S&P 500 ^GSPC 5,058.63 +0.80%
Amazon AMZN $184.37 +3.00%
Nvidia NVDA $854.81 +2.94%
Apple AAPL $172.76 +2.05%
Alphabet GOOG $167.75 +1.32%
Meta META $443.23 +0.92%
Microsoft MSFT $397.40 +0.62%
Tesla TSLA $180.76 +0.43%

3 delnice, ki so na najnižjih ravneh doslej, z dividendami nad 7 %

Mladen Rudonja
1. 4. 2024
4 min read

Danes se bomo osredotočili na delnice z dividendami, ki vam lahko zagotovijo stalen prihodek in možnost rasti vaših naložb. Ker je trg letos poln optimizma in negotovosti, je pomembno, da poiščete delnice, ki vam lahko zagotovijo stabilnost in potencialno rast.

Ogledali smo si tri privlačne dividendne delnice, ki jih odlikujejo trdni temelji in potencial dolgoročne rasti. Ta podjetja trgujejo blizu svojih 52-tedenskih najnižjih vrednosti in vlagateljem ponujajo stabilen dohodek iz dividend.

Leggett & Platt $LEG+1.8%

Leggett & Platt je ugledno podjetje z več kot 140-letno zgodovino, specializirano za proizvodnjo vzmetnih tuljav za zofe in vzmetnice. Kljub nedavnim izzivom, kot je neizpolnjevanje ocen dobička v zadnjih treh četrtletjih, je podjetje ohranilo svojo verodostojnost. Ta dolga zgodovina poslovanja in pomembna vloga v svoji panogi zagotavljata podjetju stabilne temelje, ki so ključni za ohranjanje tržnega položaja v konkurenčnem okolju.

LEG
$13.48 $0.24 +1.77%
Fair Price: $16.21
Bwneks: 93.03%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Dividendni donos znaša več kot 9 %, kar je precej nad povprečjem panoge. Ta visoka dividenda skupaj s 53-letnim nizom povečanj dividend dokazuje stabilno dividendno politiko podjetja in njegovo verodostojnost v očeh vlagateljev. Kljub nedavnim izzivom Leggett & Platt ohranja svojo zavezanost rasti in dolgoročni stabilnosti, kar daje vlagateljem razlog za vero v sposobnost podjetja, da se prilagodi in raste v konkurenčnem okolju.

LEG
$13.48 $0.24 +1.77%
Target Price
32 (+137.30% Upside)

Ob pričakovanem povečanju dobička za 13 % ima podjetje potencial obnoviti svojo rast in okrepiti svoj položaj. Podjetje posluje že več kot sto štirideset let, kar mu omogoča, da izkoristi svoje bogate izkušnje in stabilnost za nadaljnjo rast in zagotavljanje dolgoročno vrednost za svoje delničarje.

CTO Realty Growth $CTO+0.7%

Družba CTO Realty Growth je ključni akter v panogi nepremičninskih investicijskih skladov (REIT), ki je pridobil pozornost zaradi svoje osredotočenosti na hitro rastoča mestna območja v "sončnem pasu", vključno z lokacijami, kot so Atlanta, Georgia in Teksas. Ta strategija mu omogoča, da izkoristi prednosti pozitivne rasti prebivalstva in gospodarske rasti na teh območjih. Z mešanico pisarniških in maloprodajnih sredstev ima podjetje močan in raznolik portfelj, kar je ključni dejavnik pri okrevanju po pandemiji. Analitiki so pohvalili njegov močan operativni model , ki se je odrazil vpozitivnih finančnih rezultatih, kjer Rast podjetja CTO Realty v treh od zadnjih štirih obdobij presegla pričakovanja.

Kar zadeva finančne kazalnike, je dividendni donos približno 9 %kar je nad povprečjem panoge REIT. Podjetje se ponaša tudi z 11-letnim nizom zaporednih povečanj dividend, kar mu daje stabilnost in privlačnost za vlagatelje, ki iščejo dolgoročne dividende. pasivni dohodek. Zaradi pričakovane nadaljnje rasti zanimanja za nepremičnine v južnih predelih Združenih držav bo podjetje verjetno še naprej uspešno in vlagateljem zagotavljala privlačne donose.

CTO
$17.48 $0.11 +0.66%

Kljub splošnemu izzivoms katerimi se sooča nepremičninski trg, družba v današnjem težkem poslovnem okolju kaže moč in odpornost. S pozitivnimi obeti za rast in trdno dividendno politiko družba CTO Realty Growth zasluženo velja za eno od privlačnihh možnosti za vlagatelje, ki iščejo dolgoročne in stabilne naložbe v nepremičninskem sektorju.

Universal Health Realty Income Trust $UHT+1.6%

Universal Health Realty Income Trust je znan igralec v sektorju nepremičninskih skladov, ki je specializiran za zagotavljanje zdravstvenih ustanov v ZDA. Z bogato zgodovino , ki sega več kot38 let nazaj, in portfeljem 76 zdravstvenih ustanov v več kot 20 zveznih državah , Universal Health ima pomembno prisotnost. Nedavni skoraj 19-odstotni padec cene delnic je morda vzbudil zaskrbljenost vlagateljev, vendar je podjetje zaradi svoje strateške usmerjenosti v zdravstveni sektor v ugodnem položaju v obdobju sprememb in potreb vse starejšega prebivalstva.

Dividendni donos je 7,9 %, kar presega povprečje . v sektorju REIT in predstavlja privlačno priložnost za vlagatelje, ki iščejo stabilen dohodek. Kljub nedavnim izzivom ima družba trdne temelje, ki ji omogočajo, da izkoristi pričakovane znižanja obrestnih mer in strateške osredotočenosti na vse večje povpraševanje po zdravstveni oskrbi v ZDA.

UHT
$36.42 $0.56 +1.56%

V luči naraščajočega in demografskih trendov, ki spodbujajo zdravstveno industrijo, ter ob predvideni rasti povpraševanja po zdravstvenih ustanovah ima družba Universal Health potencial za dolgoročno rast. stabilno rast in zagotoviti privlačne donose.

Opozorilo: Na portalu Bulios boste našli veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno sami opravite temeljito analizo.

Vir.


Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.