходите са успешни и допринасят за рентабилността и финансовата стабилност на компанията.

DIS

Disney

DIS
$113.66 $1.04 +0.92%
Target Price
149.47 (+31.51% Upside)

Друг важен фактор за Disney е способността му да привлича и задържа интереса на клиентите. Въпреки известен спад в приходите от някои области на домашното забавление, компанията продължава да полага усилия за подобряване на основните си резултати и увеличаване привлекателността Дисни е на път да подобри привлекателността на своите продукти до края на 2024 г. запознайте се с или да надхвърли годишната си цел за намаляване на разходите в размер на 7,5 млрд. ЩАТСКИ ДОЛАРА, ЗА ДА ПОСТИГНЕ 7,7 МЛРД.

Paramount $PARA-7.0%

Фокусът на Paramount върху ефективността на съдържанието и максимизирането на производителността е отразен в успешните им цифри. Тяхната платформа за стрийминг е отбелязала почти о 40 % повече часове на ангажиране на аудиторията в сравнение с предходната година, което показва нарастващата популярност на тяхното съдържание. Наблюдава се също така 37% ръст на приходите в продажбите "директно към потребителя" през 2023 г., което показва, че Подобрения на ефективността и ефикасността на техните бизнес операции.

PARA
$12.88 -$0.98 -7.03%
Fair Price: $05.85
Vvjuwq: 75.67%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Paramount също така успешно намалява производствените разходи и увеличава възвръщаемостта на инвестициите. Производствените разходи се намаляват чрез заснемане на съдържание в чужбина, както се вижда при възложителите. Този подход е довел до баланс между високобюджетни заглавия с по-нискобюджетни заглавия и подобрена възвръщаемост на инвестициите. Сегментът на "планираните телевизионни станции" също бележи ръст, което подчертава нарастващия интерес на аудиторията към съдържанието на Paramount.

PARA
$12.88 -$0.98 -7.03%
Target Price
20.45 (+58.71% Upside)

Като цяло фокусът върху съдържанието и оперативната ефективност се вижда в увеличената гледаемост и приходите, въпреки че намаляване на разходите. Тези цифри и данни показват, че Paramount успешно поддържа своята рентабилност и подобрява конкурентоспособността си С подобрената възвръщаемост на инвестициите Paramount е готов за исторически увеличения на цените и Укрепване на позицията си в развлекателната индустрия.

Warner Bros Discovery $WBD+0.3%

Warner Bros Discovery се издига в челните редици на тенденцията за разширяване на обхвата на директния контакт с потребителите и инвестициите в съдържание, което се отразява на впечатляващите й резултати. През последното тримесечие сегментът "директни продажби" достигна близо 98 млн. абонати, което е с 20% повече на годишна база. Тези цифри подчертават силното търсене на стрийминг услуги Warner Bros Discovery. Освен това приходите от дистрибуция нараснаха с 4%, като значителен ръст бе постигнат на международните пазари. Значителното увеличение на приходите от реклама, което се ускори до над 50% в сравнение с предходното тримесечие,подчертава не само положителните бизнес резултати, но и ефективната стратегия за монетизиране на съдържанието.

WBD
$7.97 $0.02 +0.25%
Fair Price: $5.41
Saocxgli: 01.62%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Значителните инвестиции в съдържание се оказват ключов фактор за растежа на Warner Bros Discovery. Компанията стратегически инвестира в емблематични франчайзи и високо висококачествени продукцииза да засили конкурентната си позиция и да привлече широк спектър от аудитория. Например фокусът върху нови филми внася нов импулс в портфолиото им от съдържание. Усилията за възобновяване на големи филми като Супермен a Хари Потър, подчертава стремежа за използване на значителен капитал на марката. Тези инвестиции имат за цел не само да разширят предлаганото съдържание, но и да задълбочат ангажираността абонатите на и да създадат нови възможности за продажба на стоки, тематични паркове и лицензионни сделки.

WBD
$7.97 $0.02 +0.25%
Target Price
22.67 (+184.44% Upside)

Фокусът върху диверсификацията на приходите и устойчивия растеж са ключови цели на за Warner Bros Discovery. Ръстът на абонатите и нарастващите приходи от реклама показват силно пазарно търсене на техните стрийминг услуги. Този ръст допринася за постоянни потоци от приходи и разширена рентабилност. Инвестиции в съдържание, особено в емблематични филми и сериали, и фокусът върху нови филми укрепват портфолиото от съдържание на компанията и предоставят нови възможности за растеж.

Отказ от отговорност: В Булиос може да се намери много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, затова винаги правете собствен задълбочен анализ.

Източник.


Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.