S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

3 kulcsfontosságú részvény a közlekedési ágazatban, nagy növekedési potenciállal

Adorján Fülöp
10. 4. 2024
8 min read

Az utóbbi időben a szállítási és logisztikai ágazat a világgazdaság egyik legfontosabb pillérévé vált, ami számos érdekes befektetési lehetőséget rejt magában. Ahogy a világ fokozatosan átáll a világméretű kihívásokra való reagálástól az új üzleti normák felé, az e-kereskedelem és a globális kereskedelem dinamikus növekedése új kihívások és lehetőségek elé állítja az ágazat kulcsszereplőit. A több milliárd dolláros bevételekkel, valamint a technológiába és a fenntartható gyakorlatokba történő befektetésekkel ez a három vállalat nemcsak a szállítás jövőjét alakítja, hanem csábító lehetőségeket kínál a befektetők számára is.

Teljesítményüket és további növekedési terveiket tekintve a szállítási és logisztikai ágazat fejleményei azt sugallják, hogy ezek a vállalatok az innováció és a terjeszkedés új korszakának küszöbén állnak, ami megnyithatja az utat a nyereséghez azok számára, akik úgy döntenek, hogy részt vesznek az útjukon. Ebben az összefüggésben, figyelembe véve a pénzügyi teljesítményt, a stratégiai beruházásokat és a zöld kezdeményezéseket, az ágazat vonzó területnek tűnik.

Union Pacific $UNP+1.2%

A Union Pacific óriásvállalat a vasúti szállításamely hosszú múltra és teljesítményre tekint vissza az ágazatban. A vállalat 2023-ban kiterjedt vágányhálózatot üzemeltetett, amely több mint 32 000 mérföldet tesz ki az Egyesült Államok nyugati felében. Ez a méret lehetővé teszi a vállalat számára, hogy hatékonyan kösse össze a nagyobb kikötőket a szárazföldi piacokkal, és ezáltal a nemzeti és nemzetközi logisztika kulcsfontosságú szereplőjévé váljon. A vállalat 2023-ban szilárd bevételről számolt be. 24,1 milliárd ami tükrözi a szállítási és logisztikai láncban betöltött létfontosságú szerepét és a dinamikus piachoz való alkalmazkodási képességét.

UNP
$237.69 $2.73 +1.16%
Target Price
239.39 (+0.72% Upside)

A vállalat 2023 utolsó negyedévében az egy részvényre jutó eredményt (EPS) 2,71 DOLLÁRRÓL, ami a globális ellátási láncok és a változékony gazdaság kihívásai ellenére szilárd eredmény. Ezek a számok azt jelzik, hogy a vállalat megőrzi pénzügyi egészségét és hatékonyságát. Az elemzők 2024-re vonatkozóan további növekedést várnak, a bevételi becslések a következő értékek között mozognak 25 milliárd ami tovább erősítené a pozícióját.

UNP
$237.69 $2.73 +1.16%

Union Pacific folyamatosan beruház az infrastruktúra és a technológia korszerűsítésébe, hogy a vasúti innováció élvonalában maradjon. A vállalat bejelentette ,hogy 2022-ben mintegy 3,3 milliárd doll árttervez befektetni hálózatának és flottájának fejlesztésére és karbantartására. Ezek a beruházások nemcsak a szolgáltatás hatékonyságát és megbízhatóságát javítják, hanem hozzájárulnak a fenntarthatóbb működéshez is, összhangban az elszámoltathatósággal kapcsolatos növekvő közvéleményi és fogyasztói elvárásokkal. Az innovációra és a fenntarthatóságra való összpontosítás lehet a hosszú távú siker kulcsa, és felkeltette a növekedési potenciállal és a társadalomra gyakorolt pozitív hatással rendelkező részvényeket kereső befektetőkfigyelmét.

FedEx $FDX+0.5%

A FedEx élen jár a globális logisztika és a kézbesítés szolgáltatások élvonalában, és ezt a pozíciót az innováció és a változó piaci igényekhez való alkalmazkodás képessége révén építette ki. A vállalat 2023-ban több mint 220 országban és területeken, így a világ egyik legnagyobb és legszélesebb körben használt logisztikai hálózata. A több mint 650 repülőgépből és több tízezer földi szállítójárműből álló flottájával a FedEx átlagosan több mint 14 millió küldeményt, bizonyítva ezzel fontos szerepét a globális ellátási láncban és az e-kereskedelemben.

