S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

3 hisse temettü kesintisi riski altında

Halil Toprak
5. 4. 2024
4 min read

Mevcut ortamda, üç şirket temettü ödemelerine yönelik potansiyel tehdit nedeniyle kendilerini sıcak koltukta buluyor. Birçok yatırımcı temettü verimini kararlarında birincil kriter olarak vurgularken, olaylar ve bu şirketlerin finansal performansları temettü politikalarının zorluklarla karşılaşabileceğini gösteriyor.

Bu gelişmeler, geleneksel temettü yatırım stratejilerinin mevcut dalgalanma ve değişkenlik nedeniyle önemli bir baskı altında kalabileceğine işaret ediyor. Bu nedenle yatırımcıların yeni zorluklara uyum sağlamaları ve potansiyel riskleri en aza indirmek ve portföylerinin uzun vadeli istikrarını sağlamak için bu üç temettü hissesine yaklaşımlarını yeniden değerlendirmeleri gerekiyor.

Wendy's $WEN-1.9%

Wendy's bir Amerikan restoran zinciridir fast food restoran zinciri öncelikli olarak hamburgere odaklanıyor. 1969 yılında kuruldu ve o zamandan beri bir hamburger zinciri haline geldi. binlerce Amerika Birleşik Devletleri ve dünyanın diğer ülkelerindeki restoranlar.

Wendy's son zamanlarda Temettü yatırımcıları için önemli bir sinyal olan düzeltilmiş hisse başına kazançta düşüş. Kazançlardaki bu düşüş , şirketin mevcut temettü ödemelerinin sürdürülebilirliğinietkileyebilecek potansiyel zorluklara işaret etmektedir. Bir başka önemli gösterge de, son beş yılda önemli bir büyüme göstermeyen ve şirketin gelecekteki büyümesi ve istikrarı hakkında endişelere yol açabilecek tarihsel kazanç eğilimidir .

WEN
$19.62 -$0.37 -1.85%

Yakın geçmişte Wendy's, hizmetlerini genişletmeye ve pazarlamasını geliştirmeye odaklanmıştır. etki Şirketin genel karı üzerinde. Bu ek harcamalar, temettü ödemeleri için mevcut fonları etkileyebilir ve çekiciliği azaltmak temettü yatırımcıları için yatırım.

Cracker Barrel $CBRL-3.1%

Cracker Barrel, Cracker Barrel Old Country Store olarak bilinen bir Amerikan mağazalar zinciridir. restoran zinciri Güney mutfağında uzmanlaşan ve aynı zamanda çeşitli ürünler sunan marketler Hatıra Eşyaları ve ev mobilyaları. Müşterilerine otantik bir Güney deneyimi sunan bir restoran ve hediyelik eşya dükkanı kombinasyonudur.

Şirket Cracker Barrel 2019'dan bu yana hisse başına 1,30 dolar temettü ödeyerek %7,9 getiri sağladı. Bu tutarlılık temettü yatırımcıları için önemlidir, ancak son finansal veriler bu ödemenin sürdürülebilirliği konusunda soru işaretleri yaratmaktadır. Geçtiğimiz yıl şirket ,nakit akışının%94 'ünü temettü olarak öderken, kazancının %116'sından fazlasını dağıttı. Bu rakamlar, şirketin normalden daha yüksek bir oranda temettü ödediğini gösteriyor ve bu durum yatırımcılar için endişe verici olabilir.

CBRL
$56.36 -$1.83 -3.14%

Bu yılın başlarında Cracker Barrel, bir önceki yıla göre kârında bir düşüş olduğunu gösteren sonuçlarını bildirdi. Şirketin hisse başına kazancı yılın başında zirve yaptığından bu yana düştü 2021Bu da temettü ödemelerinin gelecekteki istikrarı konusunda endişelere yol açabilir. Şirket yüksek temettü verimini sürdürme niyetinde olsa da, son gelişmeler olası bir indirgeme Finansal pozisyonunun sürdürülebilirliğini sağlamak için temettü.

Hasbro $HAS-1.6%

Hasbro, dünyanın önde gelen oyun üreticisi ve dağıtıcılarından biridir. oyuncaklar, oyunlar ve eğlence ürünleri. Portföylerinde çocuklar ve yetişkinler için geniş bir ürün yelpazesi bulunmaktadır ve bunlar arasında şu ikonik markalar yer almaktadır MonopolyTransformers, My Little Pony, Play-Doh, Nerf ve çok daha fazlası.

HAS
$60.34 -$0.96 -1.57%
Fair Price: $98.35
Eefbma: 2.60%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Şirket Hasbro geçtiğimiz yıl kazanç raporuna damgasını vuran çeşitli zorluklarla karşılaştı. Gelirde %15'lik bir düşüş ve hisse başına 10,73 dolarlık net zararla, zorluklarla dolu bir yıl oldu. Ancak, bu zorluklara rağmen Hasbro hisse başına 0,70 dolar temettü ödemeye devam etti ve bu da%5,1'lik bir getiri sağladı.

HAS
$60.34 -$0.96 -1.57%

Yakın zamanda yapılan temettü ödemesi Kazancın %160'ı şirketin olası bir sürdürülemezli̇k mevcut temettü politikasının bir parçasıdır. Hasbro ayrıca bir borç azaltma hedefi belirlemiş ve geçen yıl bunun için 506 milyon dolar harcamıştır. Bu strateji temettü ödemeleri için mevcut kaynakları etkileyebilir ve olası bir temettü kesintisi spekülasyonunu körükleyebilir.

Yasal Uyarı: Bulios'ta birçok ilham kaynağı bulabilirsiniz, ancak hisse senedi seçimi ve portföy oluşturma size bağlıdır, bu nedenle her zaman kendi analizinizi yapın.

Kaynak.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.