S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

3 részvényt veszélyeztet az osztalékcsökkentés

György Sárosi
5. 4. 2024
5 min read

A jelenlegi környezetben három vállalat került forró helyzetbe az osztalékfizetésük potenciális veszélyeztetettsége miatt. Míg sok befektető az osztalékhozamra helyezte a hangsúlyt döntései elsődleges kritériumaként, az események és e vállalatok pénzügyi teljesítménye arra utal, hogy osztalékpolitikájuk kihívásokkal nézhet szembe.

Ezek a fejlemények azt jelzik, hogy a hagyományos osztalékbefektetési stratégiák jelentős nyomás alá kerülhetnek a jelenlegi volatilitás és változékonyság miatt. A befektetőknek tehát alkalmazkodniuk kell az új kihívásokhoz, és újra kell értékelniük az e három osztalékos részvényre vonatkozó megközelítésüket, hogy minimalizálják a potenciális kockázatokat és biztosítsák portfóliójuk hosszú távú stabilitását.

Wendy's $WEN-3.9%

A Wendy's egy amerikai étteremlánc gyorsétteremlánc amely elsősorban a hamburgerekre összpontosít. A céget 1969-ben alapították, és azóta egy olyan lánccá nőtte ki magát, amely a következőkből áll több ezer étteremlánccá nőtte ki magát az Egyesült Államokban és a világ más országaiban.

Wendy's a közelmúltban a korrigált részvényenkénti nyereség csökkenése, ami fontos jelzés az osztalékbefektetők számára. Ez a nyereségcsökkenés potenciális nehézségekre utal, amelyek befolyásolhatják a vállalat jelenlegi osztalékfizetéseinek fenntarthatóságát. Egy másik árulkodó mutató a múltbeli nyereségtrend, amely az elmúltöt évben nem mutatott jelentős növekedést, ami aggodalomra adhat okot a vállalat jövőbeli növekedésével és stabilitásával kapcsolatban.

WEN
$19.17 -$0.77 -3.86%

A közelmúltban a Wendy's a szolgáltatásainak bővítésére és marketingjének javítására összpontosított, ami a hatással lehet a a vállalat általános nyereségére. Ezek a további kiadások befolyásolhatják az osztalékfizetésre rendelkezésre álló pénzeszközöket, és csökkenthetik a vonzerejét befektetés vonzerejét az osztalékot fizető befektetők számára.

Cracker Barrel $CBRL-1.2%

A Cracker Barrel, ismert nevén Cracker Barrel Old Country Store, egy amerikai üzletlánc. étteremlánc és vegyesboltok, amely a déli konyhára specializálódott, miközben különféle ajándéktárgyak és lakberendezési cikkeket kínál. Ez egy kombinált étterem és ajándékbolt, amely autentikus déli élményt kínál vásárlóinak.

Cég Cracker Barrel 2019 óta részvényenként 1,30 dollár osztalékot fizet , ami7,9%-os hozamot jelent. Ez az állandóság fontos az osztalékbefektetők számára, de a közelmúltbeli pénzügyi adatok kérdéseket vetnek fel a kifizetés fenntarthatóságával kapcsolatban. Az elmúlt évben a vállalat apénzforgalmának 94%-át fizette ki osztalékként, és az eredményének több mint 116%-át. Ezek a számok arra utalnak, hogy a vállalat a szokásosnál nagyobb arányban fizet osztalékot, és ez aggasztó lehet a befektetők számára.

CBRL
$55.50 -$0.67 -1.19%

Az év elején a Cracker Barrel beszámolt az eredményeiről, amelyek az előző évhez képest nyereségcsökkenést mutattak. A vállalat egy részvényre jutó eredménye az év eleji csúcspontja óta csökkent. 2021ami aggodalomra adhat okot az osztalékfizetés jövőbeli stabilitásával kapcsolatban. Bár a vállalat fenn kívánja tartani a magas osztalékhozamot, a közelmúltbeli fejlemények arra utalnak, hogy a csökkentésre utal osztalék csökkentésére a pénzügyi helyzet fenntarthatóságának biztosítása érdekében.

Hasbro $HAS-0.9%

A Hasbro a világ egyik vezető gyártója és forgalmazója a játékok, játékok és szórakoztató termékek forgalmazója. Portfóliójuk a gyermekek és felnőttek számára készült termékek széles skáláját tartalmazza, köztük olyan ikonikus márkákat, mint a Monopoly, Transformers, My Little Pony, Play-Doh, Nerf és még sok más.

HAS
$60.91 -$0.57 -0.93%
Fair Price: $48.29
Dhtxne: 44.31%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

A vállalat Hasbro az elmúlt évben számos kihívással nézett szembe, amelyek rányomták bélyegüket az eredményjelentésre. A bevétel 15%-os csökkenésével és részvényenként 10,73 dolláros nettó veszteséggel ez egy kihívásokkal teli év volt . A nehézségek ellenére azonban a Hasbro továbbra is 0,70 dolláros részvényenkénti osztalékot fizetett, ami 5,1%-os hozamot jelent .

HAS
$60.91 -$0.57 -0.93%

A legutóbbi osztalékfizetés akár a nyereség 160%-át a vállalat nyereségének a 25%-át, ami egy lehetséges fenntarthatatlanságra utal a jelenlegi osztalékpolitika fenntarthatatlanságára utal. A Hasbro emellett adósságcsökkentési célt is kitűzött, és tavaly 506 millió dollárt költött erre. Ez a stratégia befolyásolhatja az osztalékfizetésre rendelkezésre álló forrásokat, és táplálhatja az esetleges osztalékcsökkentésről szóló spekulációkat.

Jogi nyilatkozat: A Bulios-on sok inspirációt talál, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Source.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.