S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Pot v zeleno prihodnost: 3 zaloge sončnih elektrarn v 2. četrtletju

Primoz Krajnc
3. 4. 2024
4 min read

Sončna industrija se prebuja zaradi upanja na energetsko preobrazbo in treh vznemirljivih naložbenih priložnosti. Čeprav je sončna energija podcenjena, ostaja eno najbolj dinamičnih področij v energetskem sektorju. Čeprav se na prvi pogled zdi, da se v tem sektorju ne dogaja veliko, se pod površjem skrivajo tri obetavne delnice, ki lahko vlagateljem zagotovijo zanimive donose.

Sektor sončne energije vstopa v novo fazo rasti, saj vlade in korporacije po vsem svetu vlagajo ogromne zneske v obnovljive vire energije. Po nedavnih statističnih podatkih, ki jih je objavilo združenje Solar Energy Industries Association, se je zmogljivost ameriškega trga sončne energije povečala za impresivnih 51 %. Čeprav imajo sončne delnice na splošno velik potencial rasti, pa leta 2023 niso bile med najbolj priljubljenimi. Pri nekaterih se je njihova vrednost celo zmanjšala. Vendar je dobra novica za vlagatelje ta, da 3 od teh podjetij ponujajo trdne temelje in se v primerjavi s preteklimi podatki trgujejo s popustom.

First Solar $FSLR+1.5%

Podjetje First Solar postaja ključni igralec v revoluciji revolucije na področju obnovljivih virov energije. energetske revolucije, saj v boj za bolj trajnostno energetsko prihodnost prinaša inovativno tehnologijo in močno vodstvo. S prihodki, ki bodo leta 2023 presegli 3,3 milijarde dolarjev, podjetje dokazuje, da je sposobno rasti in se prilagajati nenehno spreminjajočim se razmeram na trgu.

FSLR
$197.59 $2.97 +1.53%
Fair Price: $538.68
Lmlows: 57.61%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Za leto 2024 je napovedana rast prihodkov First Solar do 56 %, kar je impresivna številka, ki je pritegnila številne vlagatelje. To rast podpirajo strateške odločitve in tehnološke inovacije, ki podjetju omogočajo ohranjanje konkurenčne prednosti v dinamičnem okolju solarne industrije. Kljub kratkoročnim nihanjem, ko je delnica v zadnjem letu zabeležila več kot 20-odstotni padec, je opazno povečanje zaupanja vlagateljev, kar dokazuje tudi nedavni porast delnice.

FSLR
$197.59 $2.97 +1.53%
Target Price
174.14 (-11.87% Downside)

Ti dogodki kažejo, da je družba First Solar še vedno v močnem položaju in da vlagatelji verjamejo v njen dolgoročni potencial kot vodilni v sektorju obnovljivih virov energije. Pričakuje se, da bo družba First Solar s to rastjo igrala vse pomembnejšo vlogo v Globalni energetski preobrazbi ter da bo še naprej inovirala in se razvijala v tem ključnem sektorju.

Canadian Solar $CSIQ-2.2%

Družba Canadian Solar izstopa kot eden vodilnih akterjev v sektorju obnovljivih virov energije, s poudarkom na solarni tehnologiji in širokim portfeljem Kljub nedavnim izzivom družba Canadian Solar ohranja močan položaj in še naprej širi svoje dejavnosti. V letu 2023 je družba dosegla rekordne prihodke v višini 7,2 milijarde USD, kar je dokaz trdnosti in stabilnosti njenega poslovanja.

Čeprav je v zadnjih dveh četrtletjih prišlo do kratkoročnega zmanjšanja dobička, to družbi ni preprečilo, da bi še naprej vlagala v inovacije in razvoj novih tehnologij. Analitiki ocenjujejo, da bo Canadian Solar lahko poveča svoje bruto marže, kar bi lahko okrepilo njegov konkurenčni položaj in zagotovilo nadaljnjo rast. Trenutno se delnice družbe $CSIQ-2.2% trgujejo po 5-kratniku prihodnjih dobičkov, kar predstavlja zanimivo priložnost za vlagatelje, ki iščejo vrednostne delnice s potencialom rasti.

CSIQ
$15.71 -$0.35 -2.18%

Kljub nedavnemu zmanjšanju prodaje 53,5 % v zadnjem letu, analitiki pričakujejo, da se bo družba Canadian Solar izvila iz krize in poročala o boljših rezultatih. S trenutno oceno "drži" in ciljno ceno 25,90 USDse lahko vrednost delnice CSIQ spremeni glede na prihodnji razvoj trga in uspešnost podjetja.

Array Technologies $ARRY-3.4%

Podjetje Array Technologies je specializirano za proizvodnjo solarnih sledilnih naprav, ki optimizirajo uporabo sončne energije in zagotavljajo učinkovite rešitve za sončne projekte. S svojimi tehnološkimi inovacijami in strateško usmerjenostjo v rast je podjetje v dobrem položaju, da postane zelo pomembno podjetje v panogi.

V predstavitvi novembra 2023 Array Technologies navedlo, da povpraševanje po solarnih sledilnih napravah raste za30 do 40 % hitreje kot v preostali solarni industriji. Ti podatki kažejo na vse večje zanimanje za inovativne tehnologije, ki omogočajo učinkovitejšo uporabo sončne energije in zmanjšujejo stroške proizvodnje sončne energije.

ARRY
$10.96 -$0.38 -3.35%

Kljub začasnemu upadu prodaje 4 % v primerjavi s prejšnjim letom, se je dobiček na delnico znatno povečal za več kot petkrat. Družba Array Technologies je osredotočena na izboljšanje svojih obetov in bo po pričakovanjih dosegla rast dobička v višini 25 %. Zato je družba Array Technologies lahko zanimiva možnost za vlagatelje, ki iščejo potencial rasti.

Opozorilo: Na portalu Bulios je mogoče najti veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito lastno analizo.

Vir.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.