S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 akcie s dividendou nad 7 %, které jsou na svých minimech

Redakce Bulios
1. 4. 2024
5 min read

Dnes se zaměříme na dividendové akcie, které vám mohou zajistit stabilní příjem a zároveň potenciál růstu vašich investic. S trhem letos plným optimismu a nejistoty, je důležité najít akcie, které vám mohou poskytnout stabilitu a potenciální zhodnocení.

Podíváme se na tři atraktivní dividendové akcie, které se vyznačují robustními základy a dlouhodobým potenciálem růstu. Tyto společnosti se obchodují poblíž svých 52týdenních minim a nabízejí investorům stabilní dividendový příjem.

Leggett & Platt $LEG-1.3%

Leggett & Platt je renomovanou společností s více než 140letou historií, která se specializuje na výrobu pružinových spirál pro pohovky a matrace. I přes nedávné výzvy, jako je nepřekonání odhadů zisku v posledních třech čtvrtletích, si společnost udržuje svou důvěryhodnost. Tato dlouhá historie fungování a významná role ve svém odvětví poskytuje společnosti stabilní základy, které jsou klíčové pro udržení tržní pozice v konkurenčním prostředí.

LEG
$12.08 -$0.16 -1.31%
Fair Price: $49.75
Bkaqlb: 62.12%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Dividendový výnos přesahuje 9 %, což je významně nad průměrem v tomto odvětví. Tato vysoká dividenda spolu s 53letou sérií zvyšování dividend ukazuje na stabilní dividendovou politiku a důvěryhodnost společnosti v očích investorů. I přes nedávné výzvy si Leggett & Platt udržuje svůj závazek k růstu a dlouhodobé stabilitě, což dává investorům důvod věřit ve schopnost společnosti přizpůsobit se a růst v konkurenčním prostředí.

LEG
$12.08 -$0.16 -1.31%
Target Price
32 (+164.90% Upside)

S očekávaným nárůstem zisku o 13 % má společnost potenciál obnovit svůj růst a posílit svou pozici. Provozování podnikání po více než sto čtyřicet let umožňuje společnosti využívat své bohaté zkušenosti a stabilitu pro pokračující růst a poskytování dlouhodobé hodnoty pro své akcionáře.

CTO Realty Growth $CTO+0.1%

CTO Realty Growth je klíčovým hráčem v oblasti realitních investičních fondů (REITs), který si získává pozornost svým zaměřením na rychle se rozvíjející městské oblasti "slunečního pásu", včetně lokalit jako Atlanta, Georgia a Texas. Tato strategie mu umožňuje využít pozitivního populačního a ekonomického růstu v těchto oblastech. S kombinací kancelářských a maloobchodních aktiv má tato společnost robustní a diverzifikované portfolio, což je klíčový faktor v době postpandemické obnovy. Analytici ocenili jeho silný provozní model, který se projevil v pozitivních finančních výsledcích, kde CTO Realty Growth porazil očekávání ve třech z posledních čtyř období.

Co se týče finančních ukazatelů, dividendový výnos se pohybuje kolem 9 %, což je nad průměrem v odvětví REITs. Tato společnost se také může pochlubit 11letou sérií po sobě jdoucích zvýšení dividend, což jí poskytuje stabilitu a atraktivitu pro investory hledající dlouhodobý pasivní příjem. S očekávaným pokračujícím růstem zájmu o nemovitosti v jižních částech Spojených států, je pravděpodobné, že společnost bude nadále prosperovat a poskytovat atraktivní výnosy svým investorům.

CTO
$17.80 -$0.01 -0.06%

Navzdory obecným výzvám, se kterými se trh nemovitostí potýká, ukazuje společnost sílu a odolnost v dnešním složitém obchodním prostředí. S pozitivními vyhlídkami na další růst a pevnou dividendovou politikou je CTO Realty Growth zaslouženě považován za jednu z atraktivních možností pro investory hledající dlouhodobé a stabilní investice v realitním sektoru.

Universal Health Realty Income Trust $UHT-0.9%

Universal Health Realty Income Trust je známým hráčem v oblasti REITs, který se specializuje na poskytování zdravotnických zařízení v USA. S rozsáhlou historií, která sahá více než 38 let zpět, a s portfoliem 76 zdravotnických zařízení ve více než 20 státech, Universal Health zaujímá významné postavení. Nedávný pokles ceny akcií o téměř 19 % může vyvolat obavy investorů, avšak strategické zaměření společnosti na odvětví zdravotnictví ji staví do výhodné pozice v období změn a potřeb rostoucího stárnoucího obyvatelstva.

Dividendový výnos dosahuje 7,9 %, což přesahuje průměr v odvětví REITs a představuje atraktivní příležitost pro investory hledající stabilní příjmy. Navzdory nedávným výzvám má společnost pevné základy, které jí umožňují těžit z očekávaného snížení úrokových sazeb a strategického zaměření na rostoucí poptávku po zdravotní péči v USA.

UHT
$37.32 -$0.32 -0.85%

S ohledem na rostoucí potřeby a demografické trendy, které podporují odvětví zdravotnictví, a s předpokládaným růstem poptávky po zdravotnických zařízeních, má Universal Health potenciál pro dlouhodobý stabilní růst a poskytování atraktivních výnosů.

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.