FDX
$262.03 $1.30 +0.50%
Target Price
248.96 (-4.99% Downside)

Pénzügyi szempontból a FedEx erős eredményekkel büszkélkedhet, amelyek meghatározó pozícióját és a műveletek hatékony irányítását tükrözik. A vállalat 2023-ra több mint 90 milliárddollárosbevételt jelentett , ami jelentős növekedést jelent az előző évekhez képest. Ezt a növekedést részben az e-kereskedelmi szolgáltatások iránti kereslet robbanásszerű növekedése okozta, amely aCOVID-19 világjárvány idején fokozódott , és a járvány utáni időszakban is folytatódik. FedEx aktívan beruház a kapacitásbővítésbe és a technológiai innovációba, ami várhatóan támogatja a további növekedést.

FDX
$262.03 $1.30 +0.50%

A FedEx jelentős erőfeszítéseket tesz a fenntarthatóság és a környezeti felelősségvállalás terén is, ami hosszú távon kulcsfontosságú hírnevének és versenyképességének megőrzése szempontjából. A vállalat ambiciózus célként tűzte ki, hogy szén-dioxid-semlegesség a következő évre 2040 és több mint 2 milliárd dollárt tervez befektetni a járművek villamosításával, a fenntartható repülőgép-üzemanyaggal és az energiahatékonysággal kapcsolatos kezdeményezésekbe. Ezek a lépések nem csak javítják a környezetvédelmet hatást, hanem a vállalat jövőbeli teljesítményének biztosítását is segítik, mivel megfelelnek a zöldebb és fenntarthatóbb ellátási láncok iránti növekvő fogyasztói és üzleti igényeknek.


ZTO Express $ZTO+2.6%

A ZTO Express az egyik vezető kínai logisztikai Kína vezető expressz kézbesítő és futárcége, amely expressz kézbesítésre és egyéb logisztikai szolgáltatásokra szakosodott. Több mint 30 000 szolgáltatás szolgáltatási központok és fiókok egész Kínában, valamint erős jelenléte a nemzetközi piacon, a ZTO hatalmas mennyiségű küldeményt kezel, amely meghaladja 12 milliárd kiszállított csomagot 2022-ben. Ez a szám jól mutatja, hogy a vállalat milyen kulcsfontosságú szerepet játszik Kína hatalmas és gyorsan növekvő e-kereskedelmi piacán, és hogy képes versenyképes maradni egy kihívásokkal teli és rendkívül versenyképes környezetben.

Pénzügyileg ZTO Express egészséges növekedést és nyereségességet élvez, ami tükrözi hatékony stratégiáját és a dinamikus piaci feltételekhez való alkalmazkodási képességét. A vállalat 2023-ra vonatkozóan mintegy 5,4 milliárd doll áros bevételt jelentett ,ami jelentős éves növekedést jelent. A vállalat nyereségességét innovatív technológiái és a logisztikai folyamatok optimalizálása támogatta a költségek csökkentése és a szállítási hatékonyság növelése érdekében.

ZTO
$21.62 $0.55 +2.61%

A ZTO Express aktívan befektet a fejlesztésbe és az innovációba, hogy megőrizze vezető pozícióját és támogassa hosszú távú növekedését. A vállalat 2022-ben bejelentette, hogy tervezi további terjeszkedés logisztikai és elosztóhálózatát, beleértve a fejlett automatizálási és intelligens logisztikai technológiák bevezetését. Ezek a stratégiai döntések az ügyfélkiszolgálás és a működési hatékonyság javítását célozzák, ami hozzájárulhat a ZTO versenyelőnyének megőrzéséhez egy növekvő és kihívásokkal teli iparágban. Ezen túlmenően, szemmel tartva a globális piacokra, a ZTO bővíti nemzetközi tevékenységét, jelezve, hogy a logisztika és az expressz kézbesítés területén globális vezető szerepet kíván betölteni.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt talál, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése az Ön feladata, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Source.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.