S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Cesta k zelené budoucnosti: 3 solární akcie pro 2Q

Redakce Bulios
3. 4. 2024
5 min read

Solární průmysl ožívá v čele s nadějemi na energetickou transformaci a třemi zajímavými investičními příležitostmi. Solární energie, zatím podhodnocená, zůstává jednou z nejdynamičtějších oblastí v energetickém sektoru. Zatímco se na první pohled zdá, že se v tomto sektoru neodehrává mnoho, pod povrchem se skrývají tři slibné akcie, které by mohly přinést investorům zajímavé výnosy.

Oblast solární energie vstupuje do nové fáze růstu, kdy vlády a korporace po celém světě investují obrovské sumy do obnovitelných zdrojů. Podle nedávných statistik zveřejněných asociací Solar Energy Industries Association vzrostla kapacita amerického solárního trhu o impozantních 51%. I když mají solární akcie obecně vysoký potenciál růstu, nebyly v roce 2023 mezi těmi nejoblíbenějšími. Některé z nich dokonce zaznamenaly pokles hodnoty. Nicméně, dobrá zpráva pro investory spočívá v tom, že 3 z těchto společností nabízejí solidní fundamenty a obchodují se slevou ve srovnání s historickými daty.

First Solar $FSLR+1.6%

First Solar se stává klíčovým hráčem v revoluci obnovitelných zdrojů energie, přičemž přináší inovativní technologie a silné vedení do boje o udržitelnější energetickou budoucnost. S tržbami v roce 2023 přesahujícími hranici 3,3 miliardy dolarů, společnost prokazuje svou schopnost růstu a adaptace na stále se měnící podmínky trhu.

FSLR
$180.51 $2.93 +1.65%
Fair Price: $397.61
Jxfggm: 1.68%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Pro rok 2024 se odhaduje nárůst zisku First Solar až o 56 %, což představuje impozantní číslo, jež láká mnohé investory. Tento růst je podpořen strategickými rozhodnutími a technologickými inovacemi, které umožňují společnosti udržet si konkurenční výhodu v dynamickém prostředí solárního průmyslu. Navzdory krátkodobým výkyvům, kde akcie za poslední rok zaznamenaly pokles o více než 20 %, je patrný vzestup důvěry investorů, což dokazuje nárůst akcií v poslední době.

FSLR
$180.51 $2.93 +1.65%
Target Price
174.14 (-3.53% Downside)

Tento vývoj naznačuje, že First Solar má stále silnou pozici a že investoři věří v její dlouhodobý potenciál jakožto lídra v oblasti obnovitelných zdrojů energie. S tímto růstem se očekává, že First Solar bude hrát stále důležitější roli v globální energetické transformaci a že bude dále inovovat a rozvíjet se v tomto klíčovém odvětví.

Canadian Solar $CSIQ+1.3%

Canadian Solar vyniká jako jeden z předních hráčů v oblasti obnovitelných zdrojů energie, s důrazem na solární technologie a široké portfolio produktů. I přes nedávné výzvy, si Canadian Solar udržuje silnou pozici a dál expanduje své aktivity. V roce 2023 společnost dosáhla rekordních tržeb ve výši 7,2 miliardy USD, což svědčí o robustnosti a stabilitě jejího podnikání.

Sice došlo ke krátkodobému poklesu zisků v posledních dvou čtvrtletích, avšak to nebrání společnosti v tom, aby nadále investovala do inovací a rozvoje nových technologií. Analytici odhadují, že Canadian Solar má potenciál zvýšit své hrubé marže, což by mohlo posílit jeho konkurenční postavení a přinést další růst. Aktuálně jsou akcie $CSIQ+1.3% obchodovány za 5násobek budoucích zisků, což představuje zajímavou příležitost pro investory hledající hodnotové akcie s potenciálem růstu.

CSIQ
$16.56 $0.21 +1.28%

Navzdory nedávnému poklesu tržeb za poslední rok, očekávají analytici, že se Canadian Solar dostane ze svého poklesu a vykáže zlepšení svých výsledků. S aktuálním ratingem Hold a cílovou cenou 25,90 USD, se může hodnota akcií CSIQ změnit v závislosti na budoucím vývoji trhu a výkonnosti společnosti.

Array Technologies $ARRY+4.8%

Společnost Array Technologies se specializuje na výrobu solárních sledovačů, které optimalizují využití sluneční energie a přinášejí efektivní řešení pro solární projekty. Díky svým technologickým inovacím a strategickému zaměření na rozvoj má společnost solidní pozici a stává se velmi důležitou společností v tomto odvětví.

V prezentaci z listopadu 2023 Array Technologies uvedla, že poptávka po solárních sledovačích roste o 30 % až 40 % rychleji než ve zbytku solárního průmyslu. Tato data naznačují rostoucí zájem o inovativní technologie, které umožňují efektivnější využití solární energie a snižují náklady na její výrobu.

ARRY
$13.06 $0.60 +4.82%

I přes dočasný pokles tržeb o 4 % meziročně, zisk na akcii výrazně vzrostl více než pětinásobně. Společnost Array Technologies se zaměřuje na zlepšení svého výhledu a očekává se, že v příštím roce dosáhne nárůstu zisku o 25 %. Array Technologies tedy může být zajímavou volbou pro investory, kteří hledají růstový potenciál.

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.