S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Пътят към зелено бъдеще: 3 акции на соларни компании за 2Q

Teodor Aleksandrov
3. 4. 2024
1 min read

Соларната индустрия се съживява, водена от надеждите за енергийна трансформация и три вълнуващи инвестиционни възможности. Слънчевата енергия, макар и подценена, остава една от най-динамичните области в енергийния сектор. Макар на пръв поглед да не изглежда, че в сектора се случва много, под повърхността се крият три обещаващи акции, които могат да осигурят на инвеститорите интересна възвръщаемост.

Секторът на слънчевата енергия навлиза в нова фаза на растеж, като правителствата и корпорациите по света инвестират огромни суми във възобновяема енергия. Според последните статистически данни, публикувани от Асоциацията на соларните енергийни индустрии, капацитетът на американския пазар на слънчева енергия е нараснал с впечатляващите 51%. Въпреки че акциите на соларни компании като цяло имат висок потенциал за растеж, те не са сред най-популярните през 2023 г. При някои от тях дори се наблюдаваше спад на стойността им. Добрата новина за инвеститорите обаче е, че 3 от тези компании предлагат солидни фундаментални показатели и се търгуват с отстъпка в сравнение с историческите данни.

First Solar $FSLR+0.7%

First Solar се превръща в ключов играч в революцията на революцията в областта на възобновяемата енергия енергийна революция, като внася иновативна технология и силно лидерство в борбата за по-устойчиво енергийно бъдеще. С приходи, надвишаващи през 2023 г. 3,3 млрд. долара, компанията демонстрира способността си да расте и да се адаптира към постоянно променящите се пазарни условия.

FSLR
$177.58 $1.28 +0.73%
Fair Price: $587.05
Nqadbv: 88.59%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

За 2024 г. се предвижда ръст на приходите First Solar до 56% - впечатляваща цифра, която привлече много инвеститори. Този растеж е подкрепен от стратегически решения и технологични иновации, които позволяват на компанията да поддържа конкурентно предимство в динамичната среда на соларната индустрия. Въпреки краткосрочните колебания, при които акциите отбелязаха спад от над 20% през последната година, се наблюдава забележимо повишаване на доверието на инвеститорите, за което свидетелства неотдавнашният ръст на акциите.

FSLR
$177.58 $1.28 +0.73%
Target Price
174.14 (-1.94% Downside)

Тези събития показват, че First Solar все още е в силна позиция и че инвеститорите вярват в нейния дългосрочен потенциал като лидер в сектора на възобновяемата енергия. С този растеж се очаква First Solar да играе все по-важна роля в Глобален енергийната трансформация и да продължи да прави нововъведения и да се развива в този ключов сектор.

Canadian Solar $CSIQ+0.9%

Canadian Solar се откроява като един от водещите играчи в сектора на възобновяемата енергия, с акцент върху соларните технологии и широко портфолио Въпреки неотдавнашните предизвикателства Canadian Solar запазва силни позиции и продължава да разширява дейността си. През 2023 г. компанията постигна рекордни приходи в размер на 7,2 млрд. USD, което е доказателство за устойчивостта и стабилността на нейния бизнес.

Въпреки че през последните две тримесечия се наблюдава краткосрочен спад в приходите, това не попречи на компанията да продължи да инвестира в иновации и разработване на нови технологии. Анализаторите оценяват, че Canadian Solar има потенциал да увеличи брутните си маржове, което би могло да засили конкурентната й позиция и да осигури по-нататъшен растеж. Понастоящем акциите на $CSIQ+0.9% се търгуват на цена 5 пъти по-висока от бъдещата печалба, което представлява интересна възможност за инвеститорите, които търсят стойностни акции с потенциал за растеж.

CSIQ
$16.35 $0.14 +0.86%

Въпреки неотдавнашния спад в продажбите на 53,5 % за последната година, анализаторите очакват Canadian Solar да излезе от кризата и да отчете по-добри резултати. С текущ рейтинг от Hold и целева цена от 25,90 USD, стойността на акциите на CSIQ може да се промени в зависимост от бъдещото развитие на пазара и резултатите на компанията.

Array Technologies $ARRY+1.0%

Array Technologies е специализирана в производството на слънчеви тракери, които оптимизират използването на слънчевата енергия и осигуряват ефективни решения за соларни проекти. Със своите технологични иновации и стратегически фокус върху растежа, компанията е в стабилна позиция да се превърне в много важна компания в бранша.

В презентацията от ноември 2023 г. Array Technologies заяви, че търсенето на соларни тракери расте с30-40 % по-бързо от останалата част от соларната индустрия. Тези данни показват нарастващ интерес към иновативни технологии, които позволяват по-ефективно използване на слънчевата енергия и намаляват разходите за производство на слънчева енергия.

ARRY
$12.46 $0.12 +0.97%

Въпреки временния спад в продажбите на 4 % спрямо предходната година, печалбата на акция значително се увеличиха повече от пет пъти. Array Technologies се фокусира върху подобряването на перспективите си и се очаква да постигне ръст на приходите от 25 %. Така Array Technologies може да бъде интересен избор за инвеститорите, които търсят потенциал за растеж.

Отказ от отговорност: В Bulios може да се намери много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, затова винаги правете собствен задълбочен анализ.

Източник.

Прочетете цялата статия безплатно?
Продължете 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.