S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

A zöld jövő felé vezető út: 3 napelemes részvény a 2Q-ban

Adorján Fülöp
3. 4. 2024
6 min read

A napenergia-ipar életre kel, az energiaátalakítással kapcsolatos remények és három izgalmas befektetési lehetőség vezetésével. A napenergia, bár alulértékelt, továbbra is az egyik legdinamikusabb terület az energiaszektorban. Bár első pillantásra úgy tűnik, hogy nem sok minden történik az ágazatban, három ígéretes részvény lapul a felszín alatt, amelyek érdekes hozamot biztosíthatnak a befektetőknek.

A napenergia-ágazat a növekedés új szakaszába lép, mivel a kormányok és a vállalatok világszerte hatalmas összegeket fektetnek be a megújuló energiába. A Solar Energy Industries Association által nemrégiben közzétett statisztikák szerint az amerikai napenergia-piac kapacitása lenyűgöző mértékben, 51%-kal nőtt. Bár a napelemes részvények általában nagy növekedési potenciállal rendelkeznek, 2023-ban nem tartoztak a legnépszerűbbek közé. Néhányuknak még az értéke is csökkent. A befektetők számára azonban jó hír, hogy e vállalatok közül 3 szilárd fundamentumokat kínál, és a történelmi adatokhoz képest árengedménnyel kereskednek.

First Solar $FSLR+1.6%

A First Solar a forradalom kulcsszereplőjévé válik. a megújuló energiaforrások forradalmának energiaforradalomnak, innovatív technológiát és erős vezető szerepet hozva a fenntarthatóbb energetikai jövőért folytatott küzdelemben. A 2023-as bevételek meghaladják 3,3 milliárd dollárt, a vállalat bizonyítja, hogy képes növekedni és alkalmazkodni a folyamatosan változó piaci feltételekhez.

FSLR
$180.51 $2.93 +1.65%
Fair Price: $611.29
Etjlsk: 8.27%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

A 2024-es évre a bevétel növekedése az előrejelzések szerint First Solar akár 56%-os növekedést prognosztizál, ami lenyűgöző szám, és sok befektetőt vonzott. Ezt a növekedést stratégiai döntések és technológiai innovációk támogatják, amelyek lehetővé teszik a vállalat számára, hogy megőrizze versenyelőnyét a dinamikus napenergia-ipari környezetben. A rövid távú ingadozások ellenére, amikor a részvény az elmúlt évben több mint 20%-os csökkenést szenvedett el, a befektetői bizalom érezhetően megnőtt, amit a részvény legutóbbi emelkedése is bizonyít.

FSLR
$180.51 $2.93 +1.65%
Target Price
174.14 (-3.53% Downside)

Ezek a fejlemények arra utalnak, hogy a First Solar továbbra is erős helyzetben van, és a befektetők hisznek a hosszú távú potenciáljában, mint egy vezető vállalat a megújuló energiaszektorban. Ezzel a növekedéssel a First Solar várhatóan egyre fontosabb szerepet fog játszani a Globális energetikai átalakulásban, és továbbra is folytatja az innovációt és fejlesztést ebben a kulcsfontosságú ágazatban.

Canadian Solar $CSIQ+1.3%

A Canadian Solar a megújuló energiaszektor egyik vezető szereplőjeként tűnik ki, a napenergia-technológiára és a napelemekre helyezve a hangsúlyt. széles portfólió A közelmúltbeli kihívások ellenére a Canadian Solar erős pozíciót tart fenn, és folytatja tevékenységének bővítését. A vállalat 2023-ban rekordbevételt ért el, amely elérte a 7,2 milliárd 7,7 milliárd USD-t, ami üzleti tevékenységének szilárdságát és stabilitását bizonyítja.

Bár az elmúlt két negyedévben rövid távú bevételcsökkenés volt tapasztalható, ez nem akadályozta meg a vállalatot abban, hogy továbbra is az innovációba és az új technológiák fejlesztésébe fektessen be. Elemzők becslése szerint Canadian Solar képes növelni bruttó árrését, ami erősítheti versenyhelyzetét és további növekedést eredményezhet. Jelenleg a$CSIQ+1.3%részvényeivel a jövőbeli nyereség5-szörösén kereskednek , ami érdekes lehetőséget kínál a növekedési potenciállal rendelkező értékpapírokat kereső befektetők számára.

CSIQ
$16.56 $0.21 +1.28%

A közelmúltban bekövetkezett értékesítési visszaesés ellenére a 53,5 % az elmúlt évben, az elemzők arra számítanak, hogy a Canadian Solar kitör a visszaesésből és javuló eredményekről számol be. A jelenlegi minősítés Hold, a célár pedig 25,90 USDa CSIQ részvények értéke a jövőbeli piaci fejlemények és a vállalat teljesítményének függvényében változhat.

Array Technologies $ARRY+4.8%

Az Array Technologies a következők gyártására specializálódott napelemes nyomkövető rendszerek gyártására, amelyek optimalizálják a napenergia felhasználását, és hatékony megoldásokat kínálnak a napenergia-projektek számára. Technológiai innovációival és a növekedésre való stratégiai összpontosításával a vállalat szilárd helyzetben van ahhoz, hogy az iparág egyik nagyon fontos vállalatává váljon.

A 2023. novemberi bemutatóban Array Technologies kijelentette, hogy a napelemes követőberendezések iránti kereslet 30-40%-kal gyorsabban növekszik , mint a napenergia-ipar többi ágazata. Ezek az adatok azt jelzik, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az olyan innovatív technológiák iránt, amelyek lehetővé teszik a napenergia hatékonyabb felhasználását és csökkentik a napenergia-termelés költségeit.

ARRY
$13.06 $0.60 +4.82%

Az értékesítés átmeneti visszaesése ellenére a 4 % az előző évhez képest, az egy részvényre jutó eredmény jelentősen több mint ötszörösére nőtt. Az Array Technologies a kilátások javítására összpontosít, és a várakozások szerint a nyereség növekedése 25 %. Így az Array Technologies érdekes opció lehet a növekedési potenciált kereső befektetők számára.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Forrás: Bulibulista.com (Bulibulista.hu)

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.