S&P 500 ^GSPC 5,115.66 +1.02%
Apple AAPL $184.50 +6.63%
Nvidia NVDA $872.65 +1.69%
Tesla TSLA $182.85 +1.58%
Microsoft MSFT $403.66 +1.46%
Meta META $445.87 +0.95%
Amazon AMZN $186.00 +0.69%
Alphabet GOOG $168.40 -0.03%

3 légitársaságot érint a Boeing problémái

Adorján Fülöp
4. 4. 2024
6 min read

A Boeing, a világ egyik legnagyobb kereskedelmi repülőgépgyártója olyan megrázkódtatások sorozatával néz szembe, amelyek árnyékot vetnek a repülőgépipar többi szereplőjére. Három nagyvállalat küzd a Boeing problémái által okozott turbulenciák hatásaival.

A Boeing vezérigazgatója, Dave Calhoun nemrég jelentette be távozását, ami újabb bizonytalansági hullámot indított el a repülőgépipari óriás jövőjét illetően. Az FAA, a kongresszus intézkedései és a szigorú ellenőrzések súlyos hibákat tártak fel a Boeing biztonsági protokolljaiban, ami drámai hatással volt a befektetők bizalmára és természetesen a vállalat részvényeire.

United Airlines $UAL+0.9%

A United Airlines kellemetlen helyzetbe került, miután az FAA biztonsági problémák miatt fokozta a légitársaság felügyeletét. A vállalat részvényei a közelmúltban a következőkkel estek 5 %. Ennek oka az ideiglenes földelés Boeing 737 MAX 9 típusú repülőgépek, amelyeket a légitársaság használt. A légitársaság becslései szerint a veszteséget 35 és 85 cent közötti részvényenként, ami jelentős veszteség a korábbi időszakokhoz képest. A társaságot sújtó súlyos biztonsági problémák miatt a menetrend szerinti járatok 11%-át kellett törölnie, aminek komoly gazdasági következményei vannak.

UAL
$52.15 $0.47 +0.91%
Fair Price: $72.54
Ziajxg: 7.20%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Idén a vállalat arra számít, hogy ez a helyzet 2-4milliárd dolláros veszteséget okoz , ami jelentős változás, mivel a cég korábban nyereséges volt. Ezek a gazdasági károk azFAA döntésének közvetlen következményei , és mostantól az egyik legnagyobb probléma, amellyel a vállalatnak szembe kell néznie. United Airlines foglalkoznia kell. A vállalat működési teljesítménye most komolyan veszélybe került, és a menedzsmentnek meg kell próbálnia olyan stratégiát találni, amellyel leküzdhető ez a válság és helyreállítható a befektetők bizalma.

UAL
$52.15 $0.47 +0.91%

Ezen túlmenően a United Airlinesnak szembe kell néznie a következőkkel óriási nyomás nehezedik a légi közlekedés biztonságának hiánya miatt aggódó közvélemény részéről. FBI most az ajtózár incidensét lehetséges bűncselekményként vizsgálja, ami tovább növeli a vállalatra nehezedő nyomást. Ez a bizonytalanság negatívan hat a a vállalat hírnevére United Airlines hírnevére, és hatással lehet a hosszú távú üzleti teljesítményére.

Alaska Air Group $ALK+0.5%

AzAlaska Air Group részvényei tavaly drámai zuhanással szembesültek, egy időszak alatt akár 44%-ot iszuhantak . Ez a csökkenés több mint 10 milliárddolláros veszteséget jelentett avállalat piaci kapitalizációjában . A$ALK+0.5%részvényei idén szintén több %-os zuhanást szenvedtek el az ajtódugós incidens miatt. A légitársaság most megpróbálja kezelni ezt a válságot és helyreállítani a befektetők bizalmát.

Míg a Alaska Air Group gazdasági nehézségekkel küzd, továbbra is technikai problémákkal küzd. A vállalat teljes flottája Boeing 737-es sorozatú repülőgépekből áll, amelyeketmost szigorúan ellenőriznek biztonsági problémák miatt. Ez a helyzet nagyon problematikus a vállalat számára, mivel az üzemeltetésben bekövetkező késések és a repülőgépek rendelkezésre állásának hiánya további gazdasági veszteségeket okozhat.

ALK
$42.92 $0.22 +0.51%

A válság következtében a$ALK+0.5%részvényei alacsony szinten vannak , ami jelentős visszaesést jelent a korábbi stabil és növekedési időszakokhoz képest. A vállalatnak most keményen kell dolgoznia, hogy megoldja ezeket a problémákat, és stratégiákat találjon, hogy kilábaljon ebből a nehéz helyzetből, és helyreállítsa a bizalmat mind a befektetők, mind az utasok körében.

American Airlines $AAL+0.8%

Az American Airlines, bár a világ egyik legnagyobb légitársasága, a viharos év kihívásaival néz szembe. A vállalat nemrégiben bejelentette legnagyobb megrendelését repülőgépek 2011 óta, befektetve 175 milliárd 175 új repülőgépre az Airbus, a Boeing és a brazil Embraer gyártótól. A beruházás célja a vállalat flottájának modernizálása és a versenyképesség javítása.

AAL
$13.97 $0.11 +0.77%
Fair Price: $96.73
Cglwag: 64.41%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Azonban, bár a American Airlines a jövőbe kíván befektetni, a légiközlekedési ágazatot sújtó jelenlegi problémák következményeivel is meg kell küzdenie. A Boeing márkába vetett bizalom elvesztése és a repülőgépek biztonságával kapcsolatos bizonytalanság komoly hatással van avállalat működésére . Az$AAL+0.8%részvényei az elmúlt évben mindössze 5%-kal emelkedtek, ami átlag alatti teljesítmény, az elmúlt öt évben pedig58%-kal csökkentek. Ez a stagnálás és a részvények értékének csökkenése a befektetők bizonytalanságát tükrözi a vállalat jövőjével kapcsolatban.

AAL
$13.97 $0.11 +0.77%

Az American Airlines számára most az a legfontosabb, hogy megtalálja egyensúlyt a jövőbe való befektetés és a jelenlegi kihívások kezelése között, amelyek hatással vannak a működésére és a hitelességét. A vállalatnak gyorsan kell alkalmazkodnia a változásokhoz, és innovatív stratégiákat kell keresnie.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése teljes mértékben az Ön kezében van, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Source.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.